Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή * Ανοιχτή επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός: Η Κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα * Προσφυγή κατά της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια ο ΠΑΟΚ * Ολυμπιακός: Ποντένσε, Κούτρης και Μπενζιά στην πόρτα της εξόδου

Το χρονικό της υπόθεσης σχετικά με την ποινή ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Από το πόρισμα της ΕΕΑ μέχρι την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να αποφευχθεί ο υποβιβασμός των δύο ομάδων.

Σήμερα Τετάρτη (29/01) στις 13:00 θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών, σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την ΕΕΑ για τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Για να φτάσουμε στη στη σημερινή διαδικασία, προηγήθηκε η ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΕΑ, βάσει του οποίου οι δύο σύλλογοι (ΠΑΟΚ και Ξάνθη) έχουν τελέσει παραβάσεις του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999, οι οποίες, κατά πλειοψηφία (4/1), χαρακτηρίζονται ως “Βαρείες”, με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να γνωμοδοτεί ότι οι δύο ΠΑΕ πρέπει να αποβληθούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League 1.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ προκάλεσε άμεσα εκρηκτικές αντιδράσεις στο “στρατόπεδο” του ΠΑΟΚ, με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να τοποθετείται μέσω δικής της ανακοίνωσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στο twitter πήρε θέση για την ανακοίνωση της ΕΕΑ πως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση, δίνοντας στίγμα και για το τι θα ακολουθούσε από πλευράς Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προχωρήσει στη σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ προσκομίζοντας στοιχεία, εκδόθηκε επίσης ανακοίνωση η οποία κατέληγε ως εξής: “Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του”.

Το πρωί της Τρίτης (28/01) ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να νομοθετήσει προκειμένου “να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού”.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η σχετική τροπολογία, η ψήφιση της οποίας προγραμματίστηκε για σήμερα Τετάρτη στις 13:00. Μάλιστα κατόπιν πρωτοβουλίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε αίτημα προκειμένου η ψηφοφορία να είναι ονομαστική, ενώ όπως έγινε γνωστό τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα απουσιάζουν από την ψηφοφορία.

 

Ανοιχτή επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα, να αναλογιστεί τις ευθύνες της»!

Ανοιχτή επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα, να αναλογιστεί τις ευθύνες της»!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση και προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλει πρόσωπα και καταστάσεις, κάνει λόγο για άγνοια των κανονισμών της UEFA και θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους.

Πιο αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση που απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους και φυσικά στην Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό:
Η ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Προς τον Πρωθυπουργό
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε καθήκον απέναντι σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία προερχόμενα από Δημόσιες Αρχές, κατήγγειλε ακραία παρανομία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορούσε την παράνομη απόκτηση της ΠΑΕ Ξάνθης και των εγκαταστάσεών της (γήπεδα, ξενώνας, γραφεία κλπ) από εταιρεία πραγματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Πρόκειται για πράξη (πολυιδιοκτησία) που τιμωρείται με υποβιβασμό και για τις δυο ομάδες.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με συντριπτική πλειοψηφία 4 προς 1 ψήφους (το 80% των μελών της προϋπήρχαν της αλλαγής της κυβέρνησης) μετά από έρευνα και συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα θεσμικά όργανα, εξέδωσε δεσμευτική απόφαση/πόρισμα με την οποία αφού διαπίστωσε όλες τις παρανομίες, παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Super League για την επιβολή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα.
Με τη δημοσίευση της απόφασης, κατά πρωτοφανή τρόπο, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, με την κωμική δικαιολογία ότι η τιμωρία των παρανομιών αυτών δήθεν διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, προανήγγειλαν την τροποποίηση των διατάξεων που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστούν με άλλες που αντί της ποινής του υποβιβασμού θα προβλέπουν αφαίρεση 5-10 βαθμών από τις υπαίτιες ΠΑΕ.
Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν και την παραμονή και συμμετοχή των δύο παρανόμων ομάδων στο ήδη αλλοιωμένο πρωτάθλημα, επιτρέποντας έτσι σε οποιαδήποτε ΠΑΕ έχει οικονομική δύναμη να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση, εξασφαλίζοντας μέσα από αυτή την παρανομία τον τίτλο του πρωταθλητή.
Με αυτό τον τρόπο, αγνοούν τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA (Άρθρο 5) οι οποίοι εφαρμόζονται αναλογικά σε όλα τα Πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδες που είτε άμεσα είτε έμμεσα λειτουργούν υπό την επιρροή ενός ιδιοκτήτη.
Την παρούσα ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.
Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία.
Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.
Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.
Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας.

Προσφυγή κατά της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια ο ΠΑΟΚ

Προσφυγή κατά της ΕΕΑ στα διοικητικά δικαστήρια ο ΠΑΟΚ

Στα διοικητικά δικαστήρια κατά της σύνθεσης της ΕΕΑ και την απόκρυψη των αλλαγών της από τη Βουλή των Ελλήνων προσφύγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια θεωρώντας παράνομη την σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος» θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για πολλούς δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με τη διαδικασία αλλά ΚΑΙ για μη νόμιμη σύνθεση και ακύρωση της απόφασης.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε την Τρίτη (28/1) με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε σε αντικατάσταση δύο μελών της ΕΕΑ δίχως να έχει ενημερώσει, ως όφειλε, τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ολυμπιακός: Ποντένσε, Κούτρης και Μπενζιά στην πόρτα της εξόδου

Οι Ποντένσε, Κούτρης και Μπενζιά αναχωρούν για άλλες πολιτείες και ο Ολυμπιακός “ψάχνεται” για τους παίκτες που θα έρθουν.

Την ώρα που στο προσκήνιο είναι η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης-ΕΕΑ και οι εξελίξεις με την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει τροπολογία το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός έχει και το αγωνιστικό του κομμάτι να κοιτάξει.

Οι εξελίξεις είναι σημαντικές γύρω από το ρόστερ και όλα δείχνουν πως τρεις «ερυθρόλευκοι» ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Η μεταγραφή του Ποντένσε στην Γουλβς, την Κυριακή ήταν στον… αέρα, ωστόσο οι επόμενες ώρες ήταν καθοριστικές. Και ο Μέντες βγήκε μπροστά και οι δύο ομάδες βρήκαν τη φόρμουλα και φαίνεται πως υπάρχει η συμφωνία που το πρωί της Τετάρτης βάζει τον Ποντένσε στο αεροπλάνο. Οι Άγγλοι, τονίζουν πως τον περιμένουν για τις ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ανακοινωθεί. Την ίδια ώρα, τα ποσά που ακούγονται ποικίλουν, αλλά οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν μπουν οι υπογραφές. Πληροφορίες μας πάντως, αναφέρουν πως η συμφωνία θα κλείσει κάτω από τα 27 εκατ. ευρώ…

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΗ

Όπως θα διαβάσατε νωρίτερα στο Sport24.gr στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Σαμόλη, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη Μαγιόρκα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, με τη μορφή του δανεισμού. Αργά το βράδυ της Τρίτης, από την Ισπανία επιβεβαιωνόταν η πληροφορία μας, ότι Τετάρτη (29/1) ο Κούτρης θα ταξιδέψει για τη Μαγιόρκα, ώστε να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μάλιστα, οι Ισπανοί εκτιμούν πως θα μπει και οψιόν αγοράς για τον Κούτρη. Αναμενόμενο…

ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΝΤΙΖΟΝ

Στην τελική ευθεία, είναι και η μετακίνηση του Μπενζιά στη Ντιζόν. Ο γαλλικός σύλλογος έχει προσεγγίσει τον Αλγερινό μέσο και του έχει υποσχεθεί χρόνο συμμετοχής. Πίεζε εδώ και ημέρες και ο παίκτης έχει δώσει το “οκ”. Στον Ολυμπιακό δεν… καίγονταν να παραμείνει και έτσι φαίνεται πως θα είναι ο τρίτος της παρέας που θα αποχωρήσει από το ρόστερ του Ολυμπιακού, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ;

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα δείξει η Τετάρτη, όσον αφορά στον Χασάν. Η τελευταία πληροφορία, λέει ότι η επιστροφή του Αιγύπτιου “χαλάει”. Πολλοί, τη συνδύασαν με το θέμα της μεταγραφής του Ποντένσε που είχε “παγώσει”. Με αυτή τη λογική, την Τετάρτη θα πρέπει να… ξεκλειδώσει και να γίνει. Μόνο που υπάρχει και η πληροφορία ότι οι ιατρικές του εξετάσεις δεν ήταν και οι καλύτερες. Εννοείται πως η περίπτωση του Χασάν, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τον Γκερέρο. Μια υπόθεση που θα κριθεί μέχρι και την τελευταία ώρα των μεταγραφών, για να φανεί αν θα υπάρχει και τέταρτος που θα αποχωρήσει.

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ…

Με τρεις παίκτες να φεύγουν από την ομάδα, θεωρείται δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα «χτυπήσει» στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» άλλωστε, εδώ και ημέρες, ασχολούνται παράλληλα… Τόσο με τους παίκτες που είναι να φύγουν, όσο και με αυτούς που θα έρθουν. Στην Αγγλία, ξαναλένε για τον Καρβάλιο από τη Νότιγχαμ. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αποκλείσει και έκπληξη…