Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και η κακή επίσης!

Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η κακή επίσης! Και το πού το πάει η κυβέρνηση φάνηκε ήδη από τα… σαραντάμερά της!

Με την κούραση από τους σκληρούς μήνες που προηγήθηκαν να μας βαραίνει είναι απολύτως λογικό όποιος μπορεί να την κοπανάει για κάποια εξοχή, για ένα νησί, μια παραλία, για να πάρει μια ανάσα για τους ακόμα πιο δύσκολους μήνες που έρχονται.

Γιατί όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια στα τρόφιμα, κάτι που βέβαια έχουμε όλοι μας αντιληφθεί από τις επισκέψεις μας στα σούπερ μάρκετ που γίνονται με όλο και πιο… προσεκτικό σχεδιασμό, όταν η βενζίνη και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τραβούν την ανηφόρα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα θα ζορίσουν.

Άλλωστε, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η κακή επίσης! Και το πού το πάει η κυβέρνηση φάνηκε ήδη από τα… σαραντάμερά της! Γιατί όταν μια κυβέρνηση που μόλις κέρδισε εκλογές με 41% πορεύεται από γκάφα σε γκάφα και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο σαν να είχε παραλάβει καμένη γη από τους… προηγούμενους κάτι είναι πολύ σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Ο απολογισμός των πρώτων 41 ημερών της κυβέρνησης του 41% είναι το βασικό θέμα του Documento που βρίσκεται  σήμερα Κυριακή στα περίπτερα.

Γιατί από τον Φλωρίδη που φάνηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και τον Βορίδη που «τσεκούρωσε» τις εξαγγελίες για θέσπιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών μέχρι το εγκληματικό φιάσκο στην 111 Πτέρυγα Μάχης και τα 500.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη, υπάρχουν ήδη πάρα πολλά που δείχνουν ότι μας πάνε κατά κρημνόν.

Αναλυτική λοιπόν εξέταση αυτού του πρώτου κύκλου της νέας μητσοτακικής κυβέρνησης που όπως όλα δείχνουν θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη καθώς θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να της βάλει φρένο. Αυτό άλλωστε θα είναι το μεγάλο πολιτικό στοίχημα τους επόμενους μήνες…

Εκτός του «σαραντάμερου» της κυβέρνησης όμως έχουμε ρεπορτάζ για όλα όσα δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα:

Για τη φορομπηχτική πολιτική του Μητσοτάκη και των παρατρεχάμενών του που τα αδιέξοδά της καταδεικνύονται και από μελέτες της Τράπεζας της Ελλάδας (!)

Για τη 16ωρη εργασία που θέλει να καθιερώσει ο Άδωνης Γεωργιάδης που θεωρεί ότι αλλιώς… δεν θα τα βγάλουμε πέρα αλλά το κυριότερο δεν βγάλουν όσα θέλουν οι φίλοι του. Και βέβαια

Για τους πολίτες που ελευθερώνουν τις παραλίες και κατάφεραν ήδη τις πρώτες σημαντικές νίκες.

author profile

Βαγγέλης Δεληπέτρος