Η Δόγκα παραπέμπεται γιατί δεν λειτούργησε ως ρομπότ στην δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη… Σέβη Στάικου

Αριστοτέλεια Δόγκα: «Αν δεν υπήρχε η παρέμβασή μου η δίκη θα τιναζόταν στον  αέρα» - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η Αριστοτελεία Δόγκα, εισαγγελέας στην υπόθεση Τοπαλούδη παραπέμπεται στο πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για την αγόρευση της στην Δίκη.

Η Δόγκα παραπέμπεται γιατί δεν λειτούργησε ως ρομπότ στην δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη

Η τοποθέτηση της προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Ενόχλησε κομμάτι των φεμινιστριών, γιατί ενείχε συντηρητισμούς και δεν αποτέλεσε φεμινιστικό μανιφέστο.

Ενόχλησε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άρη Σκέρτσο που παρενέβη απροκάλυπτα στην διαδικασία, κατηγορώντας την για μετατροπή του Δικαστηρίου σε λαϊκή απογευματινή (ο ένας εκ των δυο δολοφόνων έχει σχέση με τη ΝΔ).

Τέλος, προκάλεσε την επέμβαση του ΔΣΑ επειδή κατά τη γνώμη των δικηγόρων αναφέρθηκε απαξιωτικά στο έργο τους.

Η παρέμβαση αυτή νομιμοποιήθηκε και από τις τοποθετήσεις αριστερών δικηγόρων με την δικαιολογία ότι η Δόγκα ήταν υπερβολικά «συναισθηματική».

Η Δόγκα τα έβαλε με ένα σύστημα που επιθυμούσε την απόδοση ελαφρυντικών στους δράστες. Τα έβαλε με τους δικηγόρους που προκειμένου να υπερασπιστούν τους θύτες σκυλεύουν αθώα θύματα. Τα έβαλε με τον κυρίαρχο μισογύνικο λόγο που ενοχοποιεί φανερά ή υπόγεια τα θύματα βιασμών και γυναικοκτονιών. Η Δόγκα δεν είναι φεμινίστρια αλλά ξεστόμισε για πρώτη φορά σε δικαστική αίθουσα ότι το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ. Ότι και να δώσει μια γυναίκα την συναίνεση της αρχικά, αυτό δε σημαίνει ότι δε δικαιούται να υπαναχωρήσει. Στάθηκε με αλληλεγγύη και παρησσία στο πλευρό της δολοφονημένης.

Αυτό είναι που ξένισε τόσο πολύ δεξιούς και αριστερούς. Η αφοπλιστική και αδιαπραγμάτευτη γυναικεία αλληλεγγύη, που χτύπησε στο μαλακό υπογάστριο της πατριαρχικής και συντηρητικής δικαιοσύνης/κοινωνίας.

«Ας επικρατήσει δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος». Και επικράτησε και δεν της συγχωρέθηκε και σήμερα η εισαγγελέας παραπεμπεται. Επειδή δεν είναι αβαταρ ή ρομπότ, αλλά έχει συναισθήματα και φύλο (το λάθος φύλο) και πήρε θέση και πρέπει να απολογηθεί.

Σήμερα είναι η ώρα να δείξουμε εμείς την αλληλεγγύη μας σε αυτή την γυναίκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*