Με ανάρτηση της στο λογαριασμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο twitter η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό με την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών, δικηγόρων και ενός φρουρού στη Μονή Πετράκη, επισημαίνοντας ότι “επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων”.
Αποτροπιασμό για την αποτρόπαιη επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη εξέφρασε λοιπόν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Εξαιρετικά επιλεκτική η ευαισθησία της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας πάντως. Κι αυτό γιατί δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής:
– Κανένα αποτροπιασμό για το τροχαίο έξω από τη Βουλή με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα
– Κανένα αποτροπιασμό για τη δολοφονία μέρα μεσημέρι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
– Κανένα αποτροπιασμό για το συμβόλαιο θανάτου που κατήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης
– Κανένα αποτροπιασμό για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δολοφονίες επίσης μέρα μεσημέρι, που συνιστούν εγκληματοφοβία και όχι έξαρση εγκληματικότητας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας ( ; ) του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
– Κανένα αποτροπιασμό για το φράχτη απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους μπροστά στον οποίο μάλιστα έσπευσε να φωτογραφηθεί
– Κανένα αποτροπιασμό για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον συζυγό της, όπως αποδείχτηκε
– Κανένα αποτροπιασμό για τους βιασμούς, στα Πετράλωνα και στον Άγιο Παντελεήμονα για να αναφέρουμε μόνο τις πιο πρόσφατες επιθέσεις
– Κανένα αποτροπιασμό για μισογύνικα, σεξιστικά και αναχρονιστικά συνέδρια, παρά μόνο στροφή 180 μοιρών όταν ο σάλος και οι αντιδράσεις φτάσουν στο κόκκινο
Απογοήτευση…
Αγγελική Ευταξία
Ανάρτηση με “αιχμές” κατά του ΠτΒ από τη Ρένα Δούρου για την αθλιότητα Βελόπουλου κατά της Μάγδας Φύσσα: «Η σιωπή όπως και η καθυστερημένη αντίδραση σημαίνει συνενοχή»!
«Η σιωπή σημαίνει συνενοχή», λέει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση – «γροθιά» η Ρένα Δούρου, η οποία πήρε θέση στο κρεσέντο παραπληροφόρησης του Κυριάκου Βελόπουλου, που εδώ και μέρες διακινεί την πληροφορία ότι το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει αποζημίωση 800.000 ευρώ στην Μάγδα Φύσσα για τη δολοφονία του γιού της, Παύλου Φύσσα.
Υπενθυμίζεται πως η ίδια η κα Φύσσα με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, παραθέτει τα στοιχεία της αθλιότητας και ζητά να μη διαδοθούν και στη Βουλή οι ψευδείς αυτές πληροφορίες.
Η Ρένα Δούρου στην ανάρτηση, «καρφώνει» τον Πρόεδρο της Βουλής, που όχι μόνο οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Μάγδας Φύσσα, αλλά έπρεπε να το έχει κάνει ήδη από τη στιγμή της «χυδαίας ανάρτησης» του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία ο ίδιος έγραφε χαρακτηριστικά: «Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»
Μάλιστα, η κα Δούρου καταδικάζει το γεγονός ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δεν έχει συλληφθεί με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι που «επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη του κυβερνητικού κόμματος σε μέρος του ακροδεξιού προβλήματος, κομμάτι μιας ορμπανικής Ευρώπης».
Η ανάρτηση στο facebook της Ρένας Δούρου:
“Δεν είναι απλά fake news η τοποθέτηση του επικεφαλής της ‘Ελληνικής Λύσης’. Δεν είναι απλά άλλη μία αθλιότητα. Είναι εσκεμμένο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της Αλήθειας. Και οφείλει ο Πρόεδρος της Βουλής να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα που θέτει η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή που του απευθύνει. Όφειλε να το είχε κάνει ήδη από τη στιγμή της χυδαίας ανάρτησης. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η σιωπή είναι συνενοχή. Όπως και η καθυστερημένη αντίδραση. Την ώρα που ο καταδικασθείς υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάθε ολιγωρία αντίδρασης στην έκκληση της Μ. Φύσσα, επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη του κυβερνητικού κόμματος σε μέρος του ακροδεξιού προβλήματος, κομμάτι μιας ορμπανικής Ευρώπης”.
“Δεν είναι απλά fake news η τοποθέτηση του επικεφαλής της ‘Ελληνικής Λύσης’ περί δήθεν αποζημίωσης της οικογένειας Φύσσα με 800.000 ευρώ. Δεν είναι απλά άλλη μία αθλιότητα. Είναι εσκεμμένο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της Αλήθειας. Και οφείλει ο Πρόεδρος της Βουλής να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα που θέτει η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή που του απευθύνει. Όφειλε να το είχε κάνει ήδη από τη στιγμή της χυδαίας ανάρτησης. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η σιωπή είναι συνενοχή. Όπως και η καθυστερημένη αντίδραση. Την ώρα που ο καταδικασθείς υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάθε ολιγωρία αντίδρασης στην έκκληση της Μ. Φύσσα, επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη του κυβερνητικού κόμματος σε μέρος του ακροδεξιού προβλήματος, κομμάτι μιας ορμπανικής Ευρώπης”.