Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση — Τα «γυρνάει» το Κίεβο για τη Νόβα Καχόφκα. «Δεν έφυγαν οι Ρώσοι»

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεσηΝοτιοκορεάτες κοιτούν τη βόρεια πλευρά

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν από την Τρίτη έως την Πέμπτη το νέο οπλικό σύστημα στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» με υποβρύχια έκρηξη και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια.

Το υποβρύχιο drone «μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή ή λιμάνι και να ρυμουλκηθεί από πλοίο», κατά το KCNA.

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προς τα ανοικτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις λίγο πριν από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταφερθεί εναντίον των γυμνασίων που διεξάγονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως αποτελούν πρόβες εισβολής στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας.

Η δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση του ισχυρότερου βορειοκορεατικού πυραύλου, του Hwasong-17.

Επρόκειτο για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας από την αρχή του 2023.

 

Τα «γυρνάει» το Κίεβο για τη Νόβα Καχόφκα – «Δεν έφυγαν οι Ρώσοι»Τα «γυρνάει» το Κίεβο για τη Νόβα Καχόφκα - «Δεν έφυγαν οι Ρώσοι»

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος όταν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Νόβα Καχόφκα, στην περιοχή της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι ανέλυσε λανθασμένα τις πληροφορίες που έλαβε.

«Οι κατακτητές βρίσκονται ακόμη προσωρινά στη Νόβα Καχόφκα. Η πληροφορία για την υποτιθέμενη αποχώρηση του εχθρού από την τοποθεσία αυτήν δημοσιοποιήθηκε λόγω λανθασμένης χρήσης των διαθέσιμων δεδομένων» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της κατεχόμενης Χερσώνας διέψευσε τις πληροφορίες του Κιέβου.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιπλώθηκαν στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου τον περασμένο Νοέμβριο, αφού εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στη δυτική όχθη μετά την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*