Ηχηρή απάντηση του κόσμου στα περί “λαικών δικαστηρίων” της ΕΔΕ και σε Μαξίμου, Μενδώνη — Καστανίδης: “Η αναστολή (για Λιγνάδη) δεν δόθηκε με καμιά διάταξη οποιουδήποτε κόμματος”

Πανό για τον Λιγνάδη και στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου – Μεγαλώνει το κύμα οργής | Cretalive ειδήσεις

 Και νέο πανό το βράδυ της Δευτέρας στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου για Λιγνάδη: “Βιαστής”

Μπορεί Δικαστές και Εισαγγελείς να έβγαλαν μία υποτιμητική ανακοίνωση το βραδυ του Σαββάτου μιλώντας για “Λαικά Δικαστήρια” που εχουν στηθεί μετΆ την αποφυλάκιση Λιγνάδη παρότι κρίθηκε ένοχος για 2 βιασμούς ανηλίκων, αλλά στην κοινωνία συμεχίζετα και γιγαντώνεται κάθε μερα που περνά το κύμα αγανάκτησης και αντίδρασης! Επίδαυρος, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Σαντορίνη, Καβάλα και πλέον Νίκαια.

Πανό για τον Λιγνάδη που γράφει “βιαστής” σηκώθηκε και στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου!

Ο καλλιτεχνικός κόσμος στάθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου παρόλο που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Μετά από προτροπή του ΣΕΗ στο τέλος κάθε παράσταση<ς διαβάζεται από τους ηθοποιούς μια ανακοίνωση που εκφράζει την διαφωνία του Σωματείου με την συγκεκριμένη απόφαση αλλά οι διαμαρτυρίες δεν μένουν εκεί.

Στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώθηκε πανό με την λέξη ‘Βιαστής’ με σαφή αναφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ίδιο πανό ανέβηκε και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρα στο Κατράκειο Θέατρο.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ μεταξύ άλλων αναφέρει

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, στην κοινή λογική.

Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης.

Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή».

Πηγή: in.gr

 

Τείχος” Καστανίδη στα fake news κυβερνητικών κύκλων και ΜΜΕ: “Η αναστολή (για Λιγνάδη) δεν δόθηκε με καμιά διάταξη οποιουδήποτε κόμματος”Μπουρλότο στο σενάριο συνεργασίας Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ μετά την οργισμένη παρέμβαση  Καστανίδη

«Αποφασίζει το δικαστήριο. Δεν υποχρεώνει ο νόμος» αναφέρει ο Χάρης Καστανίδης σχετικά με την αποφυλάκιση του βιαστή ανηλίκων, βάζοντας ηχηρό τέλος στην προπαγάνδα και τα ψέματα κυβερνητικών κύκλων αλλά και ΜΜΕ που σπεκουλάρουν επάνω στο ν. Παρασκευόπουλου

«Λίγη προσοχή. Η αναστολή δεν δόθηκε με καμμιά διάταξη νόμου οποιουδήποτε κόμματος. Από το 1934, σχέδιο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μέχρι και σήμερα ισχύει ο ίδιος κανόνας: επί πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αποφασίζει το δικαστήριο. Δεν υποχρεώνει ο νόμος» τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης με τοποθέτησή του στα social media.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που ορισμένοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι η αναστολή στον Λιγνάδη δόθηκε με νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το αληθές είναι ότι η παρ.8 που εφαρμόστηκε προστέθηκε με νόμο του 2010, δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ».