Ηρακλής: Η παραμονή των «τεσσάρων» απαιτεί υπερβάσεις * Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA * Ο κόσμος του Ιωνικού θέλει την ομάδα στην Basket League

Ηρακλής: Η παραμονή των «τεσσάρων» απαιτεί υπερβάσεις

Ο Ηρακλής θέλει να κρατήσεις τους Χάνλαν, Σούλερ, Καββαδά και Ντέιβις αλλά η παραμονή των τεσσάρων παικτών προϋποθέτει… υπερβάσεις.

Πρόκειται για τους τέσσερις αθλητές στους οποίους στηρίχθηκε πέρυσι ο Ηρακλής καθώς προσέφεραν α) το 63% των συνολικών πόντων, β) «μάζεψαν το 55.1% των ριμπάουντ και γ) το επίπεδο δημιουργίας τους ξεπέρασε το 58%. Η επιθυμία δημιουργίας συνθηκών για την παραμονή τους προφανώς έχει λογικά αγωνιστικά κριτήρια καθώς με την ταυτόχρονη προσθήκη ποιότητας τόσο με την απόκτηση Ελλήνων παικτών όσο και με την αντίστοιχη ξένων, αυτομάτως ο Ηρακλής θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του στους ομίλους του BCL. Είναι προφανές όμως ότι η παραμονή των τεσσάρων παικτών απαιτεί υπερβάσεις καθώς κοινός παρονομαστής των υποθέσεων είναι η οικονομική διαφορά έπειτα από τον πρώτο κύκλο συζητήσεων.

Στην περίπτωση του Τζαμάλ Σούλερ παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από την ιταλική Ραβένα, αλλά η παραμονή του έμπειρου Αμερικανού εξαρτάται από τον ίδιο τον Ηρακλή. Γιατί ο έμπειρος γκαρντ δεν γοητεύεται από την ιδέα μετακόμισης στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού Πρωταθλήματος, προτιμά να μείνει στον Ηρακλή και τον εξιτάρει η προοπτική συμμετοχής στο BCL της επόμενης περιόδου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ολιβιέρ Χάνλαν ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η περίπτωση του Βασίλη Καββαδά είναι δυσκολότερη διότι δεν έχει ωριμάσει η ιδέα της δοκιμής σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ταυτόχρονα με τη διαφορά των 20-25 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές με τον Ηρακλή. Βέβαια, η καταλυτική συζήτηση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών καθώς οι «κυανόλευκοι» σκοπεύουν να βελτιώσουν την πρότασή τους.

 

Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA

Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA

Στον Άρη περιμένουν τις ενέργειες της ΕΟΚ κι ελπίζουν ότι θα πειστεί η FIBA για μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στις ομάδες οι οποίες έχουν απαγόρευση μεταγραφών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ένα από τα δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΚΑΕ Άρης. Το πρώτο αφορά το επίπεδο ανταπόκρισής της στα κριτήρια συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα. Είτε πρόκειται για την έκδοση δύο εγγυητικών επιταγών συνολικής αξίας 200.000 ευρώ είτε για την τακτοποίηση/διακανονισμός του συνόλου των υποχρεώσεων της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ήδη νιώθει πίεση από τη στάση που κρατά ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς επί του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το κατά πόσο θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές. Στην επιστολή της στην ΕΟΚ, η FIBA προχώρησε σε σύσταση και ουσιαστικά ξεκαθάρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση δελτίων για λογαριασμό ομάδων που έχουν τιμωρηθεί με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω οφειλών προς τρίτους. Ο Άρης κουβαλάει οκτώ ban και φυσικά στην περίπτωση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αλλάξει στάση δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ομάδα.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται εν αναμονή των ενεργειών της ΕΟΚ, προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πιθανό να γίνει σήμερα (14/7) επικοινωνία στελεχών της τελευταίας με αξιωματούχους της FIBA όπου θα τεθεί αίτημα παραχώρησης χρόνου. Να δοθεί δηλαδή στις ομάδες ένα χρονικό περιθώριο ούτως ώστε να διακανονίσουν τις οφειλές τους και ταυτοχρόνως να αποκτήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας. Για τον Άρη, τούτο έχει μεγάλη σημασία καθώς η διαδικασία επίτευξης συμφωνιών με οκτώ πιστωτές δεν είναι απλή, απαιτεί χρόνο και χρήμα και στην παρούσα φάση, ο Άρης δεν τα διαθέτει.

 

Ο κόσμος του Ιωνικού θέλει την ομάδα στην Basket League

Ο κόσμος του Ιωνικού θέλει την ομάδα στην Basket League

Από την στιγμή που δεν θα αλλάξει όνομα, ο κόσμος δέχτηκε την παρουσία του Ιωνικού στο πρωτάθλημα.

Η  ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε χθες 13/7 -έπειτα από πρόσκληση του Ερασιτέχνη- η ανοιχτή συνέλευση φιλάθλων του Ιωνικού με θέμα την επόμενη μέρα του τμήματος μπάσκετ.

Εφόσον, παρουσιάστηκαν όλες οι διαθέσιμες επιλογές που υπήρχαν μέχρι χθες στα χέρια μας, εφόσον έγινε ξεκάθαρο πως ο Αθλητικός Όμιλος Ιωνικός δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα, εφόσον απαντήθηκαν απο τον κ. Τσάπα όλες οι ερωτήσεις του κόσμου για την προηγούμενη χρονιά και παρουσιάστηκε η πρότασή του επίσημα και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις που ζήτησε ο κόσμος, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δι΄ ανατάσεως της χειρός.

Το ερώτημα που τέθηκε προς ψήφιση ήταν το αν εγκρίνεται η πρόταση του κ. Τσάπα για την επομένη μέρα στην Α1, χωρίς να τεθεί κανένα διχαστικό δίλημμα που θα οδηγούσε σε διάσπαση του κόσμου της ομάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση και ο Ιωνικός θα συνεχίσει στην Α1 κατηγορία, ως Ιωνικός.

Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της ομάδας που αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, παρευρέθηκαν για 2.5 ώρες στο Δημαρχείο. Την ιστορία, λοιπόν, την γράφουν οι παρόντες!

Υ.Γ. Όλη μας η προσοχή στρέφεται πλέον στο γηπεδικό, οπού σε συνεργασία με τον Δήμο, ο Ιωνικός θα πρέπει τον Οκτώβριο να έχει το δικό του γήπεδο στην Α1.

Υ.Γ.2 Όλοι μέλη στον ερασιτέχνη για έναν πανίσχυρο Ιωνικό».