Ηρακλής: Η εβδομάδα του Χάνλαν και του Καββαδά * Άρης: Στα χέρια του Γουλιέλμου το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ * Λαύριο: Ανακοίνωσε τον Τζάρεντ Σάβατζ

Ηρακλής: Η εβδομάδα του Χάνλαν και του Καββαδά

Ο Ηρακλής έχει εστιάσει στην ανανέωση των συμβολαίων των Ολιβιέ Χάνλαν, Βασίλη Καββαδά και περιμένει τις απαντήσεις τους εντός αυτής της εβδομάδας.

Η συζήτηση με τον Καναδό γκαρντ γίνεται από μηδενική βάση καθώς ο Ηρακλής κατέβαλε τη ρήτρα αποδέσμευσης ούτως ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου ο οποίος προέβλεπε να εισπράξει το ποσό των 200.000 δολαρίων. Οι «κυανόλευκοι» κατέθεσαν πρόταση για την υπογραφή νέου συμβολαίου και η δέσμευση του Ολιβιέρ Χάνλαν είναι να δώσει την οριστική απάντησή του έως το τέλος της εβδομάδας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Βασίλη Καββαδά. Ο έμπειρος σέντερ κοίταξε την περίπτωση του εξωτερικού, μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει βρει ενδιαφέρουσα προοπτική. Ο δε Ηρακλής πρότεινε μικρή αύξηση απολαβών σε σχέση με το συμβόλαιο της περσινής χρονιάς και περιμένει την απάντησή του μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κοιτάξει άλλες επιλογές και κυρίως αυτή του Δημήτρη Κακλαμανάκη.

 

Άρης: Στα χέρια του Γουλιέλμου το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ

Άρης: Στα χέρια του Γουλιέλμου το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ

Ο ΑΣ Άρης θέλει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ πριν τη γενική συνέλευση της Τετάρτης (22/7) και περιμένει από τον Δημήτρη Γουλιέλμου να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό.

Ο στόχος του ΑΣ Άρης είναι προφανής και λογικός. Για να φτάσει στο σημείο συζήτησης και κατάθεσης προτάσεων επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ, θα πρέπει πρωτίστως να έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα της απόφασης. Να έχει δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και στη συνέχεια να ενημερώσει τα μέλη του Ερασιτέχνη για ό,τι προτίθεται να πράξει. Επί του παρόντος δεν το έχει, διότι (τυπικά) οι μετοχές της εταιρίας παραμένουν στον Δημήτρη Γουλιέλμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι επιτελείς του ΑΣ περιμένουν από τον νυν μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ να υπογράψει εντός του επόμενου 24ώρου το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας στα 18 φυσικά πρόσωπα τα οποία θα έχουν ρόλο μεσεγγυούχων. Στην πραγματικότητα, αποτυπώθηκε εγγράφως η συμφωνία σε προφορικό επίπεδο.

Εφόσον οριστικοποιηθεί αυτή η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη (22/7), είναι σαφές ότι θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία η γενική συνέλευση. Ήδη ο ΑΣ Άρης έστειλε σχετικά μηνύματα μέσω των social media τονίζοντας τη σημασία αυτής, ξεκαθαρίζοντας ότι η δημιουργία συνθηκών επιβίωσης της εταιρίας δεν αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά το μελών του δ. σ. του Ερασιτέχνη, αλλά οι λύσεις πρέπει να δοθούν μέσα από τη γ. σ. και τις προτάσεις των 2.000 τακτοποιημένων μελών. Πλέον εξάλλου δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει η ΚΑΕ να βρει τρόπο ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα.

 

Λαύριο: Ανακοίνωσε τον Τζάρεντ Σάβατζ

Το Λαύριο ενισχύθηκε με την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ, Τζάρεντ Σάβατζ, ο οποίος είναι απόφοιτος του κολεγίου Western Kentucky.

Το Λαύριο επισημοποίησε τη συμφωνία του με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, Τζάρεντ Σάβατζ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Western Kentucky και θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από τα γήπεδα της Basket League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η ΚΑΕ Λαύριο ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου (02/03/1997) Αμερικανού guard/forward (1.96m) Jared Savage, απόφοιτου του πανεπιστημίου Western Kentucky. Στα 4 χρόνια της κολεγιακής του καριέρας o Jared σε 130 παιχνίδια είχε Μ.Ο./αγώνα: 10 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1.1 ασίστ και ποσοστό ευστοχίας 46.5% στα δίποντα, 37.6% στα τρίποντα & 83% στις ελεύθερες βολές.

Την senior season (2019-020) είχε Μ.Ο.: 11.7 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.1 block και 40.1% ποσοστό ευστοχίας στα 3ποντα!

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο Jared δήλωσε: “Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκινήσω τη ρούκι σεζόν μου στην ομάδα του Λαυρίου. Είμαι ενθουσιασμένος γι΄αυτό“.