ΗΠΑ: Κάτοικοι της Φιλαδέλφεια κυνήγησαν μέλη ρατσιστικής ομάδας – Καμπανάκι και για το αδελφό κτίριο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι – Η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ένοπλης βίας

Κάτοικοι στη Φιλαδέλφεια πήραν στο κυνήγι 200 μέλη της πιο ενεργής ρατσιστικής ομάδας στις ΗΠΑ
Μία ομάδα λευκών, ομοιόμορφα ντυμένοι στρατιωτικά, με λευκά full face και σημαίες της Αμερικής, εκδιώχθηκαν από κατοίκους της Φιλαδέλφεια, όταν προσπάθησαν να κάνουν παρέλαση, στην επέτειο των ΗΠΑ για την «Ημέρα Ανεξαρτησία», στις 4 Ιουλίου.

Τους έτρεψαν σε φυγή με σπρωξίματα, μερικά κτυπήματα και βόμβες καπνού, ενώ οι ρατσιστές πάνω στη βιασύνη τους να φύγουν, κτύπησαν έναν ομοϊδεάτη τους στο κεφάλι με το ρολό της καρότσας του φορτηγού. Μία ομάδα λευκών, ομοιόμορφα ντυμένοι στρατιωτικά, με λευκά full face και σημαίες της Αμερικής, εκδιώχθηκαν από κατοίκους της Φιλαδέλφεια, όταν προσπάθησαν να κάνουν παρέλαση, στην επέτειο των ΗΠΑ για την «Ημέρα Ανεξαρτησία», στις 4 Ιουλίου.

Τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Patriot Front», η οποία έχει χαρακτηριστεί η πιο ενεργή λευκή εθνικιστική ομάδα από την «ProPublica», διαδήλωσαν αρχικά στην πόλη με συνθήματα «να πάρουμε την Αμερική πίσω» κτλ. Όπως σημειώνεται μάλιστα, έσπρωχναν ανθρώπους ενώ πήραν και το κινητό τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου από το NBC News.

Η αλαζονική πορεία τους όμως σταμάτησε μπροστά στους κατοίκους που τους είπαν: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην περιοχή».

«Κυριολεκτικά εκδιώχθηκαν από τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας», είπε ο Michael Crum, αστυνομικός της πόλης, στον τοπικό σταθμό ABC WPVI: «Αυτά τα αρσενικά ένιωσαν απειλή ενώ σε ένα σημείο, κάποιος από πλήθος τους έριξε μια βόμβα καπνού».

Οι κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν, ωθώντας να φύγουν από την πόλη και οι ρατσιστές οπισθοχωρούσαν με στρατιωτικό βήμα και σηκωμένες τις ασπίδες.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Jim Kenney έγραψε με tweet: «Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και το μίσος δεν έχουν θέση εδώ».

Οι ρατσιστές που έχουν φτάσει στην πόλη με τρία ομοιόμορφα φορτηγά και στοιβαγμένοι στις καρότσες, πάνω στην πρεμούρα τους να φύγουν, κτύπησαν έναν ομοϊδεάτη τους στο κεφάλι, στη βιασύνη τους να κλείσουν το ρολό στην καρότσα του φορτηγού.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία σταμάτησε τα οχήματα και ανέκρινε ορισμένα μέλη της οργάνωσης, δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη.

 

Καμπανάκι και για το αδελφό κτίριο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι

Το αδερφάκι του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σερφσάιντ του Μαϊάμι στη Φλόριντα, Champlain Towers North

Σημαντικές ανησυχίας για τη δομική ακεραιότητα και ασφάλεια του Champlain Towers North, αδελφού κτιρίου της πολυκατοικίας που κατέρρευσε τη νύχτα της 24ης Ιουνίου, στέλνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπους, εκφράζουν αξιωματούχοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος του Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπάρκετ δήλωσε ότι διενεργούνται έλεγχοι στο 12ώροφο συγκρότημα κατοικιών, το οποίο, όπως επεσήμανε, είναι «ουσιαστικά το ίδιο κτίριο, που χτίστηκε από τον ίδιο κατασκευαστή, την ίδια περίοδο, με τα ίδια σχέδια, πιθανώς και με τα ίδια υλικά» με το Champlain Towers South. «Και δεδομένου ότι δεν ξέρουμε γιατί το πρώτο κτίριο κατέρρευσε, έχουμε σημαντικές ανησυχίες για αυτό το κτίριο και τους ενοίκους του», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η τροπική καταιγίδα Έλσα ενισχύθηκε σε τυφώνα – τον πρώτο για φέτος – και προβλέπεται να φτάσει πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ αργά το πρωί της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα της Ακτής του Κόλπου στη Φλόριντα, με τις αρχές να συνεργάζονται με το συγκρότημα Champlain Towers North, προκειμένου να υπολογίσουν το μέγεθος του κινδύνου που ενδεχομένως διατρέχει το κτίριο να καταρρεύσει.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», είπε ο Μπάρκετ, «για να ελέγξουμε τη δομική κατάσταση της πολυκατοικίας, με ραντάρ που διεισδύουν στο έδαφος, ελέγχουν τις κολόνες, τις δοκούς και τις πλάκες και να προσπαθήσουμε να βρούμε τι έχει συμβεί και τι μπορεί να συμβεί».

Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν κρύβει την ανησυχία του για τη στατικότητα του κτηρίου. «Έχουμε κάποιες ανησυχίες, όχι μόνο κάποιες, αλλά βαθιές ανησυχίες για αυτό το κτίριο, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί εκεί, αλλά οι μηχανικοί μας εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουν τους απαραίτητους ελέγχους».

Ο αριθμός των νεκρών στο Towers South αυξήθηκε χθες στους 36, αφού ανακαλύφθηκαν άλλα οκτώ θύματα. Τρία παιδιά έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκονται ανάμεσά τους, ενώ 109 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Μετά την κατάρρευσή του, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ, Λιβάιν Κάβα, διέταξε να ελεγχθούν όλα τα κτίρια κατοικιών ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών και άνω των πέντε ορόφων.

Η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ένοπλης βίαςΗ Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ένοπλης βίας

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα αυξανόμενης ένοπλης βίας έγινε η Νέα Υόρκη.

Μόνο κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου), έγιναν 51 πυροβολισμοί, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο καθώς υπέγραφε την εκτελεστική εντολή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι κατασκευαστές πυροβόλων όπλων μπορούν να μηνυθούν για δημόσια όχληση, ενώ χρηματοδοτείται πρόγραμμα παρέμβασης και αποτροπής αξίας περίπου 140 εκατ. δολαρίων.

«Θέλουμε να κάνουμε με τη βία των όπλων αυτό που κάναμε με την COVID» ανέφερε.

«Αν κοιτάξετε τους πρόσφατους αριθμούς, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από τη βία και το έγκλημα με όπλα παρά από την Covid», δήλωσε ο δημοκρατικός κυβερνήτης.

Ο Κουόμο υπέγραψε επίσης ένα νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τη δημόσια ευθύνη εναντίον κατασκευαστών όπλων για να τους καταστήσει υπεύθυνους για αστικές αγωγές για τραυματισμούς και θανάτους αλλά και για ζημιές στο κράτος.

«Αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση» είπε, προσθέτοντας ότι ο νόμος αρχικά καταστράφηκε το 2000 από τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος υπέγραψε νόμο που ουσιαστικά έδινε στους κατασκευαστές όπλων ασυλία έναντι οποιωνδήποτε αστικών αγωγών που σχετίζονται με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του FBI για το 2020, έχει σημειωθεί μια σημαντική αύξηση της τάξης του 25% στις δολοφονίες σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*