ΗΠΑ: Θετική στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων η κυβέρνηση – Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια – Οργή για την μαζική σφαγή στα νησιά Φερόε. Σκότωσαν 1.500 δελφίνια για το…έθιμο. Εικόνες σοκ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Θετική στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση από τους πολιτειακούς και τους τοπικούς ηγέτες του υποχρεωτικού χαρακτήρα των εμβολιασμώνκατά της COVID-19, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Τους ενθαρρύνουμε όλους … από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να λάβουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» απάντησε η ίδια σε ερώτηση για το αν ο Λευκός Οίκος ενθαρρύνει τις πολιτείες να ενεργοποιήσουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποίησε μία ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των μεγάλων εταιριών και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και για όσους συνεργάζονται μαζί τους μέσω συμβολαίων.

Η εντολή αυτή, βρίσκεται αντιμέτωπη με αμφισβητήσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιστρέφοντας στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι έχει δει «σε γενικές γραμμές θετική υποστήριξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως θα υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που θα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα συναντηθεί σήμερα με μεγάλους εργοδότες για να συζητήσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι προηγούμενες εντολές εμβολιασμού στις ΗΠΑ εισήχθησαν κυρίως από πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και αναφέρονταν στους δημόσιους χώρους και στα σχολεία.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως γνωρίζετε, λάβαμε μεγάλα και δυναμικά μέτρα στο πλαίσιο των εργαλείων που διαθέτουμε…,για την ενίσχυση των εμβολιασμών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» δήλωσε η Ζαν-Πιέρ.

«Ενθαρρύνουμε σίγουρα τους τοπικούς ηγέτες να πράξουν το ίδιο», είπε η ίδια χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια εμβολιασμού των Αμερικανών κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού «μία πολεμική προσπάθεια».

 

Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτοςΜπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με ακόμη έναν κυκλώνα.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στις ακτές του Τέξαςστον Κόλπο του Μεξικού και στη Λουιζιάνακαθώς η τροπική καταιγίδα Νίκολας ενισχύθηκε σε κυκλώνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα και έδωσε εντολή για παροχή ομοσπονδιακής συνδρομής στις τοπικές προσπάθειες αντιμετώπισης των συνθηκών που δημιουργεί η κακοκαιρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ, επικαλούμενος τις προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κάλεσε τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν μακριά από τις οδούς και τους αυτοκινητοδρόμους.

 

Οργή για την μαζική σφαγή στα νησιά Φερόε- Σκότωσαν 1.500 δελφίνια για το…έθιμο – Εικόνες σοκΤο πιο βάρβαρο έθιμο - Μαζική σφαγή 135 φαλαινών στα νησιά Φερόε

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τα νησιά Φερόε της Δανίας όπου ένα έθιμο απαιτεί τη μαζική σφαγή δελφινιών. Πρόκειται για το “grindadráp”, το παραδοσιακό κυνήγι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και τηρείται πιστά κάθε χρόνο, παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Περίπου 1.500 δελφίνια θανατώθηκαν βίαια από φαλαινοθήρες που τα σκότωσαν εν ψυχρώ, με τη θάλασσα να γίνεται κυριολεκτικά κόκκινη από το αίμα των άτυχων πλασμάτων. Οι κυνηγοί τα σφάζουν με λεπίδες, ακόμα και ηλεκτρικά εργαλεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα νησιά Φερόε είναι το τελευταίο μέρος στην Ευρώπη όπου το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών επιτρέπεται.

Διεθνή ΜΜΕ και Μη Κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν να σταματήσει το βάρβαρο αυτό έθιμο, καθώς η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη και οι ακτές γέμισαν με τις σορούς των πανέμορφων αυτών πλασμάτων.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*