Ηλιόπουλος: Απόλυτα καταδικαστέο το πανό για τον Π. Μπακογιάννη – Τομέας Διεθνών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ: Η Κούβα δεν είναι «χώρα που στηρίζει τρομοκράτες»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

“Η χυδαιότητα δεν έχει καμία θέση στον δημόσιο διάλογο”. Το μήνυμα του Νάσου Ηλιόπουλου για το υβριστικό πανό για τον Παύλο Μπακογιάννη.

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook καταδίκασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος το υβριστικό πανό για τον Παύλο Μπακογιάννη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η χυδαιότητα δεν έχει καμία θέση στον δημόσιο διάλογο. Το πανό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που προσβάλει τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη είναι απόλυτα καταδικαστέο».

Σημειώνεται ότι το πανό είχε το εξής μήνυμα: “Κούλη πονάς; Κωστάκη πού είναι ο μπαμπάς; Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα”, που παραπέμπει στη δολοφονία από την 17 Νοέμβρη του Παύλου Μπακογιάννη, πατέρα του Κώστα Μπακογιάννη, η οποία σημειώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

 

Τομέας Διεθνών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ: Η Κούβα δεν είναι «χώρα που στηρίζει τρομοκράτες»

Μια από τις τελευταίες πράξεις του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, ήταν να συμπεριλάβει την Κούβα μεταξύ των χωρών που «στηρίζουν τρομοκράτες».

Ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζει πως… γνωρίζει μία  πρόσφατη «τρομοκρατική πράξη» της Κούβας: την αποστολή γιατρών και υγειονομικού προσωπικού  σε πάνω από τριάντα χώρες, για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας. Η Ιταλία, χώρα της ομάδας G7, ήταν η πρώτη που υποδέχτηκε  τέτοια αποστολή αλληλεγγύης από την Κούβα, στην αρχή της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει ακόμα:

«Συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες που εξέφρασε το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την ψυχροπολεμικού τύπου ενέργεια Τραμπ, ελπίζουμε ότι η νέα αμερικανική διοίκηση  Μπάιντεν θα την ακυρώσει.

Η Κούβα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, και όπως όλες οι χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, δικαιούται την διεθνή αλληλεγγύη, όχι κυρώσεις».