Ηλιούπολη: Συγκάλυψη στην υπόθεση της 19χρονης. Έκθετος ο Χρυσοχοΐδης – Ο πατέρας της 19χρονης την κακοποιούσε από τα 11. Συνελήφθη και ο αστυνομικός

Κάμερες

Ερωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην 19χρονη θύμα κακοποίησης και trafficking. Μέχρι και αυτή την ώρα οι δικηγόροι της δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της.

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας απέναντι στην 19χρονη που κατήγγειλε ότι αστυνομικός την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε και πως ο πατέρας της την κακοποιούσε από τα 11 της χρόνια.

Σε πρώτο χρόνο και ενώ ο βασανιστής της 19χρονης βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας, δεν είχε προχωρήσει η σύλληψή του, παρ’ ότι ο νόμος αναφέρει πως όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα, όπως κατήγγειλε από το Σάββατο η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη.

Στην συνέχεια και ενώ η κοπέλα χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, δεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με την κα Λεγάκη η οποία ανέφερε ότι με τον συνάδελφό της κ. Μυκονιάτη βρισκόταν έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων, περιμένοντας ειδοποίηση των αστυνομικών και ενώ η πελάτισσά της κατέθετε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός αυτό, καθώς οι αστυνομικοί του ΑΤ Ηλιούπολης, όπου αρχικά είχε μεταφερθεί η κοπέλα, δεν της πήραν γραπτή κατάθεση.

Στους δύο δικηγόρους δεν επτράπη, μάλιστα, να έχουν επαφή με την 19χρονη ούτε και την νύχτα του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, προκειμένου να εξεταστεί και να φροντιστούν τα τραύματά της.

Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά των αστυνομικών και ενώ η κοπέλα βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου και πάλι δεν επετράπη στους δικηγόρους να την δουν, με την κ. Λεγάκη να καταγγέλλει ότι πρόκειται για συμπεριφορά που συνηθίζεται απέναντι σε κρατούμενους και όχι σε καταγγέλλοντες.

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οι δικηγόροι της νεαρής δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ή την κατάστασή της, όπως ανέφερε η κ. Λεγάκη σε νεότερη επικοινωνία με το NEWS 24/7.

“Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα καταγγέλλων να μην έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του για περισσότερες από 24 ώρες”, τόνισε η δικηγόρος.

 

Ηλιούπολη: Ο πατέρας της 19χρονης την κακοποιούσε από τα 11 – Συνελήφθη και ο αστυνομικός

Στον ανακριτή ο αστυνομικός που συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία 19χρονης, σύμφωνα με την οποία την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδεΣτον ανακριτή ο αστυνομικός που συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία 19χρονης, σύμφωνα με την οποία την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών της 19χρονης. Συνελήφθησαν ο αστυνομικός και ο πατέρας της που φέρεται να την κακοποιούσε από την ηλικία των 11 ετών.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την καταγγελία της 19χρονης ότι αστυνομικός την κρατούσε με την βία και την εξέδιδε.

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν ήδη σε διαθεσιμότητα συνελήφθη, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας της νεαρής ο οποίος φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η κοπέλα διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο αστυνομικός και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της.

H εργαζόμενη, αφού έμαθε από την 19χρονη ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός (!) φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και η φεμινιστική οργάνωση Witches Of The South.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός συνελήφθη για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρεται, ο πατέρας της συνελήφθη καθώς “από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους”.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Τα ευρήματα

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
  • 3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,
  • φωτογραφική μηχανή,
  • σκληρός δίσκος και
  • φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πατέρα της 19χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • μαχαίρι και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας.