Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα

Υλικά

  • 600 γρ. ριγκατόνι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
Βήμα 6
Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
Βήμα 7
Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*