Ζυμαρικά με σάλτσα από τυρί γκοργκοντζόλα

Ζυμαρικά με σάλτσα από τυρί γκοργκοντζόλα

Για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ραντίτσιο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 1/8 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 2
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ραντίτσιο για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και καλύψτε με μεμβράνη.
Βήμα 3
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο ίδιο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε την γκοργκοντζόλα και αφήστε να λιώσει ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το ραντίτσιο.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*