Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπρόκολο

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπρόκολο

Με κρεμώδη σάλτσα τυριών για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε και αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία πλευρά.
Βήμα 2
Γυρίστε το κοτόπουλο και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, όσο ροδίζει και η άλλη πλευρά.
Βήμα 3
Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές καλά, προσθέστε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, νερό και τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε να πάρουν βράση. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, ξεσκεπάστε και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Ξεσκεπάστε και προσθέστε το μπρόκολο και ανακατεύετε συνεχώς καθώς το μπρόκολο αχνίζει μέχρι να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά.
Βήμα 6
Προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχετε μια λεία σάλτσα τυριού.
Βήμα 7
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (για γεύση), το καγιέν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε για άλλη μια φορά και μετά σερβίρετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*