Ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και μπέικον

Ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και μπέικον

Ένας πρωτότυπος συνδυασμός που θα σας συναρπάσει

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. γαρίδες
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Βήμα 3
Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση.
Βήμα 4
Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους.
Βήμα 5
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*