Ζοφερή πρόβλεψη για τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο: «Μπορεί να υπάρξει ημέρα με περίπου 10.000»

Ζοφερή πρόβλεψη για τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο: «Μπορεί να υπάρξει ημέρα με περίπου 10.000»

«Χάσαμε ευκαιρία το καλοκαίρι, χάσαμε πολύτιμο χρόνο», δηλώνει ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης

Τέλη Αυγούστου και οι προβλέψεις είναι ζοφερές σχετικά με την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια ήπια αυξητική πορεία όσο κι αν ήταν εντυπωσιακό το 4.600. Περιμένουμε όμως ότι από την επόμενη εβδομάδα θα δώσει τη θέση της σε μια πιο ταχεία ανάπτυξη της πανδημίας με την επιστροφή των εκδρομέων», τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Η αλήθεια είναι ότι θα είναι όλος ο μήνας δύσκολος. Από το επόμενο 15ήμερο θα αρχίσουμε να βλέπουμε την επιτάχυνση, αλλά ουσιαστικά θα τη δούμε περισσότερο στο δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν πια θα έχει γίνει αυτή η ανάμιξη των πληθυσμών, δηλαδή των ανθρώπων που είναι σε διακοπές με τον αστικό πληθυσμό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καλοκαίρι είχαμε μια σημαντική επιβράδυνση. «Χάσαμε ευκαιρία εκεί, χάσαμε πολύτιμο χρόνο», σημείωσε.

Κάνοντας μια εκτίμηση, σημείωσε πως αναμένεται «μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να δούμε γύρω στις 5.500 κρούσματα και στο τέλος πια του μήνα να έχουμε έναν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με 8.000 κρούσματα, το οποίο δείχνει τη δυνατότητα να υπάρχει και κάποια μέρα με περίπου 10.000, σαν ημερήσια τιμή με πολύ μεγάλο αριθμό τεστ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*