Ζαννιάς: “Ανοίγει το τένις το πρώτο 15μερο του Μαΐου” * Επιστολή του ΣΕΓΑΣ στον Αυγενάκη για το … αύριο του στίβου * Οι αθλητές ζητούν την συνέχιση των πρωταθλημάτων στην υδατοσφαίριση

Σε μήνυμά του προς την τενιστική οικογένεια, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για άνοιγμα του τένις το πρώτο 15μερο του Μαΐου.

Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, στις αρχές της εβδομάδας δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό, ο Σπύρος Ζαννιάς τοποθετήθηκε στα καίρια ζητήματα που απασχολούν το Ελληνικό τένις, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΕΦΟΑ στο Facebook.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης έδωσε κατευθύνσεις και συμβουλές προς τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως το άθλημα του τένις θα είναι από τα πρώτα που θα “ελευθερωθούν”, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

“Την Πέμπτη υπήρξε τηλεδιάσκεψη της ΕΟΕ με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η βασική απορία ήταν πότε θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις. Θα γίνει κατηγοριοποίηση των αθλημάτων. Ποια είναι ατομικά, ομαδικά. Ποια διεξάγονται σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους. Αν έχουν σωματική επαφή με τον αντίπαλο; Οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Όλοι ρωτούν ποια θα είναι η σειρά του τένις στο άνοιγμα των εγκαταστάσεων. Φαίνεται ότι οι δικές μας εγκαταστάσεις θα είναι από τις πρώτες που θα ανοίξουν, βέβαια με τις δυσκολίες που προανέφερα των συνοδευτικών εγκαταστάσεων και των κανόνων που θα τεθούν για την ασφάλεια όλων μας. Όλα αυτά, τελούν υπό την έγκριση της κυβέρνησης μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και όταν θα μπούμε στα γήπεδα θα πρέπει είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρήσουμε τους κανόνες προφύλαξης για να μην γυρίσουμε πίσω.

Αναμένουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για να δούμε από τα πλέον επίσημα χείλη τι ακριβώς θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον. Οι φήμες που υπάρχουν είναι διαρροές αλλά ακούγαμε τους ειδικούς και πρέπει να αναμένουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα συμβεί.

Πλέον μπορώ να πω με αισιοδοξία ότι το τένις θα ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα διαμορφώσουν οι ειδικοί και εδώ θα πρέπει να φρουρήσουμε εμείς οι ίδιοι το προϊόν μας, το τένις που αγαπάμε έτσι ώστε να μην γυρίσουμε ξανά πίσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννιάς.

Για το Davis Cup που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο στο Tatoi Club, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, είπε: “Εχουμε δύο διεθνείς διοργανώσεις φέτος Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή συνέλευση τένις που ήταν να γίνει τον Μάρτη θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη όπως επίσης και το Davis Cup που αγωνιζόμαστε με τη Λιθουανία στην Ελλάδα για την άνοδό μας στο Group I. Γι’αυτές τις δύο διοργανώσεις και εφόσον οι αερομεταφορές ανοίξουν, θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος.

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, ακούμε τους ειδικούς και ελπίζουμε στο πρώτο 15μερο του Μαΐου να βρεθούμε και πάλι στα γήπεδα”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι των τουρνουά, ο κ.Ζαννιάς ανέφερε: “Για το αγωνιστικό μέρος της Ομοσπονδίας, το βάρος πέφτει στα πρωταθλήματα που δίνουν προνόμια και διευκολύνσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες και αυτά είναι το σχολικό πρωτάθλημα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα junior και το πανελλήνιο ανδρών/γυναικών. Υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ.Αυγενάκη ότι έστω και καθυστερημένα να πραγματοποιηθούν, τα προνόμια θα ισχύσουν κανονικά”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους δύο κορυφαίους εκπροσώπους μας, Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, λέγοντας ότι θα είναι από τους πρώτους αθλητές που θα μπουν στα courts, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής τους προετοιμασίας.

“Ποιοι θα μπουν πρώτοι στα γήπεδα; Αυτοί που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναβλήθηκαν για το 2021. Άρα οι πρώτοι που θα μπουν στα γήπεδα θα είναι η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αιτιολογημένα, η οικογένεια του τένις ρωτάει: Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αθλητές, είναι και όλη η κοινότητα που αφορά σε παιδιά, γονείς και αθλούμενους γενικά. Τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί και είμαστε σε αναμονή για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν μιλάμε για επανεκκίνηση αλλά για καινούργιο σχεδιασμό”.

 

Επιστολή του ΣΕΓΑΣ στον Αυγενάκη για το … αύριο του στίβου

Επιστολή του ΣΕΓΑΣ στον Αυγενάκη για το ... αύριο του στίβου

Ο ΣΕΓΑΣ σχεδιάζει την επανεκκίνηση στον ελληνικό στίβο από τα μέσα Ιουλίου.

Επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην οποία αναλύει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του στίβου στη χώρα απέστειλε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ για τις προτάσεις:

«Επιστολή απέστειλε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του ελληνικού στίβου σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σταδιακή επάνοδο στο προπονητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, με βάση πάντοτε τα υγειονομικά δεδομένα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων με στόχο τη διεξαγωγή όλων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου και τη διεξαγωγή διασυλλογικών και περιφερειακών αγώνων από τα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ έχουν επαναπρογραμματιστεί για την περίοδο Σεπτέμβριο- Νοέμβριο. Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη, η περαιτέρω στήριξη των αθλητικών σωματείων και των Ομοσπονδιών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, στα οικονομικά τους μεγέθη».

 

Οι αθλητές ζητούν την συνέχιση των πρωταθλημάτων στην υδατοσφαίριση

Οι αθλητές ζητούν την συνέχιση των πρωταθλημάτων στην υδατοσφαίριση

O Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης ζητά να συνεχιστούν τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Θέση για το μέλλον των εγχώριων διοργανώσεων στην υδατοσφαίριση, την περίοδο 2019-20, πήρε ο ΣΕΑΥ.

Ο σύνδεσμος των αθλητών τονίζει στην ανακοίνωση του, ότι είναι υπέρ της συνέχισης των διοργανώσεων, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και δώσει το πράσινο φως η πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τόσο η Ελλάδα , όπως και όλος ο πλανήτης , γνώρισε και γνωρίζει, όλο αυτό το διάστημα, πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού covid-19.

Οι επιπτώσεις στην ζωή όλων μας πολλές . Τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδήγησαν στην διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας παγκοσμίως και στην αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και άλλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων .

Στα πλαίσια αυτά διακόπηκαν και τα εθνικά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης καθώς και η διοργάνωση του κυπέλλου γυναικών. Η εισήγηση της ΚΟΕ, όπως αυτή αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής στις 21/4, είναι να συνεχιστεί η διαδικασία των διοργανώσεων αυτών. Ωστόσο για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης θα ζητηθεί η γνώμη των σωματείων .

Ως Σύνδεσμος Ελλήνων αθλητών υδατοσφαίρισης θεωρούμε ότι σ ένα τέτοιο ζήτημα η γνώμη των ίδιων των αθλητών πρέπει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα . Ο ΣΕΑΥ επιθυμεί την συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, πάντα βέβαια με γνώμονα τα μέτρα άρσης της απαγόρευσης τους, όπως αυτά ορίζονται απ’την πολιτεία.

Ως αθλητές θεωρούμε πώς είναι επιτακτική η ανάγκη συνέχισης των πρωταθλημάτων. Το αντίθετο θα υποβάθμιζε την εικόνα και το κύρος του ίδιου του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, πού όλοι τόσο πολύ αγαπάμε, καθώς και τον κόπο των ίδιων των αθλητών της που θέλουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια της φετινής χρόνιας και να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Επίσης η μη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων αυτής της αγωνιστικής περιόδου θα ήταν επιζήμια και για τις εθνικές μας ομάδες. Μάλιστα με την μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021 οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών έχουν μπροστά τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο τα προολυμπιακά τουρνουά. Μια τόσο μεγάλη αποχή απ την αγωνιστική δράση, που θα δημιουργούσε η μη ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μέχρι την έναρξη της επόμενης, θα ήταν επιζήμια για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών μας .

Ως Σύνδεσμος Ελλήνων Υδατοσφαιριστών θεωρούμε πώς όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψιν στην απόφαση συνέχισης της αγωνιστικής δράσης της περιόδου 2020-2021. Σαφώς κατανοούμε την κατάσταση και προσαρμοζόμαστε, όπως όλοι άλλωστε στα νέα δεδομένα, και στις αρχές του κράτους . Υπερασπιζόμαστε όμως και τα δικαιώματα και την προσπάθεια των ίδιων των αθλητών, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά».