Ζακ Κωστόπουλους: Αποφυλακίζεται ο μεσίτης. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, δεν έμεινε ούτε δυο μήνες

Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και αποφυλακίζεται υπό όρους ενώ δεν έχει εκτίσει ούτε δυο μήνες

Μόλις δύο μήνες μετά από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης που είχε οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών, αποφυλακίζεται, έχοντας μείνει στη φυλακή λιγότερο από δυο μήνες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του μεσίτη Ιωάννη Γλύκας και Ορφέα Φίλο, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής υπό όρους.

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο μεσίτης όσο και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχαν κριθεί ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ παράλληλα,είχε απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.