Ευ. Τσακαλώτος: Μην αλλάζετε ορισμούς για το «μαξιλάρι» – Πείτε στον κόσμο πόσα είναι τα χρήματα

«Μην αλλάζεται ορισμούς. Πείτε στον κόσμο πόσα είναι τα χρήματά του και τι κάνετε με αυτά», επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διγλωσσία της ΝΔ στη χρήση ή όχι του «μαξιλαριού» των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν λέμε “μαξιλάρι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ” εννοούμε αυτά που άφησε μείον αυτά που βρήκε. Δηλαδή 37-0. Κάντε τις πράξεις. Αν δεν μας πιστεύετε δείτε να το λέει και ο κ. Σκυλακάκης», σημειώνει ως πρώτο γεγονός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο ίδιος ως δεύτερο γεγονός προσθέτει ότι «ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι προσωρινός διαχειριστής των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν διαχειρίζεται τα δικά του χρήματα. Ως εκ τούτου ελέγχεται και είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί για την χρήση τους».

Στη συνέχει αναφερόμενος στα τέσσερα ερωτήματα υπογραμμίζει: «Ερώτηση 1η: Θα πείτε επίσημα στον κόσμου που και πόσα είναι τα χρήματά του;

» Ερώτηση 2η : Αφού πειράζετε το μαξιλάρι γιατί δεν δίνετε μισθούς στον κόσμο, τις ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, και το επίδομα στους ευάλωτους που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

» Το επιχείρημα ότι δεν φτάνουν τα λεφτά γιατί μετράμε και τις αναστολές (που θα τα πάρουμε πίσω αργότερα) δεν πείθει κανέναν.

» – Γιατί αν προχωρούσατε στις καταβολές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ οι αναστολές που θα απαιτούνταν θα ήταν σαφώς μικρότερες. Άρα επιλέγετε σκόπιμα ένα λάθος μίγμα πολιτικής που αφήνει τους πολίτες στο τέλος της κρίσης υπερχρεωμένους.

» – Αλλά σε κάθε περίπτωση, όποιο και αν είναι το σύνολο των αναστολών, είναι ζήτημα ρευστότητας που μπορεί να καλυφθεί, αν παραστεί η ανάγκη, με άλλα βραχυπρόθεσμα εργαλεία και δεν επηρεάζει την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική κατάσταση. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται και να βυθίζετε την οικονομία σε ύφεση και να αφήνετε τον κόσμο υπερχρεωμένο και να μην ενημερώνετε κανέναν.

» Ερώτηση 3η: Όταν καταθέσατε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό στην Βουλή γιατί δεν ενημερώσατε ότι θα χρησιμοποιήσετε το μαξιλάρι; Γιατί γράψατε και υπογράψατε ότι “η ανωτέρω δαπάνη θα αντιμετωπίζεται από κοινοτική χρηματοδότηση και δανεισμό;” Είπατε ψέματα;

» Ερώτηση 4η: Έχετε έστω και μια υποψία προγράμματος; Που σκοπεύετε να δαπανήσετε τα χρήματα του ελληνικού λαού; Έχετε κρυφή ατζέντα; Αν όχι, μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε το δικό μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αν πάλι έχετε κρυφή ατζέντα, να την ξεχάσετε. Δείτε λιγότερα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*