«Ευγενικές αιχμές» Άδωνι σε Δένδια με αφορμή τη διαγραφή Μπογδάνου — Αποστάσεις Κυρανάκη από την διαγραφή Μπογδάνου — Τους “έδωσε” στεγνά λίγο πριν διαγραφεί ο Μπογδάνος

Τάχιστα έσπευσε να πάρει θέση ο υπουργός Ανάπτυξης στο ζήτημα που προέκυψε με τη διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ., έπειτα από ένα ακόμη ακροδεξιό παραλήρημα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος στην ΕΡΤ, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των αποφάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι το λάθος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήταν ότι… άλλαξε την ατζέντα και έστρεψε την προσοχή αλλού και όχι στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Όμως, ο υπουργός φρόντισε να στρέψει, εμμέσως πλην σαφώς, τα πυρά του και προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, αναφωνώντας «δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο».

Προβλήματα στη γαλάζια πολυκατοικία…

Αποστάσεις Κυρανάκη από την διαγραφή Μπογδάνου

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, λίγο μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Αν και η τοποθέτησή του είναι προσεκτική είναι φανερό πως παίρνει αποστάσεις ενώ μάλλον βλέπει με συμπάθεια τον διαγεγραμμένο πλέον συνάδελφό του.

Ο Κ. Κυρανάκης, που φιλοξενήθηκε στο Kontra Channel, αφού φρόντισε αρχικά να πει πως «είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό» προχώρησε το θέμα λίγο παραπέρα λέγοντας πως «θεωρεί ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση» μιας και μιλάμε για την «πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια».

 

Τους “έδωσε” στεγνά λίγο πριν διαγραφεί ο Μπογδάνος: Στο Βίτσι ήταν και ο γαλάζιος βουλευτής Τζηκαλάγιας και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Β.Ελλάδα Αντωνίου (vid)Διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ

“Έδωσε” στεγνά ακόμα και τους ομόσταυλούς του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή, λίγο πριν το “άδειασμα” Δένδια και τη διαγραφή του από τη ΝΔ, απαντώντας στην κριτική που του άσκησαν ο Θανάσης Παφίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας για το εμφυλιοπολεμικό και αντικομμουνιστικό του παραλήρημα.

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε: «Θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, ο οποίος έλεγε ότι έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Αυτά που λέγανε οι χρυσαυγίτες εδώ μέσα. Κάποιος πρέπει να σας μαζέψει, γιατί εκτός από το «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος», υπάρχει και το «τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή».

Στη συνεχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Βίτσας, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα οποία σημείωναν ότι ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ παρέστη σε εκδηλώσεις μίσους στο Βίτσι πλάι σε μέλη της Χρυσής Αυγής και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Απαντώντας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν δίστασε να “δώσει” τον βουλευτή της ΝΔ στην Καστοριά Ζήση Τζηκαλάγια και την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου ότι έδωσαν μαζί με τον ίδιο το παρών στη γιορτή μίσους στο Βίτσι. Συγκεκριμένα είπε:

“Ευχαριστώ τον κύριο Δρίτσα γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Εκεί λοιπόν που τιμήσαμε τέτοιες μέρες το 1949, η κυβέρνηση συνεργασίας φιλελευθέρων και λαϊκού κόμματος με πρωθυπουργό βενιζελικό, τον Αλέξανδρο Διομήδη ο οποίος διετέλεσε, υπουργός οικονομικών του Βενιζέλου το1932 -1933 σταμάτησαν τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν το διαμελισμό της πατρίδος και την κατάλυση της δημοκρατίας.

Εκεί λοιπόν βρισκόταν επίσης ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ. Ζήσης Τσικαλάγιας και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη βόρεια Ελλάδα η κ.Αντωνίου, συνεπώς όταν διαβάζετε εσείς κάτι να το διαβάζετε ολόκληρο.

Δεύτερον και θα ήθελα να κλείσω με αυτό, στη δημοκρατία τους φασίστες τα φασιστοειδή τους μαύρους αυτούς τύπους που λερώνουν το πολίτευμα μας τους διώκει τους συλλαμβάνει τους δικάζει και τους καταδικάζει η Πολιτεία.

Είμαι αυτής της άποψης είμαι αυτής της άποψης κ. Δρίτσα, κ. Παφίλη, κ. Αναγνωστοπούλου”.