Εσύ τι έκανες «τότε», κύριε Ανδρουλάκη; Ζητούνται εξηγήσεις — «Μπαρούτι» ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η απάντηση Ανδρουλάκη στον Παπανδρέου -Και ο Ανδρέας είχε  «άκαπνους» και έκανε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Ιδού το μεγάλο ερώτημα: όταν γίνονταν όσα καταγγέλλει, εκείνος που ήταν;

Επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρξατο επιτέλους ομιλών, και δήλωσε εύχαρις στο MEGA ότι προοδευτική συμμαχία όπως του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο, «ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω». Επειδή επίσης δήλωσε, ότι αυτό που έδιωξε κόσμο από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι συμπεριφορές κάποιων στελεχών. Επειδή τέλος υπαινίχθηκε, ότι όσοι προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, το έπραξαν για την καρέκλα. Καλό θα ήταν να σχολιάσει, και τα ακόλουθα, για τα οποία δεν ρωτήθηκε:

Όταν εκλέχτηκε, τον Μάρτιο του 2013, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το έκανε για την καρέκλα, ή γιατί συμφωνούσε με τη στρατηγική επιβολής των μνημονίων, που το κόμμα του είχε επιλέξει; Διότι αυτή ήταν τότε η γραμμή του ΠΑΣΟΚ, αν θυμόμαστε καλά. Κι αυτή κλήθηκε να υπηρετήσει και υπηρέτησε σιωπών. Και πιστά.

Όταν το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόταν στενά, σε βαθμό ταπείνωσης για τους ψηφοφόρους του, με τη ΝΔ του Σαμαρά, ο ίδιος ως γραμματέας του, συμφωνούσε με την πολιτική αυτή; Διαφωνούσε και το έκρυβε; Κι αν ισχύει το τελευταίο, το έκρυβε για λόγους πολιτικής δειλίας, ή για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας; Για την καρέκλα, για να χρησιμοποιήσουμε τη δική του έκφραση;

Όταν η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά διέπραξε το έγκλημα να κλείσει την ΕΡΤ, μήπως παραιτήθηκε; Μήπως έκανε κάποια δήλωση έστω, ως νέος άνθρωπος, ότι κάτι τέτοιο ήταν ξένο προς την ανανέωση, που ο ίδιος εκπροσωπούσε; Ή συμφώνησε με το λουκέτο; Κι αν συμφώνησε, το έκανε για λόγους ιδεολογικούς; Αυτά πιστεύει; Ή για λόγους καρέκλας;

Μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ από το 2008, αν θυμόμαστε καλά, μήπως αντιστάθηκε στην πολιτική των μνημονίων που κατέστρεψε τη χώρα και το κόμμα του; Μήπως αντιστάθηκε στην ανατροπή Παπανδρέου, στην ενθρόνιση Βενιζέλου, στις ανάρμοστες περιπτύξεις με τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τα ορφανά του ΛΑΟΣ; Η διάλεξε τη σιωπή, όταν άλλοι διάλεγαν το δρόμο που χαρακτηρίζει της καρέκλας;

Συμπερασματικά. Δικαιούται να λέει ό, τι θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αύριο. Στην επιδίωξη της αρχηγίας όλα εξηγούνται, και πολλά συγχωρούνται. Αλλά όταν παριστάνει τον τιμητή για το χτες, σκαλίζει μνήμες. Θυμίζει ότι ο οδικός χάρτης της έκπτωσης και του διασυρμού του ΠΑΣΟΚ έχει την υπογραφή του, ακριβώς κάτω από την υπογραφή του Παπανδρέου. Αναδείχτηκε σιωπών, όταν η χώρα βυθιζόταν στην τραγωδία. Μήπως θα ήταν καλύτερο να συνεχίσει σιωπών, για ορισμένα τουλάχιστον ζητήματα που ακόμα καίνε; Είναι κι αυτή μια κάποια στάση. Που αποδείχτηκε ως τώρα αποδοτική στην περίπτωσή του….

Του Ι.Σ. Καριώτη

 

«Μπαρούτι» ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του«Μπαρούτι» ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του

Μαθήματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικής και διεθνών σχέσεων προσφέρει… δωρεάν στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Νίκος Κοτζιάς.

Με δυο tweets, ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έκρυψε την… ενόχλησή του από τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Και… απλόχερα, ο Νίκος Κοτζιάς παρέδωσε δωρεάν μαθήματα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του, γιατί καθώς φαίνεται μένουν μετεξεταστέοι.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA, τη Δευτέρα, μια μέρα μετά το θρίαμβό του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Εκεί, ο ευρωβουλευτής του κόμματος αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας την «κουτσή», ενώ στη… γραμμή Μητσοτάκη είπε ότι εφόσον την ψηφίσαμε – χωρίς εθνική συνεννόηση όπως τόνισε – πρέπει να την σεβαστούμε αλλά χωρίς… να βιαστούμε να επικυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας. Επικαλέστηκε δε, δήθεν «φάουλ» σε αυτήν από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

Όλα αυτά έκαναν… μπαρούτι τον αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκο Κοτζιά, που δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

«Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει για Συμφωνία των Πρεσπών ακραίες νεοδημοκρατικές ανοησίες. Λέει πχ ότι δεν μπορεί να διαφέρει όνομα κράτους από του πολίτη. Ας πει, λοιπόν, πώς λένε Βρετανό Πολίτη Ηνωμένου Βασιλείου (“Ηνωμενοβασιλικό”;) , ή Αμερικανό πολίτη των ΗΠΑ (“Ηνωμενοπολιτιακό”;)» έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς.

Φαίνεται όμως ότι η ανάρτησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, που σε νέα ανάρτηση, αναφέρθηκε στα… τρολ του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Προς Τρολ Ανδρουλακ: το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι Μεγάλη Βρετανία+Βορεια Ιρλανδία άρα ευρύτερη έννοια Μεγάλης Βρετανίας. ΜΒ συμπεριλαμβάνει Αγγλία, Σκοτία κι Ουαλία. Δεν ισούται με Αγγλία. Τέλος το δωρεάν μάθημα. Είστε άσχετοι από γεωγραφία, ιστορία, πολιτική και διεθνείς σχέσεις», έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς.