Ερωτήματα και πονηρά σενάρια για το Αντόνωφ που έπεσε στην Καβάλα — Χαρίτσης: Η Ελλάδα έχει επισήμως την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη — Φωτιά στον κάμπο από λιπάσματα και καύσιμα

Ερωτήματα και πονηρά σενάρια για το Αντόνωφ που έπεσε στην Καβάλα

«Εάν και το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται, επίσης, κοντά»

Τα πολλά τα περίεργα συμβάντα, τα κενά στην ενημέρωση, αλλά και η ίδια η πτήση του Αντόνωφ που έπεσε στην Καβάλα, τροφοδοτούν πολλά σενάρια.  «Το αεροσκάφος πέταξε στην Ελλάδα, αλλά έκανε απρόσμενη στροφή. Ο πιλότος κατευθύνθηκε πάλι προς Ελλάδα, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό το γιατί. Πάντως» γράφει αφήνοντας υπονοούμενα σερβική ιστοσελίδα και κάνει ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο το θέμα  προσθέτοντας ότι «εάν και το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται, επίσης, κοντά».

Τα ερωτήματα πληθαίνουν αντί να μειώνονται αφού:

-Το αεροσκάφος είχε δηλώσει στο σχέδιο πτήσης ανακριβή στοιχεία τόσο ως προς το εάν διερχόταν φορτωμένο όσο και για το είδος του φορτίου.

-Το πλήρωμα του αεροσκάφους είχε σε τρεις διαφορετικές φορές την ευκαιρία να αναφέρει και να ενημερώσει για το φορτίο του τις ελληνικές Αρχές, αλλά – σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση – δεν το έπραξε.

-Στο σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που είχε κατατεθεί, το αεροπλάνο είχε δηλώσει πρακτικά ..κενό φορτίου, με την πτήση να χαρακτηρίζεται ως ferry flight, η οποία εκ προοιμίου αφορά πτήση χωρίς κέρδος.

Μεταξύ των θεωριών και των σεναρίων που ακούστηκαν περιλαμβάνεται και ένα για λαθρεμπόριο, που μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένδειξη.

Ακούστηκαν επίσης σενάρια για τη μεταφορά των όπλων στην Ουκρανία, πράγμα που Σέρβοι χαρακτηρίζουν εξωπραγματικά.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός αναλυτής, Ντράγκομιρ Αντελκόβιτς, χαρακτήρισε εξωπραγματικές τις εικασίες ότι το φορτίο του αεροπλάνου που συνετρίβη προοριζόταν για την Ουκρανία. Όπως επισημαίνει, οι σερβικές αρχές δεν θα τολμούσαν να συμμετάσχουν σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία γιατί κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν από τη Μόσχα ως εχθρική ενέργεια. Η Ρωσία θα έπαιρνε θέση κατά της σερβικής κυβέρνησης και αυτό θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό στη Σερβία, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Σέρβων τάσσεται υπέρ της Ρωσίας.

Ομοίως, και ο Αλεκσάνταρ Ράντιτς εκτιμά πως το ότι το αεροπλάνο ήταν ουκρανικό δεν έχει καμία σημασία και ότι οι ουκρανικές εταιρείες παλεύουν για την επιβίωση στην αγορά και προσπαθούν να κερδίσουν κάποια χρήματα. Το μόνο που είναι συγκλονιστικό, είπε, είναι ότι το ίδιο μοντέλο αεροπλάνου εξακολουθεί να πετά. 

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας nova s έχει τίτλο: «Η μυστηριώδης διαδρομή του ‘Antonov’: Πήγαινε το ουκρανικό αεροπλάνο στην αμερικανική βάση;». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους δόθηκαν την Κυριακή, ωστόσο ένα κομμάτι της διαδρομής του «Antonov» παρέμεινε μυστήριο, όμως η απάντηση μπορεί να κρύβεται στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. 

«Άγνωστο γιατί έκανε την απρόσμενη στροφή»

Ο διευθυντής της εταιρείας «Valir», Mladen Bogdanović, είπε την Κυριακή στο nova s ότι το «Antonov» μετέφερε εκπαιδευτικά βλήματα για την εκπαίδευση του στρατού του Μπαγκλαντές, και ότι οι υποχρεώσεις της εταιρείας έληξαν με την παράδοση της αποστολής στο αεροδρόμιο της Νις.

«Τι έγινε μετά από αυτό;» είναι το ερώτημα που θέτει το ρεπορτάζ και συνεχίζει αναφέροντας ότι το αεροσκάφος πέταξε στην Ελλάδα μέσω Βόρειας Μακεδονίας, αλλά κάποια στιγμή έκανε μια απρόσμενη στροφή. Ο πιλότος στη συνέχεια κατευθύνθηκε πάλι πίσω στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό για ποιον λόγο. Πάντως, εάν και είναι γνωστό ότι το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται, επίσης, κοντά στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παίζει ζωτικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην χώρα αυτή, καθώς η συμφωνία συνεργασίας και χρήσης αυτού του λιμανιού υπεγράφη στις αρχές του έτους από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την κίνηση του «Antonov», γράφει η ιστοσελίδα και σημειώνει ότι είναι γνωστό το τι συνέβη αφότου ο πιλότος άλλαξε πορεία.

 

Χαρίτσης: Η Ελλάδα έχει επισήμως την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη

«Η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα της κρίσης λόγω της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη», υποστηρίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρώπη και επιτίθεται κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω της καταστροφικής πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η ανάρτηση Χαρίτση

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Και επισήμως πλέον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα της κρίσης λόγω της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη.

 

Φωτιά στον κάμπο από λιπάσματα και καύσιμα

Οι παραγωγοί πουλάνε μεν τα προϊόντα τους στον χονδρέμπορα σε υψηλότερες τιμές από πέρυσι, ωστόσο εξακολουθούν να βγαίνουν ζημιωμένοι, αφού τα κόστη αυξάνονται με διπλάσια ταχύτητα.

Δύο φορές πάνω από τον εθνικό τιμάριθμο τρέχει ο πληθωρισμός για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αφού μέσα σε έναν χρόνο έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά κατά 26,1% ο Δείκτης Τιμών Εισροών Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, αντανακλώντας την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής. Βαρύ χειμώνα και για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας προμηνύουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, αφού η ενέργεια, τα καύσιμα, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές βάζουν φωτιά στις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες της χώρας, βραχυκυκλώνοντας τον πρωτογενή τομέα.

Τον Μάιο του 2022 ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών αυξήθηκε κατά 13,5%, έναντι 5,3% τον Μάιο του 2021, ποσοστό που οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Φυτικής Παραγωγής κατά 12% και Ζωικής Παραγωγής κατά 16,3%.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί πουλάνε μεν τα προϊόντα τους στον χονδρέμπορα σε υψηλότερες τιμές από πέρυσι, ωστόσο εξακολουθούν να βγαίνουν ζημιωμένοι, αφού τα κόστη αυξάνονται με διπλάσια ταχύτητα. Επίσης, ο Μάιος σήμανε αποκλιμάκωση των τιμών παραγωγού, κατά 5,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, όταν οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά εν όψει των γιορτών. Η στατιστική επιβεβαιώνει εμμέσως το φαινόμενο της «σφαγής των αμνών και των βοοειδών», ή αλλιώς της καταστροφής του ζωικού κεφαλαίου, με αρνητικές συνέπειες για την ήδη μειωμένη γαλακτοκομική παραγωγή.

Οπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα και μέσα από τις σελίδες της «Εφ.Συν.» εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, η εκτόξευση του κόστους των ζωοτροφών και της ενέργειας καθιστά ασύμφορη τη συντήρηση των κοπαδιών, οδηγώντας τους να σφάζουν παραγωγικά ζώα, για να πάρουν μια προσωρινά καλύτερη τιμή, ακόμα και αν γνωρίζουν ότι έτσι… πριονίζουν τα πόδια τους. Το αποτέλεσμα το ζει ήδη στην τσέπη του ο καταναλωτής, όταν ο δείκτης τιμών σε γαλακτοκομικά είδη έχει αυξηθεί κατά 15,5%, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, αν και οι πραγματικές αυξήσεις, ειδικά σε προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα όπως η φέτα, αγγίζουν το 40%

Οσον αφορά τα κόστη παραγωγής, οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στα λιπάσματα, με 58% ετήσια άνοδο του δείκτη τιμών, ενώ η ενέργεια αυξήθηκε κατά 45% και οι ζωοτροφές κατά 27%. Οι ανατιμήσεις στα λιπάσματα συνδέονται άμεσα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι από τους βασικότερους παραγωγούς αζωτούχων λιπασμάτων. Ηδη παγκόσμιες οργανώσεις συνδέουν την εκρηκτική άνοδο των λιπασμάτων με την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, όπως ακριβώς η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και το ενδεχόμενο κλείσιμο της ρωσικής στρόφιγγας δυναμιτίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Αφροδίτη Τζιαντζή