Ερντογάν: Αποσύρει τις δυνάμεις της Τουρκίας από τα σύνορα του Έβρου! – Ροδόπη: Σάλος από τις δηλώσεις δημάρχου μειονοτικού χωριού

Αποτέλεσμα εικόνας για foto    ερντογαν

Ο Ερντογάν αποσύρει τις τουρκικές δυνάμεις από τα σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να μεταβούν στην Συρία.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο ι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στο Ιντλίμπ, όπως προκύπτει και έπειτα από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους.

Η εντολή του Ερντογάν

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της  Αλ Κάιντα.

«Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.», αναφέρεται.

Εντωμεταξύ, η Τουρκία ναυπηγεί 4 κορβέτες για το Πακιστάν.

Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν γίνονται καν θέμα στην Τουρκία, καθώς η τουρκική πλευρά δεν τις θεωρεί παραβιάσεις.

Αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, θα φανεί στη συνάντηση στην Αθήνα.

Θέλουν και οι δύο πλευρές, ωστόσο, να κρατηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί.

 

Ροδόπη: Σάλος από τις δηλώσεις δημάρχου μειονοτικού χωριού

Βολές δέχεται για το εθνικιστικό παραλήρημα σε ομιλία του στην Προύσα ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν που φέρεται να δήλωσε πίστη στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουμίν μίλησε σε εκδήλωση του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης και απ’ ό,τι φαίνεται παρασύρθηκε σε ντελίριο προκλητικών δηλώσεων.

Με παρέμβαση του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”, ωστόσο, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…. Υποστήριξε ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις και υποστήριξε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του σε όσους παραποίησαν τα λεγόμενα του απειλώντας επί της ουσίας με μηνύσεις.

Τα «γυρίζει» ο δήμαρχος Ιάσμου: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου»

«Οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν από ορισμένους και συγκεκριμένους κύκλους» δηλώνει στο Star o ίδιος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις επικριτικές δηλώσεις εναντίον του, όπως από τον βουλευτή της ΝΔ στον νομό Ροδόπης και πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ξέρετε και στην ανοησία πρέπει να υπάρχει όριο σε αυτό τον τόπο».

Σύμφωνα με την μετάφραση της ανταποκρίτριάς μας στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, ο θαυμαστής του Ερντογάν και νοσταλγός του Αμχέτ Σαδίκ θεωρεί ότι η Δυτική Θράκη έχει «Τούρκους»  και όχι μουσουλμάνους πολίτες. Μιλώντας όμως στο Star o  δήμαρχος έδειξε «χαμένος στην μετάφραση»:  «Το καινούριο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Εγώ τον Ίασμο τον βλέπω ως εξής, είναι ένας Δήμος που συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Ρωμιοί»!

Σάλος  και με τις δηλώσεις Κουρουπλή

Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής άκουσαν με το στόμα ανοιχτό .. τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει ότι «και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου και είστε γυναίκα στρατιωτικού και πρέπει να ξέρετε ιστορία, μπήκαν ως λαθραίοι»!