ΕΠΟ: Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές και η νέα Επιτροπή Εφέσεων, στις 30/8 ο τελικός στο ΟΑΚΑ * Χούμπελ: “Όχι στην αναδιάρθρωση και σε τελικό μετά τις 2/8” * Ολυμπιακός: Στον Ρέντη την Τετάρτη το φιλικό με την κυπριακή Ομόνοια

Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά πως οι εκλογές της ομοσπονδίας θα διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της τακτικής εκλογικής γενικής συνέλευσης.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 9/10 στη διάρκεια της Τακτικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης ενώ στην ίδια συνέλευση θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της επιτροπής εφέσεων.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε πως το Παγκρήτιο ή το “Opap Arena-Αγιά Σοφιά” θα θέσουν υποψηφιότητα για τον τελικό του Europa Conference League 2022 ή 2023 και επίσης εγκρίθηκε και η πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου στην Εθνική ως συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης εθνικών ομάδων. Επίσης γίνεται αναφορά στις αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου και την αναβολή της απόφασης για την αναδιάρθρωσης της Super League.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής.

Η Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10πμ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace& Thalasso. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί την 30η Αυγούστου 2020 στο ΟΑΚΑ.

Ενόψει της υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο ορίστηκε επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο και αποτελούμενη από τους κκ. Αντωνίου, Λασκαράκη, Θωμαίδη, Διακοφώτη και Δέδε, η οποία θα έχει συνάντηση με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα προϋπολογισμού και χρονοδιαγραμμάτων που άπτονται της τελικής δυνατότητας διεκδίκησης της διοργάνωσης του αγώνα. Εναλλακτική έδρα για τη διοργάνωση του τελικού προτείνεται η «OpapArena-Αγιά Σοφιά».

Έγινε δεκτό το αίτημα της SuperLeague 1 για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων με το οποίο γνωστοποιούνται οι νέες συμβάσεις των προπονητών/γυμναστών των Εθνικών Ομάδων κ.κ. Φ.Κατεργιαννάκη, Ν.Κεχαγιά, Ν.Καρύδα, Κ.Καμπόλη, Α.Θέου, Α.Χατζόπουλου, Γ.Κυριαζή, Α.Κατικαρίδη, Δ.Μπατσίλα, Γ.Παπακώστα, Α.Φαλίδα, Ι.Ζιάβα, Ν.Γιαλεσάκη, Δ.Γκούμα.

Στο τιμ των προπονητών των Εθνικών Ομάδων εντάσσεται και ο Γρηγόρης Γεωργάτος με καθήκοντα συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.

Αποφάσισε να μην εισάγει προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Πανίδης”.

Χούμπελ: “Όχι στην αναδιάρθρωση και σε τελικό μετά τις 2/8”

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA-UEFA στην Ελλάδα, εξέφρασε την αντίθεση του για τελικό Κυπέλλου μετά τις 2 Αυγούστου και στάθηκε στο πρόβλημα θα δημιουργηθεί με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες των δύο ομάδων.

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA-UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, έστειλε επιστολή την ΕΠΟ πριν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής με την οποία εξέφραζε την αντίθεση του σε διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τις 2 Αυγούστου λέγοντας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει πρόβλημα με τα ρόστερ της νέας σεζόν και νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν στον τελικό. Την ίδια ώρα ο Χούμπελ χαιρετίζει την απόφαση που πήρε η Super League ώστε να μην υπάρξει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και να παραμείνουν 14 οι ομάδες της Super League.

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA-UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

“Σε συνέχεια των συζητήσεων των προηγουμένων ημερών αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την πιθανή αναδιάρθρωση των διοργανώσεων, επιθυμώ για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσω τη θέση των FIFA και UEFA σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο.

Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται.

Επιπλέον, οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στη μορφή των νέων διοργανώσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου, θεωρούνται αδόκιμες και όχι στο στοιχειώδες επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA για μια ακόμα φορά συστήνουν σθεναρά και συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, προκειμένου να δώσουν χρόνο να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωνιστική περίοδο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει για πιθανές τροποποιήσεις κανονισμών.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω την σημερινή απόφαση της Super League 1, με ευρύτατη πλειοψηφία, για την απολυτη τήρηση της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, γεγονός που αποτελεί αυτονόητη εξέλιξη, αναφορικά με την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Ευελπιστώ ότι και οι υπόλοιποι φορείς διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα προσεγγίσουν το όλο ζήτημα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα πράξουν σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες”.

 

Ολυμπιακός: Στον Ρέντη την Τετάρτη το φιλικό με την κυπριακή Ομόνοια

Ολυμπιακός: Στον Ρέντη την Τετάρτη το φιλικό με την κυπριακή Ομόνοια

Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν γίνεται άμεσα ο τελικός προγραμμάτισε οριστικά το φιλικό του με την Ομόνοια την Τετάρτη στον Ρέντη.

Την Δευτέρα το απόγευμα (16:00) επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα γυμναστούν ξανά την Τρίτη το πρωί στις 9:00. Από εκεί και πέρα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, κεκλεισμένων των θυρών, θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια Λευκωσίας.