ΕΠΟ: Οι αποφάσεις για προσφυγές και αδειοδότηση * Μαρτίνς: “Υπερήφανος για το ταξίδι μου στον Ολυμπιακό” * ΠΑΟΚ: Το αβέβαιο μέλλον του Ρέι

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή προσφυγών ποδοσφαιριστών μέχρι 30/6, την αναστολή πληρωμών ΠΑΕ προς την ομοσπονδία μέχρι 30/8, ενώ η αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης θα γίνει μετά από τη διαβούλευση με την UEFA.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (9/4) το Sport24.gr σας ενημέρωσε ότι το working group (Big 4 συν Κούγια-Κοξένογλου) εισηγήθηκε στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και λήφθηκε ομόφωνα απόφαση για αναστολή κάθε πληρωμής προς ΕΠΟ και χρηματικής υποχρέωσης από κάθε αιτία έως 30 Αυγούστου, καθώς και για αναστολή προσφυγών ποδοσφαιριστών μέχρι 30 Ιουνίου.

Η ΕΠΟ με ενημέρωσή της επιβεβαίωσε τις ομόφωνες αποφάσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι η αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το πλαίσιο των ποινών θα γίνει μετά από τη διαβούλευση με την UEFA, ενώ αναβλήθηκαν επ’ αόριστον οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Τη λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου:

Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και  μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο.

Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Β. Την επ’ αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19″.

 

Μαρτίνς: “Υπερήφανος για το ταξίδι μου στον Ολυμπιακό”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο δυο ετών από την ανακοίνωση πρόσληψής του και εξέφρασε την ανυπομονησία του για επιστροφή στη δράση.

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Απριλίου του 2018 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική του ηγεσία.

Ο 49χρονος Πορτογάλος προπονητής έστειλε το δικό του μήνυμα από τα social media για την επέτειο δυο ετών από την ανακοίνωση προσληψής του, εξέφρασε την ανυπομονησία του για επιστροφή στη δράση και έστειλε μήνυμα για τήρηση των κανόνων προστασίας κατά του κορονοϊού.

“Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, έγινα προπονητής του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ περήφανος για το μέχρι τώρα ταξίδι, και περιμένω να ξανα μπούμε στο γήπεδο και να ανταμείψουμε τους απίστευτους φιλάθλους μας με τρόπαια. Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς!”.

 

ΠΑΟΚ: Το αβέβαιο μέλλον του Ρέι

Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας, Ροντρίγκο Ρέι, που αγωνίζεται δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Γοδόι Κρουζ, παραδέχεται πως δεν γνωρίζει πού θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ροντρίγκο Ρέι σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του εμφανίστηκε αβέβαιος σχετικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ την δεδομένη χρονική στιγμή να μιλήσω για το μέλλον μου. Η κατάσταση είναι αβέβαιη, δεν ξέρουμε καν πότε θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν δεν εξαρτάται από εμένα, τα δικαιώματα μου ανήκουν στον ΠΑΟΚ, τόνισε ο Αργεντίνος τερματοφύλακας.

Από την άλλη πλευρά και από τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το συμβόλαιο του Ρέι που εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Το ενδεχόμενο παραμονής του στην Τούμπα μπορεί να μην συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί οριστικά. Το σίγουρο είναι ότι αν ο Αργεντίνος τερματοφύλακας φέρει μια πρόταση για την αγορά των δικαιωμάτων του από άλλη ομάδα στην Τούμπα θα τη συζητήσουν σοβαρά.

ΡΕΪ ΚΑΙ ΜΙΧΛΟΓΕΒΙΤΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άλλωστε, ο Ροντρίγκο Ρέι και ο Μάρκο Μιχόγεβιτς είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν δοθεί από τον ΠΑΟΚ δανεικοί σε ομάδες του εξωτερικού και από αυτούς που μπορούν να φέρουν προτάσεις.

Για τον νεαρό Βόσνιο αμυντικό που αγωνίζεται στη 2η Μπουντεσλίγκα με την Άουε έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και στην ομάδα του αλλά και σε άλλες γερμανικές ομάδες για την πληρωμή της ρήτρας εξαγοράς των δικαιωμάτων του.