«Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Πυροσβεστικής»: Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους πυροσβέστες — Βόμβα. Προς συνεργασία Ηλιόπουλου, Γερουλάνου στην Αθήνα

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν ότι, παρά τις θριαμβολογίες του Κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, πάνω στα καμένα, οι φωτιές μαίνονται κι αυτό το Καλοκαίρι στη χώρα μας, από την Αττική μέχρι την Πελοπόννησο και από τη Λέσβο μέχρι τη Δαδιά του Έβρου

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και  Συμβασιούχων Πυροσβεστών, συναντήθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τη  Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, τη Γραμματέα της Κ.Ο. και πρώην Υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και την αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο.,  Χαρά Καφαντάρη. Εκ μέρους της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και  Συμβασιούχων Πυροσβεστών, συμμετείχε ο Α’ Αντιπρόεδρός της, Γ. Γουρδουράκος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε έμψυχο υλικό και τεχνικά μέσα, ενώ έθεσαν όλα τα ζητήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην απουσία μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών από την παρούσα κυβέρνηση. Έδωσαν έμφαση στα μεγάλα κενά του προσωπικού, στον γερασμένο στόλο των οχημάτων, στην έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και στην γενικότερη απαξίωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρθηκαν επίσης στο πλήθος διώξεων συνδικαλιστών, αλλά και στον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας του μόνιμου προσωπικού της πυροσβεστικής.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν ότι, παρά τις θριαμβολογίες του Κ. Μητσοτάκη και  των υπουργών του, πάνω στα καμένα, οι φωτιές μαίνονται κι αυτό το Καλοκαίρι στη χώρα μας, από την Αττική μέχρι την Πελοπόννησο και από τη Λέσβο μέχρι τη Δαδιά του Έβρου. Γι’ αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Πυροσβεστικής σε έμψυχο υλικό και υλικοτεχνική υποδομή, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Τέλος, υπενθύμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση,  απέδειξε στην πράξη τη βαρύτητα που δίνει στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, και παρά την ασφυκτική πίεση της επιτροπείας των θεσμών, μονιμοποίησε, επί υπουργίας Όλγας Γεροβασίλη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσέλαβε  ακόμη 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και διπλασίασε τους εποχικούς.

 

Βόμβα. Προς συνεργασία Ηλιόπουλου-Γερουλάνου στην ΑθήναΒόμβα. Προς συνεργασία Ηλιόπουλου-Γερουλάνου στην Αθήνα

Μεταξύ των δυο παρατάξεων υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι, ενώ στο παρασκήνιο-σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-αναζητείται κοινός υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, που μπορεί να νικήσει τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μία πολύ σημαντική είδηση με ευρύτερη πολιτική σημασία από αυτή που φαίνεται με πρώτη ανάγνωση, δημοσίευσε ο Βασίλης Σκουρής στον ιστότοπο ieidiseis.gr.  Αναφέρεται στις ζυμώσεις για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Αθήνας.

Αν ευοδωθεί η συνεργασία, όπως περιγράφεται, θα πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση οι οποίες μπορεί να φέρει πιο κοντά της προοδευτικές δυνάμεις και να ανοίξει το δρόμο για συνεργασίες και σε άλλα πεδία. Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, οι δυο βασικοί αντίπαλοι του Κώστα Μπακογιάννη το 2019, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος, θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς κάλπες και μάλιστα στην περιφέρεια που γνωρίζουν άριστα, την Α΄ Αθηνών.

Σε περίπτωση δε που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι μέλος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Αλέξης Τσίπρας, με την όποια συμμαχική δύναμη υπάρξει. Παράλληλα, Ηλιόπουλος και Γερουλάνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλληλοεκτιμούνται και έχουν καλή χημεία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», μεταξύ των δυο παρατάξεων υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι, ενώ στο παρασκήνιο-σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-αναζητείται κοινός υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, που μπορεί να νικήσει τον Κώστα Μπακογιάννη.

Επαναλαμβάνουμε πως ο δρόμος προς τις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν.

ΥΓ: Γνωρίζουμε γράφοντας το ρεπορτάζ πως ενδεχομένως οι πρωταγωνιστές μας διαψεύσουν. Να πούμε, λοιπόν, προκαταβολικά πως διάψευση δεν δεχόμαστε και να θυμίσουμε πως… δεν έχουμε διαψευστεί ποτέ!

Πηγή: iEidiseis / Βασίλης Σκουρής