Επιστολή Καραμπέτσο σε Μαυρωτά για να αρχίσουν προπονήσεις στην Α1 Γυναικών αλλιώς δεν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα * WTA: Από το Άμπου Ντάμπι αρχίζει το 2021 στις γυναίκες * Τένις: Αυτά είναι τα πρώτα τουρνουά της WTA 

Volley League Γυναικών: Αυτοκτονία για Παναθηναϊκό, ανατροπή και «δίποντο»  για τον Άρη! (photos) - Onsports.gr

Την άμεση επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων στην Volley League Γυναικών ζήτησε από τον Γιώργο Μαυρωτά ο Γιώργος Καραμπέτσος τονίζοντας πως αν μέχρι τέλη Ιανουαρίου δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά με κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της οποίας αναλύει όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Volley League Γυναικών με την συνεχιζόμενη απαγόρευση διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων.

Παράλληλα ζητάει μέχρι την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 να έχει δοθεί από την Πολιτεία συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Volley League Γυναικών και αυτή να είναι το αργότερο έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 για να υπάρχει η δυνατότητα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πάλι στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Στην επιστολή αναλύονται όλες οι προετοιμασίες και οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν πιστά για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξέφρασαν ρητά οι 14 ομάδες προς την Ομοσπονδία, η αγωνιστική περίοδος 2020-21 για το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.

 

WTA: Από το Άμπου Ντάμπι αρχίζει το 2021 στις γυναίκες

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της WTA για τους δυο πρώτους μήνες του έτους. Πρεμιέρα στις 5/1 στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά από την ATP και η WTA ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πρώτων εβδομάδων του 2021. 

Η αρχή θα γίνει φέτος από το Άμπου Ντάμπι με τουρνουά WTA 500 και έπαθλα που θα ξεπεράσουν τα 500.000 δολάρια. Τα προκριματικά του Australian Open θα διεξαχθούν στο διάστημα 10-13/1 στη Ντόχα και στη συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί στην Αυστραλία.

Από την 1η έως την 7η Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν 2 τουρνουά WTA 500 στη Μελβούρνη και εν συνεχεία αρχίζει στις 8 το Australian Open που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια της 2ης εβδομάδας του AO θα υπάρχει και ένα τουρνουά WTA 250 για όσες παίκτριες έχουν αποκλειστεί νωρίς και θέλουν να κρατήσουν αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της συνέχειας.

Στο ΑΟ θα συμμετάσχει η Μαρία Σάκκαρη η οποία λογικά θα επιλέξει και ένα από τα δυο WTA 500 για προετοιμασία.

 

Τένις: Αυτά είναι τα πρώτα τουρνουά της WTA 

142

Μετά την ATP, ήρθε και η σειρά της WTA να ανακοινώσει το καλεντάρι της για τις πρώτες επτά εβδομάδες της νέας σεζόν.

Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, ότι το ξεκίνημα θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου από το Άμπου Ντάμπι (WTA 500), ενώ η δράση θα συνεχιστεί στα Εμιράτα και την επόμενη εβδομάδα, καθώς διεξάγονται στο Ντουμπάι τα προκριματικά του Australian Open (10-13/1).

Στα μέσα του μήνα (15-16/1) οι παίκτριες που συμμετέχουν στο αυστραλιανό major (8-21/2) θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να παίξουν σε ένα από τα δύο τουρνουά WTA 500 στη Μελβούρνη.

Στην ίδια πόλη, όμως, θα διεξαχθεί και ένα event WTA 250 κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Australian Open (15/2).

Λόγω Covid-19, ακυρώνονται τα τουρνουά σε Όκλαντ και Σενζέν που θα επιστρέψουν στο καλεντάρι το 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*