Επικίνδυνοι! Ζητάνε από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων να εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση για να “μπαλώσουν” τα κενά στα Νοσοκομεία Δράμας, Σερρών, Κομοτηνής, Ξάνθης – Αντώναρος: Όταν λέει “καλό καλοκαίρι” σε φοιτητές 16 Σεπτεμβρίου δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέει σε…

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχωρά η Ένωση Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) αποκαλύπτοντας ότι με mail του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Κομοτηνής καλούνται να εκπαιδευτούν σε επείγουσα διασωλήνωση γιατροί άλλων ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα εγκληματικά κενά σε αναισθησιολόγους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, το email αναφέρει:

«Προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εφημεριών όταν δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος, παρακαλούμε όπως σε συνεννόηση με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας καθοριστούν 8 γιατροί του ΓΝ Δράμας, 7 γιατροί του ΓΝ Σερρών, 8 γιατροί του ΓΝ Ξάνθης και 7 γιατροί του ΓΝ Κομοτηνής, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού, το οποίο στη συνέχεια αφού σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί για αντιμετώπιση στο κατάλληλο Νοσοκομείο».

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Σερρών από την έλλειψη αναισθησιολόγων είναι τεράστιο. Όπως καταγγέλλει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) «οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων είναι 12. Οι καλυμμένες οργανικές θέσεις είναι 3. Σήμερα, όμως στο Νοσοκομείο Σερρών εργάζεται μόνο η μια αναισθησιολόγος και βρίσκεται με απόσπαση από το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος ένας ακόμη Αναισθησιολόγος, ο οποίος καλύπτει ανάγκες του Νοσοκομείου το τελευταίο 7μηνο». Έτσι, για να καλυφθούν οι ανάγκες πραγματοποιούν περισσότερες από 10 εφημερίες το μήνα ο καθένας και οι υπόλοιπες καλύπτονται από Αναισθησιολόγους άλλων νοσοκομείων που καλύπτουν μέχρι 10 εφημερίες το μήνα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών δηλώνουν ότι «αν τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω δεν μπορούμε να καλύψουμε με ασφάλεια τα επείγοντα περιστατικά και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα δε θα γίνουμε, για ότι συμβεί υπεύθυνοι είναι το υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών».

 

 Αντώναρος: Όταν λέει “καλό καλοκαίρι” σε φοιτητές 16 Σεπτεμβρίου δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέει σε ξένους ηγέτες για τα ελληνοτουρκικά ή το ΚυπριακόΟ Αντώναρος κατηγορεί για ψέματα την Κυβέρνηση - Η απάντηση του Μαξίμου -  Aftodioikisi.gr

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τη νέα “γκάφα” του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ευχή για…”καλό καλοκαίρι” ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην σημερινή “επιτυχία” του Κυριάκου Μητσοτάκη που ευχήθηκε σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, σε νέους και νέες ελληνικών «start-up» που επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου “καλό καλοκαίρι”, σχολιάζοντας δηκτικά ότι “δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέει σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με ξένους ηγέτες. Για τα ελλήνοτουρκικά. Το Κυπριακό. Τα εθνικά συμφέροντα γενικότερα”!

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Όταν ο Μητσοτάκης εύχεται σε φοιτητές στις 16 Σεπτεμβρίου “καλό καλοκαίρι”, δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέει σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με ξένους ηγέτες.

Για τα ελλήνοτουρκικά. Το Κυπριακό. Τα εθνικά συμφέροντα γενικότερα.

Απλά λέω: Ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του.

Evangelos Antonaros
Όταν ο Μητσοτάκης εύχεται σε φοιτητές στις 16 Σεπτεμβρίου “καλό καλοκαίρι”, δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέει σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με ξένους ηγέτες. Για τα ελλήνοτουρκικά. Το Κυπριακό. Τα εθνικά συμφέροντα γενικότερα. Απλά λέω: Ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του.