Επεισόδιο Κυριάκου με ξένη δημοσιογράφο! Η Κριστιάν Αμανπούρ τον έβαλε στη θέση του με ένα γράφημα —

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την  Ολλανδή δημοσιογράφο [ΕΙΚΟΝΕΣ] - REPORTAZ NET

 Το απέκρυψαν το ΑΠΕ και τα ελληνικά ΜΜΕ

Μία αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλαξε η γνωστή δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία απάντησε με στοιχεία στον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν άργησε να πάρει τη σχετική απόφαση..

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διάλογος, όπως και το αποκαλυπτικό γράφημα, έχουν αποσιωπηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από 1.29 έως 4.36 ο σχετικός διάλογος

Νέες αιχμές Κύρτσου μετά τους 116 νεκρούς: “Αλλάζει η κλίμακα της απειλής ελπίζω να το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι”

Μανιφέστο" Κύρτσου στο Twitter κατά της κυβέρνησης για ΔΕΗ και εργασιακά -  20/20 Magazine

Ξαναχτύπησε ο Γιώργος Κύρτσος με νέο επικριτικό για την κυβέρνηση tweet μετά από εκείνο του περασμένου Σαββάτου που άδειαζε το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μάτι. Είχε γράψει τότε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ:

«Κάθε μέρα χάνονται όσοι περίπου χάθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι.
Τότε είχαμε συγκλονιστεί.
Τώρα πια έχουμε αφομοιώσει την εκατόμβη στην νέα ψεύτο κανονικότητα.
Πολιτική,κοινωνική και κυρίως ηθική αποτυχία».

49F0FCA7 AAC7 4772 BA7A 9128E4FCB3B2

Ο Γιώργος Κύρτσος επανήλθε δήμερρα με νέο έντονα επικριτικό και ελαφρώς ειρωνικό tweet μετά την ανακοίνωση άλλων 116 θανάτων σε μια μέρα από την πανδημία:

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρεται στον τραγικό σημερινό απολογισμό των θανάτων από κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι πλέον «αλλάζει η κλίμακα της απειλής».

Ο ίδιος βάλλοντας εκ νέου κατά της κυβέρνηση σχολιάζει ότι «η μεγαλύτερη απειλή επιβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια και νέα, αποτελεσματικά μέτρα. Ελπίζω οι αρμόδιοι να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».