Επανέρχεται το τρένο Κόρινθος-Ναύπλιο ~ Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας: Αλλάζουν χέρια, φεύγουν οι Τούρκοι έρχεται η CVC

Επανέρχεται το τρένο Κόρινθος –

Την ιδιαιτέρως σημαντική γραμμή στην Αργολίδα, επιθυμεί να επαναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από τον Ιούνιο του 2019 γίνονται συζητήσεις για την επαναφορά του τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο. Ωστόσο, παρά τις ενέργειες που έγιναν, η αλλαγή στην κυβέρνηση και η αλλαγή στη διοίκηση του ΟΣΕ, έφεραν το εγχείρημα σε “δεύτερη μοίρα”.

Πάντως, τώρα διαφαίνεται έντονη κινητικότητα, καθώς υπήρξε συνάντηση στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη, στην οποία υπήρξε κοινή πεποίθηση ότι θα είναι επ′ ωφελεία όλων και κυρίως των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, η επαναλειτουργία της γραμμής, που θα περνά από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και το Αργος.

Μάλιστα, η δρομολόγηση του τρένου Κορίνθου – Ναυπλίου, έχει και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΣΕ, που είχε σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα πενταμερής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΟ ΟΣΕ.

Από την πλευρά της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι έτοιμη να βάλει δρομολόγιο Ιντερσίτι, ένα μήνα αφότου ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τον ΟΣΕ, αναφορικά με την αποκατάσταση της γραμμής.

 

 

Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας: Αλλάζουν χέρια, φεύγουν οι Τούρκοι έρχεται η CVC

MARINA FLISVOS, 13APR2007

H CVC Partners απέκτησε την δραστηριότητα της D-Marin, του τουρκικού ομίλου Dogus και μέσω αυτής τα μερίδα που διαθέτει στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.

CVC Partners απέκτησε τις δραστηριότητες της τουρκικής D-Marin σε Ελλάδα, Κροατία και Αραβικά Εμιράτα όπως ανακοινώθηκε σήμερα. H CVC έχει έντονη παρουσία στην χώρα μας στον χώρο της υγείας καθώς έχει καταφέρει κάτω από την ομπρέλα της να συγκεντρώσει αρκετά ιδιωτικά νοσοκομεία όπως το ΥΓΕΙΑ, το Metropolitan και το Creta Interclinic. Παράλληλα η CVC είναι ανάμεσα στους δύο διεκδικητές για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι μαρίνες που αλλάζουν χέρια

Σε ότι αφορά την D-Marin του τουρκικού ομίλου Dogus, στην χώρα μας είχε συμμετοχές στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Λευκάδας και Γουβιών στην Κέρκυρα. Το ποσοστό των Τούρκων είχε γίνει θέμα συζήτησης για απόκτηση και από τον όμιλο Κυριακούλη όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.

Στην D-Marin είχε εισέλθει πρόσφατα, αποκτώντας το 25% η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης μέσω επένδυσης 70 εκατ. ευρώ.

Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας: Αλλάζουν χέρια, φεύγουν οι Τούρκοι έρχεται η CVC

H κρίση στην Τουρκία οδήγησε σε αναδίπλωση τον Φεριτ Σαχενκ, τον επικεφαλής της Dogus Ηolding και τρίτο πιο πλούσιο Τούρκο πριν απο κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Υπενθυμίζεται ότι είχε αγοράσει το πρώην κτήριο της πρεσβείας του Καναδά στην οδό Ιωάννου Γενναδίου, ενώ μαζί με την ΤΕΜΕΣ είχε κατέλθει για την απόκτηση του Hilton, σχήμα όμως από το οποίο αποχώρησε για τους παραπάνω λόγους. Αντίθετα παραμένει – μέχρι στιγμής – στο σχήμα που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.