Επίσκεψη στη Μαλακάσα και συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό με τον ευρωβουλευτή Μιγκέλ Ουρμπάν — Τέλος η Πόπη Τσαπανίδου από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίσκεψη στη Μαλακάσα και συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό με τον ευρωβουλευτή Μιγκέλ Ουρμπάν

Το κάμπ της Μαλακάσας

Επίσκεψη και συνέντευξη Τύπου για το ναυάγιο της Πύλου στο καμπ της Μαλακάσας πραγματοποιεί ο Ισπανός ευρωβουλευτής Μιγκέλ Ουρμπάν, παρουσία δύο μελών της ΜΚΟ Open Arms. Ο Μιγκέλ Ουρμπάν είναι ο πρώτος διεθνής ακτιβιστής, εκλεγμένος σε αξίωμα που θα επισκεφθεί το καμπ και το βράδυ της Παρασκευής θα μιλήσει στο 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Άλσος Βεΐκου.

Η επίσκεψη του Μιγκέλ Ουρμπάν, ευρωβουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με τον Όσκαρ Καμπς, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ Open Arms, έχει σκοπό να γίνει επιτόπια παρατήρηση στο καμπ της Μαλακάσας, ενώ θα συζητήσουν με τους επιζώντες και τις επιζήσασες του τραγικού ναυαγίου που συνέβη στις 14 Ιουνίου στις ακτές της Πύλου.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με οργανώσεις, συλλογικότητες και ΜΚΟ, αλλά και με τους δικηγόρους της υπόθεσης, καθώς και με τη διοίκηση του καταυλισμού της Μαλακάσας, με στόχο να δοθεί χώρος στις μαρτυρίες των προσφύγων, να πέσει  φως στην υπόθεση του ναυαγίου και να καταστούν οι υπεύθυνοι υπόλογοι. Επιπλέον τα μέλη της αποστολής θέλουν να καταγγείλουν τις μεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. που οδηγούν σε θάνατο και παραβίαση δικαιωμάτων.

Το απόγευμα, στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού, Σύνταγμα), στην οποία θα συμμετάσχουν ο ευρωβουλευτής Μιγκέλ Ουρμπάν, ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής και διευθυντής της Open Arms, και η Βαλεντίνα Μπρίνις, υπεύθυνη για την υπεράσπιση της Open Arms

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες του αντιρατσιστικού κινήματος στην Ελλάδα και των αγώνων για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα το βράδυ θα βρίσκεται στο 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, όπου θα συμμετάσχει σε μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις της Παρασκευής στις 19:00 με τίτλο: «Από την Πύλο έως τον Έβρο, ένα κρατικό έγκλημα σε επανάληψη».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Χριστίνα Στεργίου μέλος της Συνέλευσης Ενάντια στα Pushbacks και την Συνοριακή Βία, ενώ θα συμμετάσχουν άνθρωποι που γίνονται αυτόπτες μάρτυρες των πολιτικών αυτών και μάχονται με διαφορετικές ιδιότητες κατά αυτών:

  • Μιγκέλ Ουρμπάν, Ισπανός ευρωβουλευτής
  • Σον Μπάιντερ, Διασώστης
  • Ιάσονας Αποστολόπουλος, Διασώστης στο διασωστικό καράβι «Μάρε Ιόνιο»
  • Νίκος Ισμυρόγλου, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
  • Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, Διεθνής Αμνηστία

Παρέμβαση θα κάνει ο Παναγιώτης Δημητράς (Παρατηρητήριο Συμφωνίων Ελσίνκι)

 

Τέλος η Πόπη Τσαπανίδου από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πόπη Τσαπανίδου

Την παραίτησή της από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλε σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι αποχωρεί απ’ το τιμόνι του κόμματος μετά τη διπλή εκλογική βαριά ήττα.

Η Πόπη Τσαπανίδου άλλωστε δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας. Επιπλέον ήταν προσωπική επιλογή του πρώην προέδρου στο δρόμο προς τις εκλογές και έτσι η παραίτησή της ήταν μάλλον αναμενόμενη για πολλούς.

Η έμπειρη δημοσιογράφος είχε αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα τέλη Δεκεμβρίου, αφού ο Νάσος Ηλιόπουλος θα κατέβαινε υποψήφιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

— Επίσκεψη στη Μαλακάσα και συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό με τον ευρωβουλευτή Μιγκέλ Ουρμπάν