Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο “Γ. Γεννηματάς” – Φίλης: “Να καταθέσει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως”

Επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα – Με μαγνητικές πύλες ο έλεγχος έξω από το  κλειστό! (φώτο) | ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ 106,9 FM

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Διοίκηση και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο καθώς και τις αντοχές του υγεειονομικού προσωπικού που δοκιμάζεετα τις τελευταίες ημέρες.

 

Φίλης για τηλεκπαίδευση: “Να καταθέσει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως”

Ο Φίλης νονός, το "Πιστεύω" και οι δύο... Μητροπολίτες (ΦΩΤΟ) | ΠΟΛΙΤΙΚΗ |  thepressroom.gr

Για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και τις ευθύνες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως την οποία κάλεσε να φέρει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί μίλησε ο Νίκος Φίλης.

«Η κυρία Κεραμέως απέτυχε και αν είχε στοιχειώδη ευαισθησία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες αφού πρώτα κατέθετε τη σύμβαση με τη Cisco», τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην τηλεκπαίδευση.

Σε συνέντευξή του στη RealNews, τονίζει πως «εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζουν καθημερινά έναν παραλογισμό. Το σύστημα μετά το μπλακ άουτ σέρνεται», δηλώνει σχετικά με την τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν επένδυσε στο δημόσιο δίκτυο τηλεκπαίδευσης όπως συνέβη σε όλο τον κόσμο αλλά προτίμησε μια αποκλειστική και αδιαφανή σύμβαση με μία μόνο εταιρεία την Cisco».

Τέλος, αναφέρει πως οι ελλείψεις υποδομών και εξοπλισμού δημιουργούν κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, κατά παράβαση του Συντάγματος, ενώ αναφέρεται στην επένδυση 68,5 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για τη στήριξη του Ψηφιακού Σχολείου.

«Η Ν.Δ μέσα στην πανδημία μάλιστα ακόμα τρέχει διαγωνισμό με 1,2 εκατ ευρώ», καταλήγει.