ΕΟΔΥ: Πόσο προστατεύει το κάθε εμβόλιο — Φάσκει και αντιφάσκει η Γκάγκα και δεν βοηθάει τους εμβολιασμούς (Video)

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα ποσοστά των κρουσμάτων με Covid σε εμβολιασμένους αναλόγως με ποιο εμβόλιο έχουν ανοσοποιηθεί κατά της Covid.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 14η Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 3.869 κρούσματα, ανάμεσα τους και εμβολιασμένοι πολίτες από τους οποίους προκύπτουν τα εξής δεδομένα:

Στην ηλικιακή ομάδα 18-39

To 30% των πολιτών που νόσησαν είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν τα εμβολιασμένα κρούσματα με το εμβόλιο της Astrazeneca. Λιγότεροι από το 30% με το εμβόλιο της Moderna και στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω του 70% των εμβολιασμένων που νόησαν είχαν κάνει το μονοδοσικό της JJ. Στο σύνολο των κρουσμάτων οι εμβολιασμένοι που νόσησαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο 30%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-59

Το 40% είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν οι εμβολισμένοι που νόσησαν και είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Πάνω από το 50% ήταν εμβολισμένοι με Moderna και ανάμεσα στο 20% με 30% με το μονοδοσικό της JJ. Συνολικά οι εμβολιασμένοι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι κοντά στο 40%.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-79

Ποσοστό μικρότερο του 20% είχε εμβολιαστεί με Pfizer. Ξεπερνούν το 40% όσοι είχαν κάνει το AstraZeneca. Πάνω από το 10% με Moderna. Πολύ μικρότερο του 10% με JJ. Συνολικά σε αυτή την κατηγορία κάτω από 20% ήταν το συνολικό ποσοστό των κρουσμάτων.

 

Φάσκει και αντιφάσκει η Γκάγκα και δεν βοηθάει τους εμβολιασμούς (Video)Φάσκει και αντιφάσκει η Γκάγκα και δεν βοηθάει τους εμβολιασμούς (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο αφού αρχικά λέει πως οι εμβολιασμένοι κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο ενώ στη συνέχεια υποστηρίζει το αντίθετο!

Συγκεκριμένα, στην αρχή της ομιλίας της η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε συμβουλή να προσέχουμε όλοι αλλά κυρίως οι… εμβολιασμένοι! Και αυτό διότι «κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».

Στην αναφορά αυτή μάλιστα ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος δεν αντιδρά καθόλου.

Στη συνέχεια ωστόσο (2:42 στο βίντεο) η ίδια αναφέρει πως «οι ανεμβολίαστοι κολλάνε 13 έως 20 φορές περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».

Λογική η απορία όσων την άκουσαν, γιατί τότε να κάνουν το εμβόλιο. Αν ισχύει αυτό που είπε η Μίνα Γκάγκα αρχικά πρόκειται για πλήρη ανατροπή. Εκτός και αν πρόκειται για λάθος της οπότε μάλλον θα έπρεπε να το είχε αμέσως διαψεύσει και να επανορθώσει.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογη με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», παραδέχθηκε και σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.