Εξωφρενική συμφωνία 30 εκατ. ευρώ με ιδιώτες για τα τεστ κορωναϊού

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο τεστ κορωναϊού

 

Εξωφρενική συμφωνία 30 εκατ. ευρώ με ιδιώτες για τα τεστ κορωναϊού

Το εξωφρενικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ θα ξοδέψει το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό.

Η δαπάνη που εγκρίθηκε την Τρίτη ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥ αφορά στην «αποζημίωση ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού» , σύμφωνα με την επίσημη απόφαση .

Σύμφωνα με την απόφαση το ποσό αντιστοιχεί σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό, την ώρα που μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί μόλις λίγες χιλιάδες και το Υπουργείο Υγείας, δια στόματος Σωτήρη Τσιόρδα, απέρριπτε τη γραμμή των μαζικών τεστ, υποστηρίζοντας πως η στρατηγική των περιορισμένων τεστ που ακολουθούν οι ελληνικές αρχές ήταν η κατάλληλη και πως οι επικριτές ήταν εγκάθετοι.

Πέρα από την αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διακηρύξεις, το κόστος είναι τεράστιο και δίνεται σε ιδιώτες ενώ υπάρχουν πολλά εργαστήρια σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που διαθέτουν την υποδομή για κάτι τέτοιο, σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα. Μάλιστα, επιβεβαιωμένες πληροφορίες του  Τvxs.gr αναφέρουν ότι αρκετά από αυτά έχουν ήδη ζητήσει με δική τους πρωτοβουλία να συνεισφέρουν και αγνοούνται από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως μόλις λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί και μια ακόμη σκανδαλώδης συμφωνία με ιδιώτες για την επιδημία του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση θα καταβάλει διπλάσια αποζημίωση στις ιδιώτες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τουςΑπό 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως.

 

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*