Εξοστρακίζουν την Τέχνη από το «νέο σχολείο» – Κώστας Bαξεβάνης: “Newsit (Ευαγγελάτος) 869.000, Κουρτάκης 400.000, Liberal (Μαυριδης) 323.000, Εσείς όλα καλά;”

Απροσδόκητα και εν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων βγήκε και το νέο Ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου, όπου όλα τα μαθήματα Τέχνης έχουν εξαφανιστεί!

Μετά την κατάργηση ειδικοτήτων, κλάδων, μαθημάτων, ανθρώπων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, ήρθε η ώρα της Τέχνης να πέσει θύμα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Με ακαθόριστες, αψυχολόγητες διαδικασίες καταργείται κάθε μορφή Καλλιτεχνικού μαθήματος από τη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (διαβάστε αναλυτικά).

Τα μαθήματα της Τέχνης που καταργούνται είναι τα Καλλιτεχνικά μαθήματα και η Μουσική. Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε μέχρι τώρα, διδάσκονταν στο Λύκειο τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ιστορία Τέχνης και Εικαστικά -μάθημα που έχει ήδη καταργηθεί. Στο Γυμνάσιο διδασκόταν το μάθημα των Καλλιτεχνικών σε όλες τις τάξεις. Με τις νέες προτάσεις παραμένει το μάθημα μόνο στην Α΄ Γυμνασίου.

Έτσι εξοστρακίζεται η Τέχνη από το «νέο σχολείο», λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, το οποίο, συνοπτικά, μεταξύ άλλων:

  •        επαναφέρει την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο
  •        διασπά τον ενιαίο τύπο του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  •        προσθέτει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά ξεχνά τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη
  •        προβλέπει αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα των δημοτικών στα 25 (όπως και στα νηπιαγωγεία), από 22 που είχε καθιερώσει ξεκινώντας από την Α’ δημοτικού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  •        αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα από 4 σε 7, ενώ μειώνεται η διάρκεια του σχολικού έτους
  •        επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων η οποία εκτόξευσε τη σχολική αποτυχία από το 4% στο 23%.

 

“Φωτιές” ανάβει με ανάρτησή του ο Κώστας Bαξεβάνης: “Newsit (Ευαγγελάτος) 869.000, Κουρτάκης 400.000, Liberal (Μαυριδης) 323.000, Εσείς όλα καλά;”

Επιμένοντας στις αποκαλύψεις για το θέμα της διάθεσης των 20 εκ. για τις καμπάνιες “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα μέσω της ιδιωτικής εταιρείας Initiative και με πληρωμές, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ.Πέτσα, από το υπουργείο Οικονομικών του κ.Χρ.Σταϊκούρα, ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης σε μία ανάρτηση που αν μη τι άλλο “ανάβει φωτιές”.

Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των μέσων που συμμετείχαν στην καμπάνια, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τα ποσά για κάθε μέσο, και την επιμονή του κυβερνητικού εκπροσώπου να μη δίνει στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα παρά τις σχετικές εισηγήσεις και “γαλάζιων” στελεχών, όπως σήμερα πχ η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Βαξεβάνης βάζει “φωτιά στα μπατζάκια” του κ.Πέτσα, με την ανάρτησή του, όπου, χωρίς να το διευκρινίζει, όπως όλα δείχνουν αναφέρεται στα ποσά που πήραν συγκεκριμένα μέσα και εκδότες από την καμπάνια για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Newsit (Ευαγγελάτος) 869.000

Κουρτακης 400.000

Liberal (Μαυριδης) 323.000
Εσείς όλα καλά;”

Kostas.Vaxevanis@KostasVaxevanis

Newsit (Ευαγγελάτος) 869.000

Κουρτακης 400.000

Liberal (Μαυριδης) 323.000
Εσείς όλα καλά;