Εξοργιστική δήλωση Μητσοτάκη: «Πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός της χώρας που χαμογέλαγε με φόντο τα καμμένα της Πεντέλης, σήμερα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους πυροσβέστες, κατηγορώντας ως «Πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να κρυφτεί πίσω από τους πυροσβέστες που έχει αφήσει αβοήθητους εδώ και πολύ καιρό, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην κοινωνία και στον ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζοντάς τους ως «πυροσβέστες της ξαπλώστρας».

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα, ο ίδιος σήμερα επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από το «τιτάνιο» έργο των πυροσβεστών προκειμένου να προφυλάξει το κυβερνητικό του σχήμα από τα «πυρά» που δέχεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την κοινωνία.

Χωρίς καμία ντροπή, ο ίδιος ζήτησε: «λίγο περισσότερο σεβασμό για όλους αυτούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες», κάνοντας λόγο για «βαθιά προσβολή» προς όλους εκείνους που δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Ο ίδιος, μάλιστα χαρακτήρισε ως «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσους έχουν το θάρρος να.. ασκούν κριτική στην κυβερνητική ανεπάρκεια που καταγράφεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, χαρακτηρισμός που στρέφεται ενάντια και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνική πλειοψηφία που αβοήθητη παρακολουθεί σπίτια και δασικές εκτάσεις να «παραδίνονται» στις «πύρινες γλώσσες».

Έτσι λοιπόν, ο Πρωθυπουργός της χώρας που χαμογέλαγε με φόντο τα καμμένα της Πεντέλης, σήμερα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους πυροσβέστες, κατηγορώντας όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.