Εμπαπέ: “Δεν έμαθα ποτέ να χάνω, φέτος είναι καλή χρονιά για την Παρί” * Κλήρωση Nations League: Η Ελλάδα μπορεί να πέσει με μία εκ των Τουρκίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας * Χάαλαντ: Στα 21 κάνει το απόλυτο κουμάντο στην Bundesliga (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μονακό

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης στο Paris Match, μιλώντας για τη ζωή του, την Παρί και τους μεγάλα ονόματα που ο σύλλογος έχει πλέον στο δυναμικό του, αλλά απέφυγε ωστόσο, να αποκαλύψει τα μεταγραφικά του σχέδια.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που δημοσίευσε την Πέμπτη (16/12) το περιοδικό Paris Match, ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για τη ζωή του, ενώ απέφυγε να σχολιάσει το μέλλον του και τα σενάρια που τον θέλουν στο τέλος της σεζόν να αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος σταρ των Παριζιάνων, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει σημειώσει 13 γκολ και έχει μοιράσει 14 ασίστ με τη φανέλα της ομάδας σε 23 παιχνίδια, υποστήριξε ότι φέτος είναι μία καλή χρονιά για την Παρί.

“Όταν μιλάμε για καριέρα μπορεί να υπάρχει χώρος για το απρόβλεπτο. Το να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να προκαλείς εκπλήξεις, είναι μέρος της ομορφιάς του αθλητισμού. Μπορεί να συμβούν πράγματα που αλλάζουν τα σχέδιά σου: είναι αδύνατο όμως να προβλέψω τι θα κάνω τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο πρωτοσέλιδο της Paris Match
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο πρωτοσέλιδο της Paris Match

Οι γονείς εξηγούσαν ότι ήταν καλύτερα έτσι, επομένως σε περίπτωση λάθους ή μίας κακής απόφασης δεν θα τους κατηγορούσα”, ανέφερε αρχικά ο Γάλλος, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην Παρί:

“Η Παρί έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει τύχη, αλλά πρέπει να την προκαλέσεις και ίσως δεν το έχουμε κάνει αρκετά”, δήλωσε τονίζοντας ότι “φέτος είναι η καλή χρονιά”.

Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά αστέρια στην ομάδα δεν πρόκειται να βλάψει τη συνοχή τους. “Στην Παρί υπάρχουν πολλοί και τα αποτελέσματα είναι εκεί: κερδίζουμε τίτλους. Φυσικά, πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις όταν δεν είσαι ο μόνος σταρ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι κακό. Το αντίθετο”, ενώ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να αντέξει την ήττα “γιατί δεν έμαθα ποτέ να χάνω”.

 

Κλήρωση Nations League: Η Ελλάδα μπορεί να πέσει με μία εκ των Τουρκίας, Σλοβακίας και ΒουλγαρίαςΚλήρωση Nations League: Η Ελλάδα μπορεί να πέσει με μία εκ των Τουρκίας, Σλοβακίας και Βουλγαρίας

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League 2022 (η κλήρωση στις 19.00 από το NS PRIME) έχουν καθοριστεί και θέλει την καλύτερη δυνατή κλήρωση από το Pot 1.

Η Ελλάδα έχει συγκαταλεγεί στο Pot 2 της League C και δεν θα μπορεί κληρωθεί με τις ευρισκόμενες στο ίδιο γκρουπ Εθνικές, δηλαδή την Λευκορωσία, το Λουξεμβούργο και την Βόρεια Μακεδονία. Επομένως, οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι ομάδες που σχηματίζουν τα Pot 1, 3 και 4 στην League C.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το Pot 4 δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς εκκρεμούν αγώνες μπαράζ τον προσεχή Μάρτιο (Καζακστάν ή Μολδαβία και Κύπρος ή Εσθονία). Παρόλα αυτά στο Pot 1 υπάρχουν οι Τουρκία, Σλοβακία και Βουλγαρία και από εκεί η Εθνική θα ήθελε την πιο ευνοϊκή κλήρωση. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 19.00 και θα καλυφθεί από το NS PRIME.

Pot 1
Τουρκία
Σλοβακία
Βουλγαρία
Βόρεια Ιρλανδία

Pot 2
Ελλάδα
Λευκορωσία
Λουξεμβούργο
Βόρεια Μακεδονία

Pot 3
Λιθουανία
Γεωργία
Αζερμπαϊτζάν
Κόσοβο

Pot 4
Καζακστάν ή Μολδαβία
Κύπρος ή Εσθονία
Γιβραλτάρ
Νησιά Φερόε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Nations League

Το UNL 2022 προβλέπει 4+2 διαδοχικούς αγώνες λόγω του χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ. Το UEFA Nations League που μπήκε στη ζωή μας τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του.

Η αμέσως προσεχής διοργάνωση, που θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα φέρει τους διεθνείς παίκτες ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας: να δώσουν (τον Ιούνιο) τέσσερις διαδοχικούς επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να απομείνουν δύο για τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε μόλις δύο αγωνιστικά «παράθυρα». Ο λόγος της νέας αλλαγής στο αγωνιστικό format της διοργάνωσης είναι προφανής: για να δημιουργηθεί, στο διεθνές καλεντάρι, χώρος τον προσεχή Νοέμβριο για το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπό κανονικές συνθήκες, το UNL θα ολοκληρωνόταν σε τρία αγωνιστικά παράθυρα με δύο παιχνίδια το καθένα (σύνολο έξι ματς), αλλά το πρόγραμμα συμπιέζεται από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν 21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου του 2022.

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το 3o Nations League

Η Εθνική Ελλάδας θα συμπεριληφθεί στην League C.

Οι Λίγκες Α, Β, C θα αποτελούνται από 16 Εθνικές Ομάδες η καθεμιά, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ισάριθμους ομίλους. Οι επικεφαλής στη βαθμολογία των 4 ομίλων της League A θα αγωνιστούν για το τρόπαιο τον Ιούνιο του 2023 (οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία από τις τέσσερις χώρες). Στην Λίγκα D, οι επτά Εθνικές Ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και των τριών ομάδων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στην League A και League B, θα υποβιβαστούν στις αμέσως κατώτερες λίγκες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους της League C, θα συμμετάσχουν σε αγώνες play-out τον Μάρτιο του 2024 και οι δύο εκ των τεσσάρων θα υποβιβαστούν στην League D.

Σήμερα, οι 51 από τις 55 συμμετέχουσες ομάδες στο UNL 2022, γνωρίζουν σε ποια λίγκα θα αγωνιστούν. Το Καζακστάν, η Μολδαβία, η Κύπρος και η Εσθονία θα αγωνιστούν τον προσεχή Μάρτιο σε αγώνες play-out μέσω των οποίων θα καθοριστεί ποιες δύο Εθνικές Ομάδες θα διατηρηθούν στην League C και ποιες θα υποβιβαστούν στην League D.

Οι Εθνικές ομάδες ανά λίγκα

League A
Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία.

League B
Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκοτία, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία, ΕΪΡΕ, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Αρμενία.

League C
Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Βόρ. Ιρλανδία, ΕΛΛΑΔΑ, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε.

League C ή D
Καζακστάν ή Μολδαβία
Κύπρος ή Εσθονία

League D
Λιχτενστάιν, Μάλτα, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα.

** Μέχρι πρότινος το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2024 δεν είχε οριστικοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστό αν το UEFA Nations League 2024 θα έχει κάποια σύνδεση με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Χάαλαντ: Στα 21 του κάνει το απόλυτο κουμάντο στην Bundesliga (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε άλλες δυο φορές με τη φανέλα της Ντόρτμουντ στην Bundesliga, συνεχίζει με τρομερό ρυθμό μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και έχει ήδη γράψει ιστορία για το 2021 στη Λίγκα.

Ο 21χρονος Νορβηγός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Είτε λείψει από την αγωνιστική δράση, είτε όχι, δεν διαφοροποιείται τίποτα για εκείνον αναφορικά με τον τρόπο που θα παρουσιαστεί στο γήπεδο και την εκτελεστική του δεινότητα.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 3-0 των Βεστφαλών απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ και σκόραρε άλλες δυο φορές για φέτος, φτάνοντας ήδη στα 13 τέρματα στο πρωτάθλημα μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει πλέον στα 30 τέρματα μέσα στο ημερολογιακό έτος 2021 στη γερμανική Λίγκα και είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει κανείς σε τέτοιο χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα της χώρας!

Παράλληλα, από την ημέρα που επέστρεψε από τραυματισμό, στα τέλη του Νοέμβρη, έχει πετύχει έξι γκολ και έχει και μια ασίστ στα παιχνίδια που έχει προλάβει να παίξει!

Σκόραρε απέναντι σε ΒόλφσμπουργκΜπάγερνΜπεσίκτας, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπόχουμ και τώρα επανήλθε με το διπλό «χτύπημα» στην Γκρόιτερ Φιρτ.