Ελληνικό: Ανοίγει το Μητροπολιτικό Πάρκο! Ωράριο, τρόπος πρόσβασης. τι περιλαμβάνει (video) — Η Jumbo απαντά για τη «γαλέρα» και «δείχνει» Χατζηδάκη!

Ανοίγει σήμερα τις πύλες το Experience Park του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, αφού δίνονται προς το κοινό τα πρώτα 70 στρέμματα!

Ελληνικό: Ανοίγει το Μητροπολιτικό Πάρκο! Ωράριο, τρόπος πρόσβασης και τι περιλαμβάνει (video)

Το Experience Park στο Ελληνικό θα είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο. Σήμερα ανοίγει ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργείται στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης που πραγματοποιείται στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ενός πάρκου που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη έκταση, που παραδίδεται από την Lamda Development νωρίτερα από το αναμενόμενο και μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή τής σύμβασης για το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο σύνολο του σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Τι έχει το πάρκο

Από σήμερα έως τις 9 Ιανουαρίου, στο Experience Park, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχουν δύο μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού δημιουργώντας μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, όπως αναφέρεται.

Πρόκειται για το Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Στο Πάρκο έχει τοποθετηθεί και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενώ οι επισκέπτες, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, Lukumades, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με άλλες εκπλήξεις.

Εορταστικό ωράριο και πρόσβαση

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από σήμερα 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00 Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σε λειτουργία και το εργοτάξιο

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, στην ολοκλήρωση του θα είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα αποτελέσει τον πυρήνα της σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή που παραδίδεται το Experience Park στο κοινό, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες στο εργοτάξιο του Ελληνικού, που όπως έχει ανακοινωθεί από την Lamda, είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο που έχει στηθεί ποτέ στη χώρα μας, στο οποίο απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων, με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, γερανών και οχημάτων οικοδομής. Η Lamda Development σε σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων το τελευταίο τετράμηνο έχει δώσει λεπτομέρειες για το ύψος των επενδύσεων και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης επιμέρους αναπτύξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού καθώς και για τις συμφωνίες που έχουν ήδη κλειστεί.

Το video της δήλωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το experiencepark.theellinikon.com.gr.

 

Η Jumbo απαντά για τη «γαλέρα» και «δείχνει» Χατζηδάκη!Η Jumbo απαντά για τη «γαλέρα» και «δείχνει» Χατζηδάκη!

Όχι εμείς, ο νόμος του Χατζηδάκη «λένε» τα Jumbo μετά τις καταγγελίες για εργασιακή γαλέρα και πρόστιμα σε εργαζόμενους.

Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας για τις εργασιακές συνθήκες στα Jumbo προκάλεσαν σάλο πριν από μερικές μέρες. Η εταιρία επέλεξε αρχικά τις διαρροές αλλά σήμερα (20.12.2021) αποφάσισε να απαντήσει επίσημα και να δείξει προς… υπουργείο Εργασίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε καταγγείλει τον Κανονισμό Εργασίας στα Jumbo, κάνοντας λόγο για ασυδοσία της εταιρείας και εργασιακή γαλέρα. Ο κανονισμός της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, θα της επιτρέπει μεταξύ άλλων να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο τμήμα ή κατάστημα της ανά την επικράτειανα καθορίζει ωράρια-λάστιχα αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες κατά το πώς την βολεύει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις, να επιβάλει πρόστιμο στον εργαζόμενο, αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μισθού του.

Η εταιρία Jumbo σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει τα περί προστίμων και ασυδοσίας και τονίζει ότι ο Κανονισμός Εργασίας και τα όσα προβλέπει συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας «κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία».

Παράλληλα τα Jumbo βλέπουν «μικροπολιτικά παιχνίδια» και «παραπληροφόρηση».

Η εταιρία διαψεύδει επίσης ότι ζήτησε να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με κάποιες εξαιρέσεις.

Η ανακοίνωση των Jumbo

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία.

Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το 1/4 του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της.

Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».