Ελλάδα-Σερβία 64-71: Η Εθνική το πάλεψε από το -15, αλλά δεν έκανε και την ανατροπή – Η δια βίου μάθηση της Εθνικής * Παναθηναϊκός: Με Τσέριν, Πάλμερ-Μπράουν η αποστολή ενόψει Μαρσέιγ * Προκριματικά Champions League: Η Μπράγκα περιμένει Παναθηναϊκό ή Μαρσέιγ

Ήττα με 64-71 από τη Σερβία για την Εθνική Ελλάδας στην πρώτη ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Η επίσημη αγαπημένη, παρότι ήταν αναποτελεσματική στην επίθεση, κατάφερε να γυρίσει από το -15, χωρίς όμως να μπορέσει τελικά να κάνει την ανατροπή.

Την πρώτη της φιλική ήττα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας που δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σερβία (64-71), στην πρώτη ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη παρουσίασε κακό πρόσωπο στην επίθεση, βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους (37-52) λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου, κατάφερε να ισοφαρίσει 59-59 στο 33′, αλλά δεν είχε τελικά τρόπο να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Την Πέμπτη (10/8, 19:45) η Ελλάδα θα βρει απέναντι της την Εθνική Ιταλίας και στη συνέχεια θα δώσει δύο παιχνίδια με ΗΠΑ και Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας έτσι το πρόγραμμα προετοιμασίας της πριν το MundoBasket.

Ο αγώνας

Ο Ρογκαβόπουλος πήρε θέση στην αρχική πεντάδα της Ελλάδας, λόγω της απουσίας του αρχηγού Παπανικολάου, όμως η Εθνική δεν άλλαξε τον αγωνιστικό της προσανατολισμό, με τον Μήτογλου να παίρνει μεγάλο βάρος των επιθετικών πρωτοβουλιών και να βάζει 2/3 τρίποντα στο πρώτο πεντάλεπτο. Ωστόσο, πέραν του Μήτογλου η επίσημη αγαπημένη δυσκολευόταν να βρει σκορ, ούσα εξαιρετικά άστοχη από μέση και κοντινή απόσταση και τελειώνοντας το δεκάλεπτο με μόλις 1/12 δίποντα (13-16, 10′).

Θανάσης Αντετοκούνμπο και Νίκος Ρογκαβόπουλος έδωσαν ενέργεια στην μπροστά πλευρά του παρκέ στη δεύτερη περίοδο, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κρατούσε τη Σερβία σε κοντινή απόσταση με την καλή της άμυνα (35-39, 20′). Ο μόνος που δεν μπορούσε να σταματήσει η Εθνική ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που έβαλε 12 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ σε 14’38” που έπαιξε στο πρώτο μισό του αγώνα.

Τρέχοντας ένα επιμέρους 2-13 μέχρι το 26′ η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (37-52). Κάπου εκεί η Ελλάδα βρήκε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είχε δεχτεί νωρίτερα ένα χτύπημα και διαμαρτυρήθηκε για πόνο στα πλευρά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε επίσης δύο μαζεμένα καλάθια στο τέλος της τρίτης περιόδου και έτσι η Εθνική πλησίασε στους 8 πόντους (49-57, 30′).

Με ένα επιμέρους 10-2 και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο σε τρομερή κατάσταση η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφερε το ματς στα ίσια 59-59 στο 33′. Η Σερβία απάντησε άμεσα με ένα σερί 5-0, έπειτα από τρίποντο του Μπογκτάνοβιτς και καλάθι του Μιλουτίνοβ στην καρδιά της ρακέτας (59-64, 34’25’). Ακολούθησε ένα ακόμα καλάθι από τον Ρογκαβόπουλο, αλλά και άμεση απάντηση από τον Πετρούσεβ. Ο Ντίνος Μήτογλου, που δεν είχε σκοράρει ξανά μετά τα αρχικά του τρίποντα, έκανε το 1/2 από τη γραμμή και ο Μάρκο Γκούντουριτς έγραψε το 62-69 με τρίποντο στα 2’05” πριν το τέλος, βάζοντας κάπως έτσι τον επίλογο στον αγώνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Σώμος, Τσιμπούρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 35-39, 49-57, 64-71

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Γουόκαπ (0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ρογκαβόπουλος 19 (8/8 βολές, 4/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λούντζης 5, Λαρεντζάκης, Μωραΐτης 2 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αγραβάνης 1, Μποχωρίδης 2, Παπαγιάννης 6 (2/2 τρίποντα, 2 μπλοκ), Παπαπέτρου 11 (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Αντετοκούνμπο 7 (1), Μήτογλου 9 (1/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Χατζηδάκης 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Πέσιτς): Πετρούσεβ 5 (5 ριμπάουντ), Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 15 (3/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μαρίνκοβιτς, Ντόμπριτς 6, Ρίστιτς 11 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), Γκούντουριτς 14 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νέντοβιτς, Νταβίντοβατς, Αβράμοβιτς 6 (1), Μιλουτίνοβ 14 (5/7 δίποντα, 4/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 13/18 βολές, 15/40 δίποντα, 7/29 τρίποντα, 35 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 13 επιθετικά), 18 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 7 λάθη, 17 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Σερβίας: 14/15 βολές, 18/30 δίποντα, 7/33 τρίποντα, 46 ριμπάουντ (33 αμυντικά – 13 επιθετικά), 19 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη, 22 φάουλ.

Η δια βίου μάθηση της Εθνικής/ - . (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από τη Σερβία πληρώνοντας (και) την αστοχία της και ο Βασίλης Σκουντής επισημαίνει την αξία της εξελικτικής διαδικασίας.

Έγραφα εδώ τις προάλλες, μετά τη νίκη της Εθνικής στη Λιουμπλιάνα, ότι ενδομύχως ήθελα να χάσουμε, ώστε να βάλω τον τίτλο “Μια ήττα καλύτερη και από νίκη“.

Τελικώς εκείνο το βράδυ βολεύτηκα με τον τίτλο «Μια νίκη κάτι παραπάνω από νίκη» και απόψε που όντως χάσαμε από τη Σερβία, εγένετο το θέλημα μου…

Όντως αυτή η ήττα είναι καλύτερη και από νίκη!

Τι τσαμπουνάω τώρα;

Το λέω και το εννοώ, όπως άλλωστε το εννοούσε και ο Δημήτρης Ιτούδης απαντώντας στην ερώτηση του Βαγγέλη Ιωάννου, σχετικά με το τι κρατά και τι αφήνει από αυτό το τρίτο ματς προετοιμασίας ενόψει της εκ προοιμίου ζόρικης επιχείρησης στη Μανίλα.

Ενείχε έναν πλεονασμό η ερώτηση, διότι θαρρώ πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές κρατούν τα πάντα και δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω!

Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις

Κόντρα στη Σλοβενία του Ντόντσιτς η Εθνική έβαλε 98+88 πόντους και ούτως ειπείν “αγόρασε” ασμένως την παραγωγικότητα της και επένδυσε πάνω σε αυτήν…

Απόψε, που-όπως έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις ο συχωρεμένος ο Μάκης Δενδρινός- “σφίξανε τα γάλατα” στην επίθεση- ξαναγύρισε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις της και σήκωσε το αμυντικό λάβαρο της.

Όταν ήχησε η κόρνα της λήξης, η ελληνική ομάδα είχε γράψει 71 πόντους στο παθητικό της, που, διάβολε, δεν τους λες και πολλούς…

Στον αντίποδα είναι λίγοι οι 64 που σκόραρε και υπήρξαν προϊόν των πιεσμένων, αγχωμένων και εν κατακλείδι κακών τελειωμάτων, αν και σε κάμποσες περιπτώσεις οι φάσεις ήταν καλοφτιαγμένες.

Προφανώς με 22/69 σουτ η Εθνική δεν θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο παραγωγικότητας των αγώνων με τη Σλοβενία, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού: από τη στιγμή που δεν λειτούργησε η επίθεση, ενεργοποίησε το αμυντικό ελιξίριο της και μπορεί να μην κατάφερε να γραπώσει τη νίκη, αλλά τουλάχιστον απέδειξε ότι δεν τα παρατάει…

Πούλησε ακριβά το τομάρι της

Εδώ ήρθαμε, διότι όταν οι Σέρβοι με το floater του Ογκνιεν Ντόμπριτς προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων, η ελληνική ομάδα δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά για να παραδοθεί αμαχητί: τουναντίον αντέδρασε, φανέρωσε τον μαχητικό χαρακτήρα της και επιβεβαίωσε αυτό περί του οποίου συνθηματολόγησε ο Ιτούδης από την πρώτη στιγμή και έχει να κάνει με τα αντισώματα της…

Κοινώς, να πουλάμε ακριβά το τομάρι μας!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντοτε μού έρχεται στο μυαλό μια κουβέντα που είχε πει το 2005 ο τότε προπονητής της Εθνικής ομάδας γουότερ πόλο, ο Ιταλός Σάντρο Καμπάνια…

Εάν το πεπρωμένο μας γράφει ότι θα ηττηθούμε, τότε οι αντίπαλοι μας πρέπει να τυραννιστούν για να μας ξεπετσιάσουν“!

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι οι Σέρβοι τυραννίστηκαν για να μας ρίξουν στο κανναβάτσο, αφού προηγουμένως είχαν δεχθεί ένα επί μέρους σκορ 22-7 χάρη στο οποίο το 37-52 μετατράπηκε σε 59-59, με το corner 3 του Νίκου Ρογκαβόπουλου…

Όχι ως απαραίτητα αντίβαρα και δήθεν άλλοθι, αλλά επειδή πρόκειται για πραγματικά περιστατικά, το αποψινό ματς ανέδειξε κάμποσα οφέλη, είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο και μένει να φανεί πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της περαιτέρω βελτίωσης…

Το σάλπισμα του “Ρόγκα” και του Ιωάννη

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

• Ερχόμενος με φόρα από το κρεσέντο του στο ματς της 24ης Φεβρουαρίου στα Άνω Λιόσια (Ελλάδα-Σερβία 97-92), στο οποίο είχε σκοράρει 28 πόντους, ο Ρογκαβόπουλος το ξαναπήρε πάνω του και έπαιξε πρωταγωνιστικό και εν δυνάμει ηγετικό ρόλο στην ανατροπή.

• Εχοντας απουσιάσει από τα δυο ματς με τη Σλοβενία ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν άφησε να πάνε στράφι τα δυο απανωτά τρίποντα του Γιώργου Παπαγιάννη και σάλπισε την αντεπίθεση με συνεταίρο τον “Ρόγκα”, συνθέτοντας ένα ασυνήθιστο, πλην πολύ αποτελεσματικό δίδυμο στις θέσεις των φόργουορντ, την ώρα μάλιστα που η Εθνική έπαιζε με γκαρντ τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

• Χωλαίνοντας στην επίθεση, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να σταθεί όρθια από την άμυνα της, είτε στο man to man, είτε σε πιο ευρεία πίεση (zone press), με αποκορύφωμα τη φάση στο 21ο λεπτό, όταν τρεις παίκτες την… έπεσαν στο Νίκολα Μιλουτίνοβ στη γωνία και του έκλεισαν το οπτικό πεδίο.

Ο σέντερ Μήτογλου και τα τεσσάρια

• Η απουσία του Παπανικολάου, ο τραυματισμός του Παπαγιάννη και οι έξτρα συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εξέλιξη του ματς έδωσαν στον Ιτούδη την (επιβεβλημένη στα φιλικά ματς) ευκαιρία των πειραματισμών και του ανακατέματος της τράπουλας. Με αυτή τη λογική και στο πλαίσιο του small ball πέρασε αρκετά λεπτά στο 5 ο Ντίνος Μήτογλου, ενώ από το 4 παρέλασαν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Αγραβάνης, ακόμη και ο Παπαπέτρου που μπορεί να μην αρέσκεται σε αυτή τη θέση, αλλά μπορεί ανέτως να την υποστηρίξει.

Η επιθετική ατζαμοσύνη και η κυκλοφορία της μπάλας

Στον αντίποδα υπήρξαν προβλήματα τα οποία η Εθνική προσπάθησε να καμουφλάρει, αλλά προϊούσης της βραδιάς, συνειδητοποίησε ότι της κόστισαν…

• Η αστοχία στην εκτέλεση ήταν φωναχτή, μάλιστα κάμποσα σουτ ήταν εκβιαστικά και γι’ αυτό κιόλας η ελληνική ομάδα αναγκάσθηκε από πολύ νωρίς (μετά το 11-11) να κυνηγάει στο σκορ, κλείνοντας μάλιστα την πρώτη περίοδο με 13 πόντους και 3/18 σουτ!

• Η επιθετική ατζαμοσύνη είχε να κάνει σε πλείστες όσες περιπτώσεις με τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στις αποστάσεις, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι (οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν από την αρχή ως πυλώνα τους τον Μιλουτίνοβ) να εκμεταλλευθούν την ανισορροπία στο transition game και να σκοράρουν λέι απ στον αιφνιδιασμό.

Το διάβασμα και τα ριμπάουντ

• Όπως ορθώς επισήμανε ο Ιτούδης η Εθνική καθυστέρησε στο να διαβάσει καλά τις καταστάσεις στην επίθεση, μάλιστα μοίρασε μόλις πέντε ασίστ στο πρώτο ημίχρονο!

• Χάρη σε ένα επί μέρους σκορ 9-2 η ελληνική ομάδα ισοφάρισε δια χειρός Μιχάλη Λούντζη σε 34-34 στο 19ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια είδε τους Σέρβους να της αφήνουν τη σκόνη τους, πληρώνοντας εκτός από την αστοχία της και την υστέρηση της στα ριμπάουντ, με τη… λυπητερή να κάθεται τελικά στο -11 (35-46) και να γίνεται το αντίβαρο στα μισά λάθη της έναντι των αντιπάλων της (7-14)

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το εντυπωσιακό come back από το -15 δεν τελεσφόρησε και εν πολλοίς το ματς κρίθηκε δυο λεπτά πριν από τη λήξη, όταν ο Μάρκο Γκούντουριτς με ένα τρίποντο “έγραψε” το 62-69.

Δεν έχασε δα και η Βενετιά βελόνι!

Ο καθρέφτης της ομάδας και η δια βίου μάθηση

Επιμένω σε αυτό, διότι αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα των φιλικών αγώνων: να γίνονται ο καθρέφτης μιας ομάδας και η πλατφόρμα των συμπερασμάτων…

Απομένουν άλλες 18 ημέρες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ατζέντα περιλαμβάνει άλλα τρία ματς προετοιμασίας (Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία) και η διαδικασία εξέλιξης αυτής της ομάδας συνεχίζεται…

Σαν τη δια βίου μάθηση ένα πράγμα!

Το πού θα καταλήξει, δεν το ξέρει κανείς. Στα δυο ματς με τη Σλοβενία είδαμε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που περιμέναμε και απόψε –για να μην παρεκκλίνω από το πνεύμα του προλόγου μου- η ήττα μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη και πάντως πολύ πιο διδακτική από μια νίκη!

Βασίλης Σκουντής

Παναθηναϊκός: Με Τσέριν και Πάλμερ-Μπράουν η αποστολή ενόψει Μαρσέιγ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Τετάρτης (8/8) με την Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με τους Τσέριν και Πάλμερ-Μπράουν να είναι στην αποστολή.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League την Τετάρτη (9/8, 21:00, Cosmote Sport 1HDlive από το SPORT24) στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Μετά το πέρας του προγράμματος έγινε γνωστή η αποστολή των πράσινων στην οποία συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά φέτος ο Τσέριν αλλά και ο νεοαποκτηθείς Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Χαρακτηριστικά η αποστολή του τριφυλλιού αποτελείται από τους Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς.

Το πρόγραμμα του τριφυλλιού μετά την αρχική προθέρμανση περιελάμβανε rondo, τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Εν τω μεταξύ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Μπαρτ Σένκεφελντ ακολούθησε μέρος του προγράμματος ενώ ο Γερεμέγεφ αποχώρησε από την προπόνηση με ενόχληση στον αριστερό προσαγωγό. Από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε θλάση δευτέρου βαθμού. Κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

 

Προκριματικά Champions League: Η Μπράγκα περιμένει Παναθηναϊκό ή Μαρσέιγ, σαρωτική η ΑϊντχόφενΜΠΡΑΓΚΑ

Τα περισσότερα απ’ τα «φαβορί» του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League «καθάρισαν» σε μεγάλο βαθμό τη… δουλειά απ’ τους αποψινούς (8/8) πρώτους αγώνες τους, παίρνοντας σκορ πρόκρισης ενόψει των ρεβάνς της 15ης Αυγούστου. Η εμπειρία της Μπράγκα και της Γαλατασαράι έκαναν τη… διαφορά απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (3-0) και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (3-0), ενώ η Αϊντχόφεν συνέτριψε την Στουρμ Γκρατς με 4-1. Η «ελληνική» Ρακόβ, πήρε ισχνό προβάδισμα απέναντι στον Άρη Λεμεσού (2-1), ενώ η «απίθανη» Κλάκσβικ από τα Ν. Φαρόε, κατάφερε να φέρει τα… πάνω-κάτω και με τη Μόλντε νικώντας με 2-1 και διατηρώντας «ζωντανές» τις ελπίδες της για τη ρεβάνς. Την ίδια ώρα η Σπάρτα κατάφερε να φύγει με το «λευκό» 0-0 από το «Πάρκεν» απέναντι στην Κοπεγχάγη κι όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς της Πράγας.

Στο “Estadio Municipal de Braga”, η Μπράγκα πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (17′ Μπρούμα, 19′ Πίτσι) απέναντι στη σερβική Μπάτσκα Τόπολα, σημείωσε άλλο ένα στο 87′ με τον Τζάλο και σε μεγάλο βαθμό «καθάρισε» με την πρόκριση. Υπενθυμίζεται πως από το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα προκύψει στα play off ο αντίπαλος του νικητή των αναμετρήσεων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ.

Στο “Stadion Stozice” της Λιουμπλιάνας, η Γαλατασαράι πήρε αυτό που ήθελε, φτάνοντας στη νίκη με 3-0, χάρις στα γκολ των Ακτούρκογλου (9′), Μέρτενς (48′) και Ντερβοσόγλου (90’+1′), ενώ στο “Philips Stadion” η Αϊντχόφεν έκανε… φύλλο και φτερό την Στουρμ Γκρατς. Οι Ολλανδοί έβαλαν τις βάσεις για την ευρεία νίκη τους απ’ το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 3-0 με τα τέρματα των Μπαμπάντι (4′) και Ντε Γιόνγκ (22′, 32′). Οι Αυστριακοί μείωσαν σε 3-1 με τον Στάνκοβιτς στο 40′, όμως ο Σανγκαρέ στο 73′ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η καταπληκτική Κλάκσβικ από τα Ν. Φαρόε συνεχίζει τα… θαύματά της. Αφού απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος και την πρωταθλήτρια Σουηδίας Χάκεν, κατάφερε να ρίξει στο… καναβάτσο και την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μόλντε, επικρατώντας με 2-1 στο “Torsvollur” και μάλιστα με… ανατροπή! Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ με τον Έικρεμ στο 49′, όμως οι «νησιώτες» έφτασαν στη νίκη χάρις σε δύο τέρματα του Άρνι Φρέντερικσμπεργκ στο 64′ και στο 86′.

Τέλος, στην Πολωνία, η περσινή πρωταθλήτρια Ρακόβ -με βασικούς για άλλο ένα ματς τους Στράτο Σβάρνα και Γιάννη Παπανικολάου (είδε την κίτρινη κάρτα στο 40′) και τον Αντώνη Τσιφτσή στον πάγκο- νίκησε τον Άρη Λεμεσού με 2-1. Στο 7′ ο Κοτσέργκιν άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς, ενώ στο 63′ ο Πιατσέσκι με πέναλτι έκανε το 2-0. Οι πρωταθλητές Κύπρου, μείωσαν στο 89′ με τον Μαγιαμπέλα και διατήρησαν τις ελπίδες τους για τη ρεβάνς στη Λεμεσό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, που έγιναν την Τρίτη (8/8).

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Κοπεγχάγη (Δανία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)                       0-0

Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία) – Άρης Λεμεσού (Κύπρος)      2-1

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) – Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)                  4-1

Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) – Μόλντε (Νορβηγία)                      2-1

Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία)            3-0

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)   0-3

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)                   19/08 (21:45)