Ελλάδα, Ρουμανία, Λιθουανία χώρες που μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, δεν φεύγουν διακοπές ούτε για μια εβδομάδα — Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το «Τουρισμός για όλους». «Δεν καλύπτονται τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες»

Ελλάδα, Ρουμανία, Λιθουανία οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δε μπορούν να φύγουν διακοπές ούτε για μια εβδομάδα

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 43.4% των εργαζομένων, δηλαδή, περίπου, 1.629.245 εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές, ποσοστό που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση στην ΕΕ, σύμφωνα με τα νέα συμπεράσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρουμανία με ποσοστό 47% και στην τρίτη θέση η Λιθουανία με ποσοστό 41%. Συνολικά, όπως επισημαίνει η ΓΣΣΕ, περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα παρά το ότι εργάζονται.

«Χωρίς μια δίκαιη αύξηση μισθών, οι εργοδότες και οι πολιτικοί θα δουν ότι επιστρέφοντας από τις δικές τους καλοκαιρινές διακοπές θα αντιμετωπίσουν ένα φθινόπωρο οργής που θα ακολουθηθεί από έναν χειμώνα δυσαρέσκειας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα στοιχεία βασίζονται σε ανάλυση του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου επάνω στα «μικροδεδομένα» της Eurostat, τα οποία δεν είναι δημοσίως διαθέσιμα. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές υπολογίστηκε από το ΕΣΙ με βάση τα ποσοστά που παρέχει η Eurostat.

Η «φτώχεια των διακοπών», επισημαίνεται στην έκθεση,  είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο ως αποτέλεσμα της κρίσης του κόστους ζωής και του πληθωρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη να λάβουν μια αξιοπρεπή αύξηση μισθών αυτό το καλοκαίρι.

 

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για το «Τουρισμός για όλους» – «Δεν καλύπτονται τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες»

Τουρισμός για Ολους»: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα - Πόσες ημέρες θα μείνει  ενεργή | Ημερησία

Την αδικαιολόγητη παράβλεψη του υπουργείου Τουρισμού για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

«Εκτός κάθε σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού η κάλυψη των αναγκών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο “Τουρισμός για Όλους” ενώ έμειναν εκτός και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν. 150 ευρώ είναι ικανά να προσφέρουν άνετες διακοπές σε μια 5μελή οικογένεια; Η αδικαιολόγητη παράβλεψη ενός σημαντικού πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, των τριτέκνων, δικαίως έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων της χώρας μας» αναφέρουν οι κ.κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Με το δημογραφικό πρόβλημα να γιγαντώνεται τη χώρα μας και την ακρίβεια Μητσοτάκη να τσακίζει τα νοικοκυριά πρέπει η Πολιτεία να υιοθετήσει δράσεις ανακούφισης και στοχευμένα πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών, πολύ περισσότερο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με τους οποίους ενώνουμε τη φωνή μας. Πρέπει να διορθωθεί η αδικία και η αδικαιολόγητη παράβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού έστω και τώρα, ως ελάχιστη αναγνώριση των δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια» καταλήγουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*