Ελένη Τουλουπάκη: “Ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο” — Έκτακτο: Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι τέθηκαν “εκτός μάχης” δύο από τα έξι Rafale!

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη | Έθνος

Κονιορτοποίησε … τις κατηγορίες εις βάρος της η Ελένη Τουλουπάκη: “Ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο” – Κατέθετε 14 ώρες χωρίς ανάσα, και υπόμνημα 125 σελίδες

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» αποδεικνύεται για όσους πίστευαν το αντίθετο, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες εναντίον της και μετά από μαραθώνια κατάθεση 14 ωρών στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Η κ.Τουλουπάκη, η οποία κατέθεσε και υπόμνημα 125 σελίδων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα) και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Μετά το τέλος της κατάθεσης, ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Χειρδάρης ανέφερε:

«Η εντολέας μου, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από 14ωρη κατάθεση στην ανακρίτρια αποσύνθεσε πλήρως τις κατηγορίες σε βάρος της. Υπερασπίστηκε τον θεσμικό της ρόλο, το κράτος δικαίου και τη δικαστική ανεξαρτησία. Υπερασπίστηκε τη θεσμική υποχρέωση των εισαγγελέων να ερευνούν κρίσιμες καταγγελίες και να ελέγχουν κάθε φερόμενη ως αξιόποινη πράξη. Υπερασπίστηκε και το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη ισότητα στην οποία στηρίζεται η αρχή ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και την νομιμότητα όποιος και να είναι και όποια ιδιότητα η αξίωμα και να έχει. Κατηγορείται η κ. Τουλουπάκη, γιατί εφάρμοσε τους νόμους και εκτέλεσε το καθήκον της! Είναι τραγικό σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου η τήρηση της νομιμότητας και των καθηκόντων να οδηγεί στην θέση του κατηγορουμένου».

 

Έκτακτο: Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι τέθηκαν “εκτός μάχης” δύο από τα έξι Rafale!

Πληροφορίες για δύο περιστατικά με μαχητικά αεροσκάφη Rafale, μεταδίδονται από διαφορετικές πηγές τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες τις οποίες το ΓΕΕΘΑ δεν επιβεβαιώνει, στη μία περίπτωση πήρε φωτιά κινητήρας του αεροσκάφους. Στη δεύτερη αεροσκάφος Rafale, βγήκε από το διάδρομο. Κρατάμε τη διάψευση του ΓΕΕΘΑ,η οποία προφανώς προέρχεται από διαβεβαιώσεις του ΓΕΑ, σύμφωνα με την οποία και τα έξι Rafale δεν έχουν κανένα πρόβλημα.