Εκτός Επιδαύρου ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ακυρώθηκε η παράσταση «Ιχνευταί»

Όλες τόνε θέλετε, λούγκρες" - Σοκ από τη νέα "έκρηξη" λατρείας του ...

Εκτός Επιδαύρου μένει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης μετά την ακύρωση της παράστασης στην οποία θα συμμετείχε, «Ιχνευταί» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Την είδηση της ματαίωσης της παράστασης επιβεβαίωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, με μια ευγενική δήλωση στην οποία σημειώνει ότι πρόκειται για ακριβή παραγωγή και «το φεστιβάλ δεν ήθελε να πάει αυτή η παράσταση μ’ αυτές τις συνθήκες. Από την άλλη, θέλεις να κάνεις κάτι και για το κοινό. Θα το πάμε του χρόνου».

Ωστόσο, δημιουργούνται ερωτήματα για την ακύρωση μιας παράστασης που αποτελούσε τη μοναδική παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών. Η επίκληση οικονομικών λόγων δεν μοιάζει επαρκής αφού το κόστος της παράστασης ήταν προϋπολογισμένο, ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ ήταν κατά 500.000 ευρώ αυξημένος σε σχέση με τον περσινό ενώ πήρε και εξτρά επιχορήγηση και επιπλέον η παράσταση είχε προγραμματιστεί να είναι μία από τις τέσσερις που θα ανέβαιναν φέτος στην Επίδαυρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι συντελεστές συνέχιζαν την προετοιμασία της παράστασης κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσω τηλεδιασκέψεων.

Την ίδια ώρα, ακούγεται ότι υπήρξαν πιέσεις από το υπουργείο Πολιτισμού για να «παγώσει» η παράσταση εξαιτίας της συμμετοχής του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος επιφύλαξε σκληρή κριτική στην υπουργό Λίνα Μενδώνη για τη στάση της απέναντι στους καλλιτέχνες ενώ ήρθε σε κόντρα με τον δήμο Αθηναίων – έστειλε εξώδικο – και με την κυβέρνηση για τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη που πέρασε έξω από το Μαξίμου στην οποία και ακούστηκαν τραγούδια του.

Το post του Σταμάτη Κραουνάκη για την ακύρωση της παράστασης:

Stamatis Kraounakis

Δικό σας 

Τι συνέβη με τους «Ιχνευτές» του Μιχάλη Μαρμαρινού και την ξαφνική εξαίρεση της μοναδικής παραγωγής του Φεστιβάλ από το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου.
Επίδαυρος χωρίς «Ιχνευτές», Μαρμαρινό και Κραουνάκη

Αυτή είναι η δεύτερη καλλιτεχνική απώλεια για το Φεστιβάλ και την Επίδαυρο με έντονο παρασκήνιο, μετά την αποχώρηση του Φοίβου Δεληβοριά από την Λυσιστράτη που θα ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο, κίνηση που είχε ερμηνευτεί ως απάντηση στους υπαινιγμούς της Λίνας Μενδώνη για το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης μετέχει σε παράσταση της Επιδαύρου, υπαινιγμούς που ξεσήκωσαν αντιδράσεις. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*