“Εκσυγχρονισμός” για το υπουργείο Εργασίας, η συμφωνία για εργασία ανηλίκων σε ξενοδοχεία… Αλ. Νικολαΐδης για “οχετό” του Καλλιάνου: Αντί να πάει στη Δίωξη, έκανε την κατάπτυστη ανάρτηση

Μητσοτάκης στο Εργασίας: Τέλος του μήνα οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

Προγράμματα μαθητείας” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τη συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδοςγια να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιά που μένουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Προωθούμε συμφωνίες με οικονομικούς κλάδους υψηλής έντασης ώστε οι ενήλικες αυτής της κατηγορίας να βρουν ενδιαφέρουσες και καλοπληρωμένες δουλειές” υποστηρίζει ανερυθρίαστα το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του που απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με εντολή Μητσοτάκη η αναδίπλωση Μιχαηλίδου: Η ενόχληση του πρωθυπουργού... | Πολιτική Ειδήσεις

“Οι έφηβοι 16-18 ετών που ζουν σε ιδρύματα δεν απορροφούνται από τους θεσμούς υιοθεσίας και αναδοχής. Η δημιουργία προγραμμάτων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό είναι απαραίτητη. Γι αυτό για τα παιδιά της ηλικίας αυτής καταρτίζουμε προγράμματα μαθητείας ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Ο στόχος μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών” ισχυρίζεται επίσης το υπουργείο Εργασίας για να δικαιολογήσει την κατάπτυστη συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε τα παιδιά να εγκλωβιστούν σε ιδρύματα από την εφηβεία μέχρι και τα 30 τους, τώρα, τολμά με ψέματα και τερατολογίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Περνά τώρα σε ανώτατο επίπεδο fake news ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση «προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών».

Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα:

– Όλα τα ιδρύματα εφήβων έχουν παιδιά πέραν της ηλικίας των 18 ετών και αυτό επειδή τόσα χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους βρει την κατάλληλη για αυτά οικογένεια. Τι κάνουμε εμείς. Μεταρρυθμίσαμε πλήρως τις διαδικασίες υιοθεσίας/αναδοχής, φτιάχνουμε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης για εφήβους 15-18 ετών και τώρα προωθούμε συμφωνίες με οικονομικούς κλάδους υψηλής έντασης ώστε οι ενήλικες αυτής της κατηγορίας να βρουν ενδιαφέρουσες και καλοπληρωμένες δουλειές.
– Οι έφηβοι 16-18 ετών που ζουν σε ιδρύματα δεν απορροφούνται από τους θεσμούς υιοθεσίας και αναδοχής. Η δημιουργία προγραμμάτων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό είναι απαραίτητη. Γι αυτό για τα παιδιά της ηλικίας αυτής καταρτίζουμε προγράμματα μαθητείας ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Ο στόχος μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, όπως λέμε από την αρχή.
– Υπάρχει ήδη νομικό πλαίσιο αυστηρό το οποίο, ορίζει επακριβώς τη μερική απασχόληση ανηλίκων. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν. Η δε Πολιτεία με αυτή την κυβέρνηση το σέβεται απολύτως.

Πίσω λοιπόν από την κακεντρεχή αντιπολίτευση και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ενόχλησή τους διότι η κοινωνική πολιτική τους ήταν αναχρονιστική και εμείς την εκσυγχρονίζουμε. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτής της ηλικίας, για τα οποία στο παρελθόν δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχεδιάσουν τη ζωή τους και να αποκτήσουν εργασιακή προοπτική. Μπορούν να συνεχίσουν να ενοχλούνται, εμείς όμως εργαζόμαστε συστηματικά για την ομαλή αποϊδρυματοποίηση όλων των παιδιών».

 

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για τον “οχετό” του Καλλιάνου: Αντί να πάει στη Δίωξη, έκανε την κατάπτυστη ανάρτησηΔιεύρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ και… νέος ρόλος για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Λάβρος κατά της χυδαίας ανάρτησης Καλλιάνου, με την οποία επιχείρησε να … αθωώσει τον Ρούμπεν Σεμέδο σχετικά με τις κατηγορίες για ομαδικό βιασμό 17χρονης, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Όταν ο κ. Καλλιάνος ως βουλευτής της κυβέρνησης είδε το πορνογραφικό υλικό της ανήλικης κοπέλας στο κινητό κάποιου γνωστού του, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε δεν ήταν να το καταγγείλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά να κάνει την γνωστή κατάπτυστη δημοσίευση την οποία και αργότερα έσβησε», δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Και πρόσθεσε: “Ο βουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έσπευσε να αθωώσει τον Ρούμπεν Σεμέδο σχετικά με τις κατηγορίες για ομαδικό βιασμό 17χρονης, υποστηρίζοντας πως η ανήλικη «έπλασε» την ιστορία προκειμένου να αποσπάσει χρήματα. Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί και στην οικογένειά της λέγοντας «ντροπή στους γονείς».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι η χυδαία ανάρτηση του κ. Καλλιάνου ενδεχομένως να παρακίνησε χρήστες του διαδικτύου που δεν είχαν δει το επίμαχο βίντεο, να το αναζητήσουν.

Σημειώνεται ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, που προκάλεσε η εν λόγω ανάρτηση, ο Γιάννης Καλλιάνος υποχρεώθηκε να την «κατεβάσει», να ζητήσει συγνώμη και να επιχειρήσει να ανασκευάσει.

Αργότερα, κάλυψη στον ίδιο προσέφερε και η ΝΔ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση».