Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα αποτελέσματα στο 98% – Κασσελάκης 45,04% και Αχτσιόγλου 36,21% — Στέφανος Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση — Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

Η Αχτσιόγλου και ο Κασσελάκης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 45,04% συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο 98% των αποτελεσμάτων, ο οποίος έρχεται πρώτος στις εσωκομματικές εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  Ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Στέφανος Κασσελάκης 45,04%

Έφη Αχτσιόγλου 36,21%

Νίκος Παππάς 8,7%

Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,77%

Στέφανος Τζουμάκας 1,29%

Την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να διεκδικούν την προεδρία στον επαναληπτικό γύρο.

Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που γράφτηκαν έως και σήμερα. Παλιά μέλη που δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σήμερα θα μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή.

 

Στέφανος Κασσελάκης / Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει δηλώσεις

«Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα. Το έχει ανάγκη ο τόπος» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από την Κουμουνδούρου μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξω τις επιθέσεις από όλα τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα έγινε “είσαι η ελπίδα μας”. Ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι εγώ μόνος μου. Για να γίνει αυτή η ελπίδα πράξη, θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να μπορέσουμε αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί επαρκώς την ιστορία του κόσμου. Πάμε για τη νίκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα με τους Έλληνες νεκρούς στρατιωτικούς στη Λιβύη, λέγοντας πως πρόκειται για ήρωες της κοινωνίας μας. Όπως είπε, παρακολουθεί την κατάσταση με τον ναύαρχο (σ.σ. Ευάγγελο Αποστολάκη), και ευχήθηκε να υπάρχουν καλά νέα για τους αγνοούμενους.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους τους εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για τη δικιά μας καμπάνια, αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές, τις νομαρχιακές, την κεντρική εφορευτική επιτροπή με την οποία μόλις συναντήθηκα»

 

Έφη Αχτσιόγλου / Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

Η Έφη Αχτσιόγλου

«Ηεπόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι Τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και στην κοινωνία» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της αριστεράς στη σύγχρονη εποχή. Για ένα κόμμα που θα είναι ισχυρό, που θα είναι σύγχρονο, που θα μπορεί να μας οδηγήσει και πάλι στη νέα νικηφόρα πορεία» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε:

«Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας που όλοι υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα. Σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή. Θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Μιλώ για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς. Για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε. Και αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς. Και θα το πετύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει».