ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητική και αντικοινωνική η συμπεριφορά των τραπεζών στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» – Ο παραλογισμός του «Μεγάλου Περιπάτου»

Ανακοίνωση με αφορμή την ανακοπή των Τραπεζών «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στη διαδικασία με την οποία θα αποδιδόταν στους απολυμένους εργαζόμενους τμήμα του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και το οποίο θα κάλυπτε μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες πρέπει άμεσα να σταματήσουν την αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά τους έναντι των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά «έχει στόχο να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Οι τράπεζες πρέπει άμεσα να σταματήσουν την αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά τους έναντι των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, για ένα θέμα που είναι και νομικά ξεκάθαρο. Μια συμπεριφορά που, εκτός των άλλων, έχει στόχο να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

»Παρά τις ασφυκτικές συνθήκες πίεσης από την τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε με ρητό και σαφή τρόπο τους εργαζόμενους σε πτωχευμένες επιχειρήσεις, τόσο για πτωχεύσεις που έγιναν πριν το καλοκαίρι του 2015 όσο και μετά τον Γενάρη του 2018, με το υπερπρονόμιο που τους εξασφάλισε έναντι όλων των άλλων πιστωτών.

»Οι εργαζόμενοι δικαιούνται και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα. Οι τράπεζες οφείλουν να εγκαταλείψουν την απαράδεκτη στάση που προκαλεί την κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά».

Το «τιτίβισμα» Δραγασάκη

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στηρίζει την προσπάθεια των απολυμένων εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας».

Με μια ανάρτηση στο Twitter, καλεί τις τράπεζες να παραιτηθούν από την ανακοπή επί των διεκδικήσεων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι η παραίτησή τους είναι «τόσο ζωτικής σημασίας για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας όσο & δείγμα ευρύτερης κοινωνικής ευαισθησίας».

Γιάννης Δραγασάκης@YDragasakis

Σήμερα επικοινώνησα με τους Προέδρους των Alpha Bank & Τρ. Πειραιώς, επισημαίνοντάς τους ότι η παραίτησή τους από την ανακοπή είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας όσο & δείγμα ευρύτερης κοινωνικής ευαισθησίας. ΓΔρ

View image on Twitter

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο παραλογισμός του «Μεγάλου Περιπάτου»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο παραλογισμός του «Μεγάλου Περιπάτου»

Σε φιάσκο τείνει να εξελιχθεί για τον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και την κυβέρνηση η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, για δεύτερη ημέρα παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «παραλογισμό» και ασκεί σφοδρή κριτική στον δήμο Αθηναίων και την κυβέρνηση.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να μειώσεις το αυτοκίνητο χωρίς να ενισχύσεις τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν μπορείς να προχωράς σε τόσο μεγάλες αλλαγές με σοβαρές ελλείψεις στον σχεδιασμό και στις μελέτες και με απουσία ουσιαστικού διαλόγου».

«Οι πειραματισμοί του Δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές πολιτών, εργαζομένων και επιχειρηματιών. Κάθε ουσιαστική αλλαγή οφείλει να σέβεται την καθημερινότητα των ανθρώπων της Αθήνας και να στηρίζεται στον ουσιαστικό διάλογο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του δημάρχου για τον «Μεγάλο Περίπατο» έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσω ΚΥΑ όπου οι νέες ρυθμίσεις δικαιολογούνται στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Χθες η ταλαιπωρία και οι διαμαρτυρίες των οδηγών εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων στην κυκλοφορία ανάγκασαν τον δήμο Αθηναίων να δώσει διευκρινίσεις και να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.