Εισβολή Ισραηλινών στρατιωτών στη Ναμπλούς, ένας 31χρονος Παλαιστίνιος νεκρός — Συρία: Αμερικανοί στρατιώτες απήγαγαν πολίτες σε πόλη κοντά στο Ιράκ

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στην πόλη της Δυτικής Όχθης σε μια από τις «συνηθισμένες» επιδρομές του για σύλληψη «υπόπτων» – Κατά την ανακοίνωση του στρατού, άλλοι Παλαιστίνιοι πέταξαν «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 31χρονο

Μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ σκότωσαν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής που διεξήγαγαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενημέρωσε νοσοκομείο. Η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θρηνεί τον θάνατο του άνδρα, χωρίς να διευκρινίσει εάν ήταν μέλος της.

Σύμφωνα με την ισραηλινή συνοριοφυλακή, μέλη των ειδικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστίνιων που τους πέταξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από μικρή απόσταση αφού συνέλαβαν καταζητούμενο μαχητή στη Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη, και κατέσχεσαν τουφέκι εφόδου στο σπίτι του. Ανακοίνωση του σώματος αυτού αναφέρει πως ένας από τους Παλαιστίνιους «που πέταξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών στρατιωτικών.

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με το wafa.ps, οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 31χρονο Ζαμίντ αλ-Καγιάλ (στη φωτ. κάτω), όπως είπε ο διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ δύο ακόμα Παλαιστίνιοι χτυπήθηκαν  από αυτοκίνητο του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη στον πόλεμο του 1967.

 

Συρία: Αμερικανοί στρατιώτες απήγαγαν πολίτες σε πόλη κοντά στο Ιράκ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν σήμερα τα ξημερώματα «μεγάλη επιχείρηση» κοντά στην πόλη Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, όπου «απήγαγαν αριθμό πολιτών», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

 

 Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημείωσε ωστόσο πως δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το SANA, άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ, όπου αιχμαλώτισαν πολίτες.

Από την επαρχία αυτή της Συρίας, που γειτονεύει με το Ιράκ, περνούν οδοί στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν και μάχονται στο πλευρό του στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ανεπτυγμένες σε βάση στην περιοχή ατ Τανφ, νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ. Είχαν τοποθετηθεί εκεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Η οργάνωση αυτή συνεχίζει, παρά την ήττα της και την κατάρρευση του «χαλιφάτου» της, να διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο Ιράκ και στη Συρία.