Εικόνες πολέμου: Η Νέα Υόρκη θάβει νεκρούς του κορωνοϊού σε ομαδικούς τάφους – ΗΠΑ: 1.783 νέοι θάνατοι. Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί – Κίνα: Ένας νεκρός και 42 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες – Γερμανία: Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων για τέταρτη μέρα

«Παγώνουν» τον πλανήτη οι εικόνες που κατέγραψε drone πάνω από την Νέα Υόρκη και οι οποίες δείχνουν εργάτες να θάβουν πτώματα σε ομαδικό τάφο στο νησί Χαρτ, έξω από το Μπρονξ, την ώρα που ο φόρος αίματος στην πόλη λόγω του κορωνοϊού καταρρίπτει τις τελευταίες τρεις ημέρες το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι Αρχές της Νέας Υόρκης προσέλαβαν εργάτες ορισμένου χρόνου προκειμένου να θέσουν σε πέρας το μακάβριο αυτό έργο.

Το νησί Μπρονξ έχει χρησιμοποιηθούν για περισσότερα από 150 χρόνια από αξιωματούχους της πόλης ως μαζικός χώρος ταφής για όσους δεν έχουν συγγενείς ή οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν για κηδείες.

Στις εποχές προ κορωνοϊού περίπου 25 σοροί ενταφιάζονταν κάθε εβδομάδα από χαμηλόμισθους κρατούμενους που εργάζονται στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Μπρονξ και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

Πλέον, ενταφιάζονται περίπου 25 σοροί την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ο Τζέισον Κέρστεν, εκπρόσωπος του Τμήματος Σωφρονισμού, ο οποίος επιβλέπει τις ταφές.

Οι εικόνες δείχνουν εργαζόμενους που χρησιμοποιούν μια σκάλα για να κατέβουν στο τεράστιο λάκκο όπου στοιβάζονταν τα φέρετρα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στις ΗΠΑ: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς.

Κατέγραψε νέα αύξηση – ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Συνολικά, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως την Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

 

ΗΠΑ: 1.783 νέοι θάνατοι – Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως την Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στη χώρα καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνονται συνεχώς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου καταγράφονται πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι την ημέρα, παρά τα μέτρα περιορισμού των πολιτών που εφαρμόζονται προοδευτικά στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση – ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

 

Ένας νέος θάνατος και 42 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (10/4) η Εθνική Επιτροπή Υγείας, διευκρινίζοντας ότι 38 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν αρκετά μικρότερος απ’ αυτόν της Τετάρτης (63).

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε σε 3.336.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 81.907.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, εντοπίστηκαν επίσης άλλοι 47 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός τους είναι μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (61).

Από τα τέσσερα κρούσματα μετάδοσης εντός της κοινότητας, τρία διαγνώστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και ένα στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Ο θάνατος καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Άλλοι 266 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 2.373, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 5.323 για να φθάσει σήμερα τα 113.525, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αύξηση τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης, έπειτα από ισάριθμες συναπτές ημέρες μείωσής τους.

«Όχι» σε χαλάρωση των μέτρων

«Eύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάσταση η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πολίτες, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα περί εξομάλυνσης της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού, να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

«Οι νέοι αριθμοί μας δίνουν επιφυλακτικά λόγους αισιοδοξίας. Και είμαι πολύ χαρούμενη με την εξέλιξη. Αλλά δεν πρέπει θεωρούμε ότι υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε έτσι γρήγορα ό,τι πετύχαμε ως τώρα. Ας μην φερθούμε με απερισκεψία», τόνισε η Καγκελάριος ενόψει και των εορτών του Πάσχα και επισήμανε ότι ακόμη είναι άγνωστο ποια επίδραση θα έχει στην εξάπλωση του κορωνοϊού ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

«Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ζούμε με τον ιό και ισχύουν όσα έχουμε πει – αποστασιοποίηση, καλή υγιεινή, όχι χειραψίες», πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί την επόμενη Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι περίοδος σημαντικών διαβουλεύσεων, μεταξύ άλλων και σχετικά με ενδεχόμενη άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε και παρέπεμψε στην μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών η οποία εκπονείται, όπως διευκρίνισε, όχι μόνο από γιατρούς, αλλά και από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους και θα αποτελέσει τη βάση των περαιτέρω αποφάσεων.