Είναι πολλά τα λεφτά … του Ταμείου Ανάκαμψης και ο Μητσοτάκης θα γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να τα μοιρασει όλα στους κολλητούς!

Μητσοτάκης σε… πλεξιγκλάς: Έτσι έγινε η ομιλία του στη Βουλή, δείτε τις φωτογραφίες

 Τσίπρας: Προτιμάει να συντριβεί στις εκλογές παρά να φύγει…

Να κάνει το μαύρο άσπρο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης επιχειρεί ο Γιάννης Οικονόμου. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «κυνήγι μαγισσών» την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ισχυρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επενδύει στη συκοφαντία και τη λάσπη, ενώ η κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη».

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης κρύβεται η εμμονή στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Όπως σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο πρωθυπουργός δεν θέλει διαφάνεια στο Ταμείο Ανάκαμψης «για να εισπράξουν οι κολλητοί του».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι πρωθυπουργός «αρνείται να δεχτεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έλεγχο του Ταμείου Ανάκαμψης, γιατί θέλει να το μοιράσει στη ζούλα, χωρίς να λογοδοτεί.

Δηλαδή αυτό που κάνει δύο χρόνια τώρα ροκανίζοντας 7,5 δις σε απευθείας αναθέσεις, πάει να το κάνει και με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου, που είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

«Θα είναι το μεγάλο του ρεσάλτο, για να ξεπληρώσει ό,τι χρωστάει σε πολιτική υποστήριξη και προκαταβολικά ρουσφέτια» σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Παράλληλα η απορρόφηση των μέχρι σήμερα κονδυλίων δεν έχει πιάσει ούτε το μισό των στόχων που είχε θέσει η ίδια η κυβέρνηση. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, το ζήτημα είναι ένα: η Ελλάδα δεν πρέπει να βυθιστεί ξανά σε κρίση για να εισπράττουν οι κολλητοί της οικογένειας Μητσοτάκη».

   –  Αλέξης Τσίπρας: «Να γιατί ο ΠΘ δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή»

Απάντηση στην κυβέρνηση που απέρριψε την πρότασή του για σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
4 μήνες μετά την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό…».

«Να γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα καταψήφισαν ΝΔ και ΜέΡΑ25, ενώ την υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νωρίτερα είχε καλέσει τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση «Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027». Όπως ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση, «σε μια στιγμή που η Δεξιά επιλέγει ξανά το δρόμο της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, είναι καιρός να πάρουν όλοι θέση. Θα στηρίξουν τη διαφάνεια ή θα ανεχτούν την αδιαφάνεια; Θα επιλέξουν το δρόμο της υπευθυνότητας ή των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων; Θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον ή θα κλείσουν το μάτι στις λίγες επιχειρηματικές οικογένειες που περιμένουν να μοιραστούν τα κονδύλια;».

 

Βαρύτατες ευθύνες Μητσοτάκη – Στυλιανίδη για το ολοκαύτωμα στη Λέσβο: “Που είναι οι δασοκομάντος; Πότε θα έρθουν; Στα Χιόνια;”

Εικόνες αποκάλυψης από τη φωτιά στη Λέσβο (ΦΩΤΟ) | Typosthes

Καθημερινά αποκαλύπτονται βαρύτατες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Χρήστου Στυλιανίδη, για την προετοιμασία που δεν έκαναν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οπως στο δάσος natura της Δαδιάς στον Έβρου, όπου είχαν αφήσει μόλις 4 δασοφύλακες για 800.000 στρέμματα δάσους, ενώ ήξεραν να προσλάβουν άχρηστους αστυνομικούς πανεπιστημίων, εκτός ΑΣΕΠ για να βολέψουν ΟΝΝΕΔίτες με ρουσφέτια.

Στην Λέσβο ακούμε την οργή και την αγανάκτηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο για την απουσία του κράτους στη φωτια στη Λεσβο «Το νέο σώμα των δασοκομάντος,που είναι; Δεν θα έπρεπε να έχουμε άτομα να επιχειρήσουν στη φωτιά;Αν δεν έρθουν στη φωτιά που θα έρθουν στα χιόνια;»